INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  NAȚIONALĂ

Eric Bicfalvi dezvăluie cine l-a ajutat să ajungă la națională și marele transfer ratat în carieră

Eric Bicfalvi
foto: Imago
Eric Bicfalvi foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 26 februarie 2021 15:36 / Actualizat vineri, 26 februarie 2021 15:49

Eric Bicfalvi, 33 de ani, spune că „am fost convocat doar după recomandarea lui Mircea Lucescu”. Eric, de patru ani la Ural, spera să semneze cu Șahtior: „Și acum aștept o ofertă”.

Eric Bicfalvi a jucat și la FCSB, și la Dinamo. E un talent pe care l-am văzut prea puțin în România și care a jucat atât de rar la națională. De reușitele lui s-au bucurat mai mult fanii din Ucraina și Rusia. Acolo s-a împlinit ca jucător. Trei sezoane la Volin Luțk (2012-2015) și patru ani la Ural Ekaterinburg (din ianuarie 2017). Un decar devenit golgeter și la prima, și la a doua echipă.

Într-un interviu pentru presa ucraineană, mijlocașul în vârstă de 33 de ani povestește trei episoade ale carierei sale.

  • De ce a plecat de la FCSB, în 2012.
  • Cine l-a sprijinit să ajungă la națională.
  • Ce transfer important a ratat.

Eric Bicfalvi: „La Volin aveam salariul de cinci ori mai mare decât la Steaua”

„Plecarea mea de la Steaua la Volin poate a părut o alegere ciudată. Nici nu veniseră pentru mine cei de la Volin. Voiau să-l vadă pe Valentin Iliev și, până la urmă, am plecat amândoi. Mi s-au făcut promisiuni, mi s-a prezentat un plan de a forma o echipă tare, care să se lupte pentru calificarea în cupele europene, voiau să construiască un stadion nou... Am acceptat, mai ales că salariul era impresionant, de cinci ori mai mare decât primeam în România. Atunci, era important pentru mine. Ucraina avea cinci formații în Europa, campionatul era puternic”, a explicat el. „Am crezut în acei oameni mai mult decât ar fi trebuit. După șase luni, au dispărut toți, chiar și președintele clubului”. Și totuși, a rămas trei ani: „În ultimul sezon, am fost golgeterul ligii”.

În acea perioadă, a debutat și printre „tricolori”, pe 18 noiembrie 2014, la 2-0 în amicalul cu Danemarca de pe Arena Națională. Selecționer era Anghel Iordănescu, însă „am înțeles că am fost convocat doar după recomandarea lui Mircea Lucescu. Oricum, era imposibil să nu fiu remarcat, eram golgeter în Ucraina. Mircea m-a ajutat la discuțiile cu Iordănescu. Îi sunt foarte recunoscător, întotdeauna a vorbit frumos despre mine”.

Eric Bicfalvi: „Am refuzat toate propunerile, inclusiv din Germania”

Bicfalvi putea chiar să fie jucătorul lui Lucescu. „Cât am stat la Volin, m-a dorit Dnepr, oferta era bună, avea acord total cu ei, numai că șefii clubului meu au refuzat într-un final acel transfer. Mi-au zis că și Șahtior mă urmărește. M-am bucurat, dar am hotărât să rămân la Volin până la sfârșitul contractului. În 2015, am văzut că Dnepr a ajuns în finala Europa League, cu Sevilla, și m-am lamentat: «Ce-am făcut! Ei sunt în finală, eu aici!». Am primit mai multe propuneri, inclusiv din Germania. Salariul era mai mic decât în Ucraina. Am refuzat tot și am așteptat oferta lui Șahtior, am crezut că voi fi sunat, dar nu m-au căutat, și eu mi-am continuat cariera. Nu am încetat să mă gândesc la Șahtior. Și acum, la 33 de ani, aștept un telefon”. A ajuns la Ural, în Rusia, unde e golgeterul și cel mai valoros jucător. Au trecut mai mult de patru ani de când e la Ekaterinburg. Nicăieri nu a rămas mai mult. 

7 selecțiiare Eric Bicfalvi la naționala României, pentru care a marcat un gol, anul trecut, la 1-1 cu Irlanda de Nord, la Belfast

31 de goluria înscris Bicfalvi în 103 meciuri la Ural Ekaterinburg; la Volin Luțk, a reușit 28 de goluri în 77 de întâlniri

Constantin Schumacher, întâmplare amuzantă cu Mircea Lucescu: „M-a schimbat în minutul 6!”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Leicester - Slavia 0-2 (în tur 0-0) » Marcatorul Slaviei îi mulțumește lui Nicolae Stanciu: „O centrare incredibil de bună” + Note excelente în presa cehă

Ibrahimovic, categoric: „El e cel mai mare jucător din istoria fotbalului” » Nu se referă la Messi sau Cristiano Ronaldo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
godot
godot  •  26 Februarie 2021, 19:12
Postat de cky33 pe 26 Februarie 2021, 18:23

Eu unul nu sunt fan Eric Bicfalvi. Il apreciez ca jucator,dar nu este foarte clar ce pozitie joaca. Initial era mijlocas defensiv, apoi ofensiv, dar cele mai multe reusite le are ca varf. Nu cred ca ar mai trebui chemat la nationala, unde avem jucatori mai tineri: R.Marin, Cicaldau. Morutan, Olaru, Ianis care mai pot face un pas in fata, Bicfalvi sau Budescu se apropie de retragere.

Număr opt clasic.

cky33
cky33  •  26 Februarie 2021, 18:23

Eu unul nu sunt fan Eric Bicfalvi. Il apreciez ca jucator,dar nu este foarte clar ce pozitie joaca. Initial era mijlocas defensiv, apoi ofensiv, dar cele mai multe reusite le are ca varf. Nu cred ca ar mai trebui chemat la nationala, unde avem jucatori mai tineri: R.Marin, Cicaldau. Morutan, Olaru, Ianis care mai pot face un pas in fata, Bicfalvi sau Budescu se apropie de retragere.

magic4ever
magic4ever  •  26 Februarie 2021, 16:23

Bicvalvi merita sa fie titular la nationala

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close