INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Avem vârf de Euro! Rusescu a jucat extraordinar în februarie: 5 goluri în ultimele 4 meciuri la Osmanlispor

Rusescu, fericit, după prima sa
Rusescu, fericit, după prima sa "dublă" la Osmanlispor

Articol de - Publicat luni, 29 februarie 2016 00:00

Nu mai trebuie să-l așteptăm pe Marica. Avem vârf pentru Europene. În Bulgaria, Keșeru e golgeter la Ludogoreț, cu 11 reușite. Iar varianta surpriză poate fi Raul Rusescu.

Fostul stelist care a suferit cumplit la Sevilla, dar care a renăscut în Turcia într-un start de 2016 fulminant la Osmanlispor.

"Va urma o perioadă foarte bună"

Atacantul în vârstă de 27 de ani anunța de la începutul iernii că va fi în vârf de formă în retur. În primele zile din decembrie, când nu marcase deloc în campionat pentru echipa din Ankara, Raul spunea într-un interviu din Gazetă: "Sunt convins că va urma o perioadă foarte bună pentru mine. Vreau să joc la Euro". Și exact așa a fost. Pe 11 decembrie, prima reușită în SuperLig. Zece zile mai târziu, al doilea gol.

La fel de bun ca la Steaua

Rusescu s-a dezlănțuit în februarie. Golgeterul lui Osmanli a punctat de cinci ori în ultimele patru etape. Cu un maxim atins sâmbătă, "dublă" la 2-1 pe terenul lui Trabzonspor.

"Tricolorul" arată excelent fizic și joacă la fel ca în cele mai bune partide de la Steaua: cere mingea printr-o demarcare continuă, e generos, pasând mereu coechipierului mai bine plasat, și nu lipsește niciodată din fața porții, gata să finalizeze.

La Trabzon, a taxat o neînțelegere între doi adversari la 1-0 și a șutat pe lângă portar la 2-1. Golurile 6 și 7 din SuperLig. Datorită lui, Osmanli a urcat pe locul 8 în Turcia.

"Visul meu este să ajung la Euro și să înscriu. Un gol la turneul final e neprețuit"
Raul Rusescu, atacant Osmanlispor

Raul la Osmanli 2016

  • 6 meciuri de SuperLig
  • 6 ca titular
  • 454 de minute
  • 75,6 media minutelor
  • 5 goluri
  • 1 cartonaș galben

9a fost nota primită de Rusescu în cotidianul turc Vatan după două goluri contra lui Trabzon (8 în Turkiye, 7 în Milliyet și Sabah)

7goluri a înscris Raul Rusescu în campionatul Turciei: două în decembrie 2015, cinci în februarie 2016

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
963242023697129
Eugen Eugenescu  •  29 Februarie 2016, 09:08

stimate Jumatate,pe ce salariu a suferit atat de aprig Rusescu la Sevilla ? avem varf la Euro ? Ruse ? dar l-ai uitat pe genialul Leo Ivan !!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close