INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA

Bănel se laudă cu etnia din care face parte » "Sînt mîndru că sînt ţigan!"

Nicoliţă (26 de ani) a jucat la Steaua 6 ani şi jumătate, timp în care a cîştigat 4 trofee. FOTO www.asse.fr
Nicoliţă (26 de ani) a jucat la Steaua 6 ani şi jumătate, timp în care a cîştigat 4 trofee. FOTO www.asse.fr

Articol de - Publicat vineri, 09 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 08 septembrie 2011 21:16

Fostul mijlocaş al Stelei, care a fost achiziţionat de francezi şi pentru a atrage la stadion comunitatea rromă din oraş, a declarat că niciodată nu i-a fost ruşine de originea sa


Pentru Nicoliţă culorile roş-albastre ale Stelei sînt istorie de ieri, de cînd a pozat în tricoul alb-verde al celor de la Saint-Etienne, echipă cu care a semnat săptămîna trecută pe 3 ani, cu un salariu lunar de 35.000 de euro. Bănel a fost prezentat oficial de francezi, după care a făcut un tur al stadionului pe care va evolua în următoarele 3 sezoane.

Mai mult, a ieşit la o plimbare prin oraş, însoţit de ghidul pus la dispoziţie de club, iar la un moment dat a ajuns la o terasă, unde a fost recunoscut de cel care servea. Chelnerul, care era de etnie rromă, a venit imediat la el, l-a îmbrăţişat, după care i-a spus în franceză: "Ţiganii sînt cei mai adevăraţi oameni". Nu numai că gestul nu l-a deranjat pe Bănel, dar a şi reacţionat şi, chiar şi în faţa camerei de la Antena 1, televiziune care l-a însoţit în Franţa, a spus: "Am fost, sînt şi voi fi mîndru că sînt ţigan".

Nicoliţă s-a referit apoi efectiv şi la transferul său. "Sînt fericit că am ajuns la un club cu mare tradiţie, care e foarte iubit. Sînt nerăbdător să joc în faţa unor suporteri foarte pătimaşi, aşa cum am înţeles că sînt cei ai lui Saint-Etienne", a declarat Nicoliţă, care aproape sigur nu va debuta mîine, cînd Saint-Etienne întîlneşte pe teren propriu campioana en titre, Lille.

"Aveam mai multe oferte. Am ales să vin în Franţa deoarece este un campionat care îmi place şi care mi se potriveşte. Este un campionat foarte performant"
Bănel Nicoliţă


Gazeta a dezvăluit argumentul francezilor
GSP a publicat săptămîna trecută, într-un material exclusiv, faptul că un argument important în faptul că cei de la Saint-Etienne l-au achiziţionat pe Nicoliţă l-a constituit şi etnia sa. Verzii urmăresc să atragă la meciurile de pe teren propriu cît mai mulţi suporteri din numeroasa comunitate rromă din Saint-Etienne şi din împrejurimi.

Reportaj exclusiv diseară la Antena 1
O echipă de la Ştirile Sportive ale Antenei 1 şi de la GSP TV l-a însoţit pe Bănel Nicoliţă în Franţa în aceste zile în care a fost prezentat oficial de gruparea franceză. Diseară, veţi putea vedea a doua parte a reportajului realizat cu Nicoliţă prin oraş, ce replică îi dă lui MM, care l-a făcut plîngăcios, şi cum îşi va ajuta familia din banii pe care îi va încasa pe durata contractului în Franţa.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
cata2630
cata2630  •  09 Septembrie 2011, 20:56

de unde atata mandrie cand ai lui se poarta in halul in care se poarta... deh...

catalink55
catalink55  •  09 Septembrie 2011, 19:22

Doamne cati frustrati sunt pe aici ,atata timp cat comentati pe articolele despre Steaua cred ca ori:iubiti Steaua ori sunteti sadomasochisti si va faceti singuri rau.

imperator
imperator  •  09 Septembrie 2011, 14:48

Bafta Banele si sper sa ajungi la Real !

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close