INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Baraj Maxim » Stuttgart rămîne în zona fierbinte după 2-1 cu HSV. Meci decisiv în ultima etapă

Doi ani de contract mai are Alex Maxim cu VfB. Acordul lui e valabil și pentru liga a doua // Foto: Guliver/GettyImages
Doi ani de contract mai are Alex Maxim cu VfB. Acordul lui e valabil și pentru liga a doua // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 17 mai 2015 00:00

Șvabii au urcat înaintea ultimei etape pe poziția a 16-a în clasament, una care nu te salvează, dar îți mai dă o șansă: baraj cu a 3-a clasată în liga a doua.

Stuttgartul lui Maxim a parcurs ieri jumătate din drumul spre salvare: victorie cu HSV, 2-1, în penultima etapă a sezonului. Și a urcat pe locul 16 în clasament, de baraj. Putea sta mai bine înaintea ultimelor 90 de minute ale stagiunii dac-o ajuta și Bayern.

Dar munchenezii, cu titlul deja în buzunar, s-au făcut iarăși de rîs: 1-2 la Freiburg, candidată și ea la retrogradare. Meci pierdut în minutul 88, după ce-a condus cu 1-0!

Înfruntarea cu HSV a început cu un șoc pentru șvabi: 0-1 în minutul 12, Kacar! Însă Gentner și Harnik au întors rezultatul pînă la pauză. Stuttgartul putea cîștiga mai lejer, dar Kostici (bară) și Werner au ratat singuri cu portarul!

Maxim? Românul l-a înlocuit pe Didavi (78) și i-a centrat perfect lui Harnik (82), care nu l-a putut învinge nici el pe Adler. Iar acum se pregătește pentru cea din urmă încercare: duelul de sîmbăta viitoare cu ultima clasată Paderborn.

1 puncto desparte pe Stuttgart (33p) de locul 15, salvator, tot unul de a 17-a clasată (Hamburg, 32p) și două de ultima poziție (Paderborn, 31p)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close