INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LIGA CAMPIONILOR ASIEI

Azi e finala Ligii Campionilor Asiei » Outsider în duelul cu gigantul Guangzhou, Olăroiu este optimist: ”Vrem trofeul!”

Olăroiu celebrează calificarea în finală cu Assaidi, jucătorul contestat de Al Hilal
Olăroiu celebrează calificarea în finală cu Assaidi, jucătorul contestat de Al Hilal

Articol de - Publicat sambata, 07 noiembrie 2015 00:00

Oli se bucură că joacă fără presiune: ”La debutul competiției ne propusesem doar să depășim faza grupelor pentru prima oară în istoria clubului”.

Laurențiu Reghecampf era favorit în 2014 să cîștige finala Ligii Campionilor Asiei. Dar echipa pe care-o pregătea, Al Hilal, a eșuat în fața australienilor de la Western Sydney Wanderers (0-1, 0-0), club fondat în aprilie 2012! Cosmin Olăroiu joacă și el azi ultimul act al aceleiași competiții, cu Al Ahli. Însă din postura outsiderului.

Adversar, gigantul chinez Guangzhou Evergrande, cîștigătoarea trofeului în 2013, cu brazilienii Robinho, Paulinho, Elkeson, Goulart și, pe bancă, Luiz Felipe Scolari.

"N-avem nici o presiune. Pur și simplu ne bucurăm să fim aici", le-a mărturisit Oli, senin, jurnaliștilor: "La startul competiției, targetul nostru era să trecem de faza grupelor pentru prima oară în istoria clubului. Apoi am gîndit de la un meci la altul, iar acum vrem și trofeul".

Cele mai mari emoții le-a avut Olăroiu în semifinala cu Al Hilal. Și pe teren (1-1, 3-2), în returul cîștigat abia în prelungiri, și la TAS. Adversarul a contestat faptul că Al Ahli l-a utilizat pe Oussama Assaidi, "era ineligibil", dar a pierdut apelul.

"O finală în două manșe e mai dificilă. Dar avem experiența meciurilor anterioare și știm ce avem de făcut ca să cîștigăm"
Cosmin Olăroiu, antrenor Al Ahli

4 tentativeeșuate a avut Al Ahli de a depăși faza grupelor competiției (2005, 2009, 2010 și 2014)

1.500.000 $ia cîștigătoarea trofeului, în timp ce finalista primește 750.000

40.600.000 €e valoarea de piață a lotului lui Al Ahli, cu 300.000 euro mai mult decît Evergrande

Finala Ligii Campionilor Asiei, Al Ahli - Guangzhou Evergrande, manșa tur, este azi de la ora 17:45, pe Dolce2 și liveTEXT pe GSP.ro.

Playtech: Concurenta de la Survivor care a RENUNŢAT la haine! Se răsfaţă într-un loc de vis. Imagini de neratat


Comentarii (1)
dash.berlin
dash.berlin  •  07 Noiembrie 2015, 09:39

Bafta Oli !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează