INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DACĂ E MARŢI E BELGIA!

Boloni şicanat cu un proces penal

Articol de - Publicat marti, 02 martie 2010 00:00

Fostul antrenor al lui Standard Liege e acuzat că ar fi violat regulamentul antidoping. Loţi Boloni ar risca pînă la 5 ani de puşcărie, cum anunţă şocant pe copertă cotidianul La Derniere Heure!


Plecat de trei săptămîni de la campioana Belgiei, care l-a dat afară în urma slabelor rezultate, tehnicianul român ar fi perturbat testele antidoping de pe 21 noiembrie 2009, la finele partidei din deplasare cu La Gantoise. Deja s-au deschis, susţine sursa citată, două proceduri contra lui Boloni: una la Uniunea Belgiană şi cealaltă la Parchetul din Bruxelles.

 

Incidentul s-a petrecut în vestiarul echipei din Liege. Departamentul Cultură, Tineret, Sport şi Media al Comunităţii Flamande s-a prezentat ca să efectueze un control antidoping şi a desemnat 3 jucători: Carcela, Felipe şi Cyriac. Iar controlorul Geert Bocque a mers ca să-i ia într-o cameră separată pe cei aleşi pentru teste, aşa cum stipulează reguamentul. N-a fost lăsat însă de Boloni care, dezvăluie La Derniere Heure, l-ar fi ameninţat: "Gesticulînd şi urlînd, m-a făcut să înţeleg că trebuie să părăsesc imediat vestiarul. Chiar n-a glumit, m-a strîns tare de braţ, m-a împins spre uşă şi mi-a zis 'Dacă nu ieşi, voi fi obligat să te lovesc'. Apoi m-a împins afară şi mi-a trîntit uşa în nas", a mărturisit şocat Bocque.

 


Comunitatea Flamandă s-a plîns că Boloni a violat regulamentul şi a sesizat federaţia de la Bruxelles, iar la finele lui martie se va decide dacă românul riscă vreo sancţiune. Mai grav pentru Loţi e că a făcut plîngere la Parchet. Şi potrivit decretului 13/7/2007, referitor la practicile în sport şi respectul faţă de imperativele sănătăţii, capitolul III, articolul 51, punctul 4, "persoanele care permit încălcarea regulilor antidoping riscă o închisoare de la 6 luni la 5 ani şi amendă de la 200 la 2.000 de euro".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează