INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

Racovițan, căpitanul echipei secunde a lui Dijon: „Vreau la naționala de tineret! Visurile mele? Să câștig Champions League și să joc la Cupa Mondială”

Bogdan Racovițan, 20 de ani, este căpitanul echipei secunde a celor de la Dijon și a bifat 6 meciuri pe banca de rezerve a grupării din Ligue 1. +2   FOTO
Bogdan Racovițan, 20 de ani, este căpitanul echipei secunde a celor de la Dijon și a bifat 6 meciuri pe banca de rezerve a grupării din Ligue 1.

Articol de - Publicat vineri, 29 ianuarie 2021 16:39 / Actualizat vineri, 29 ianuarie 2021 17:28

Bogdan Racovițan, 20 de ani, este căpitanul echipei secunde a celor de la Dijon și a bifat 6 meciuri pe banca de rezerve a grupării din Ligue 1. 

Acolo unde un alt român, Alex Dobre, e în ascensiune. Fundașul central cu mamă franțuzoaică a trecut și peste o accidentare ușoară la umăr, de aceea în ultimele două săptămâni nu a mai fost în lotul primei formații. Momentan, este al 4-lea stoper la Dijon, dar este în tratative cu reprezentanții clubului pentru extinderea contractului scadent în vară. Totodată, Racovițan este și pe lista unor echipe din Liga 1, nu este exclus să vină să joace, în premieră, în România.

Bogdan Racovițan, fotbalist cu vise mărețe: „Să câștig Champions League”

- Cum este să joci fotbal printre străini? 
- Pentru că sunt născut în Franța și am jucat fotbal doar aici, nu e o problemă pentru mine și mă simt foarte bine.

- Cum e să trăiești în Franța? 
- După mamă, sunt pe jumătate francez. Născându-mă aici, Franța este acasă pentru mine.

Racovițan: „Unii cred că suntem doar hoți și cerșetori”

- Care este cel mai important lucru învățat afară? Sau în Franța, "acasă" pentru tine. 
- Am învățat de mic să muncesc mult pentru a obține rezultate. Nimeni nu-ți oferă nimic de-a gata! Eu de mic am fost în fotbalul francez, nu știu cum este în România.

- Cum sunt priviți românii? 
- Din păcate, românii, în general, iar aici nu mă refer la fotbaliști, nu au o imagine foarte bună. O parte dintre francezi nu cunosc cultura sau valorile României. Unii gândesc chiar că mulți dintre români sunt hoți și cerșetori. Cam așa ne văd, din nefericire. Eu încerc întotdeauna să le arăt partea bună a românilor, dar și ce țară frumoasă e România. Le arăt cunoscuților mei fotografii sau filmulețe cu locuri frumoase din țară sau cu diverși oameni importanți.

Racovițan: „Vreau să investesc în ceva”

- Cum decurge o zi normală din viața ta acolo? 
- Mă trezesc la ora 8:00, iau micul dejun, iar peste o oră plec la antrenament. După ședința de pregătire de dimineață merg la sală și pe la ora 13:00 mă întorc acasă. Mănânc, dorm apoi puțin. Dacă nu avem antrenament după-amiază, mă relaxez, jocuri video, filme, poate merg la shopping. Pe la ora 16:30 iau o gustare, iar la ora 19:30, cina. La ora 23:00, mă duc la culcare.

- Ce vrei să faci cu primii bani, mai mulți, câștigați din fotbal? 
- Din start îți spun că vreau să pun cât mai mult de-o parte pentru viitor și să investesc în ceva, pentru că sunt conștient că o carieră în fotbal e scurtă.

- Care sunt visele tale ca fotbalist? 
- Sincer? Să câștig Champions League și să joc la Cupa Mondială!

- Până unde poți ajunge în carieră? 
- Nu am de unde să știu. Am încredere în mine, am să muncesc în continuu ca să îmbunătățesc tot și să ajung la cel mai înalt nivel.

- Ai fi tentat de un transfer sau un împrumut în România? 
- Nu am jucat niciodată în afara Franței, dar nu exclud această posibilitate dacă proiectul sportiv este interesant, pentru că eu cred că e momentul să fac următorul pas atât timp cât am terminat junioratul aici. Sunt căpitan la echipa a doua a celor de la Dijon, e momentul să fac pasul să joc undeva la seniori. Totuși, visul meu este ca la un moment dat în carieră să joc într-unul dintre cele 5 mari campionate din Europa.

- Franța e considerată Academia de fotbal a Europei. Cât de greu e să răzbești acolo? 
- Într-adevăr, mulți jucători crescuți în academiile franceze au devenit cei mai buni fotbaliști. Eu am jucat la tineret, în campionat, contra celor mai bune cluburi din Franța, PSG, Lyon, Rennes, m-am confruntat cu cei mai buni din generația mea, Caqueret, Saliba, Gouirri. Acest detaliu mi-a permis să devin mai bun și să progresez mai repede. E foarte greu să răzbești la acest nivel, sunt foarte mulți fotbaliști buni. De mic e concurență mare în echipă. Dacă vrei să reușești, trebuie să lucrezi mult ca să fii mai bun decât ceilalți.

Este un obiectiv să vin să joc la naționala de tineret a României, dar pentru asta e necesat să joc cât mai mult la nivel de profesionist, degeaba sunt eu căpitan la echipa a doua. Aș fi încântat să reprezint România
- Bogdan Racovițan, fundaș Dijon

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Prezentarea lui Dennis Man la Parma a fost amânată! Care e motivul

Ionuț Radu ar putea fi implicat în tranzacția anului în Serie A! Monedă de schimb pentru transferul dorit de Conte

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
titiduru22
titiduru22  •  29 Ianuarie 2021, 18:14

Fabulos !

dodo001
dodo001  •  29 Ianuarie 2021, 17:48

Un sincer Bravo!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează