INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

Campion fără medalie » City are titlul în buzunar, însă Costel Pantilimon nu e cel mai fericit om din Manchester

Cu Pantilimon în echipă, City a cîştigat 5 meciuri din 7 (un egal, un eşec), primind 7 goluri // Foto: Reuters
Cu Pantilimon în echipă, City a cîştigat 5 meciuri din 7 (un egal, un eşec), primind 7 goluri // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 05 mai 2014 00:00 / Actualizat luni, 05 mai 2014 00:30

În 2012, cînd City a fost number one, portarul nu apărase nici un meci în Premier League. Acum, are 7 partide. Avea nevoie de minimum 10.

Liverpool era marea favorită în urmă cu două săptămîni, dar înfrîngerea în faţa lui Chelsea, 0-2 acasă pe 27 aprilie, a îndepărtat echipa lui Rodgers de primul titlu după 24 de ani. Mai are 10% şanse.

Victorii cu Villa şi West Ham
Cu două etape înainte de sfîrşit, nimeni nu mai pare capabil să-i ia victoria finală lui Man. City.

După 3-2 cu Everton în deplasare - "cel mai important obstacol al nostru pentru titlu", spune managerul Pellegrini -, City nu trebuie decît să cîştige ultimele două partide. Ambele acasă, ambele împotriva unor echipe, Aston Villa şi West Ham, scăpate de grijile retrogradării.

11 goluri de recuperat
Cu două succese la limită, Dzeko, Aguero şi Yaya Toure adună 86 de puncte şi +61 la golaveraj (primul criteriu de departajare în caz de egalitate). Liverpool poate ajunge şi ea la 86 de puncte, dar ar fi obligată să recupereze 11 goluri. Practic imposibil!

Englezii o văd deja pe City noua campioană. Dar un jucător al "cetăţenilor" nu se poate bucura pe deplin. Pantilimon nu va lua nici acum medalia de campion! În 2012, la precedentul titlu, Costel nu apărase nici măcar o dată în Premier.

În acest sezon, a fost 7 meciuri la rînd titular, ţintuindu-l pe bancă pe Hart, goalkeeperul Angliei. Însă nici 7 partide nu-i ajung. Minimum: 10! Şi nu mai are timp.

150 de goluri a marcat Man. City în acest sezon în toate competiţiile (55 de meciuri)

96 de goluri au înscris "cetăţenii" în actuala stagiune de Premier League (36 de întîlniri)

98 de reuşite au împreună 4 jucători de la City: Aguero (28), Dzeko (24), Y. Toure, Negredo (23)

Ultimele două etape:

1. Man. City 80p (+59)
7 mai: Aston Villa (a)
11 mai: West Ham (a)

2. Liverpool 80p (+50)
5 mai: Crystal Palace (d)
11 mai: Newcastle (a)

3. Chelsea 79p (+43)
11 mai: Cardiff (d)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
kratima
kratima  •  06 Mai 2014, 01:03

Daca stiu bine regulile din Anglia, doar jucatorii cu minim 10 meciuri primesc AUTOMAT medalii de campion. Pentru ceilalti, clubul poate face o cerere oficiala justificata. Prin ceilalti se inteleg in general jucatorii care au avut contributie importanta si s-au accidentat sau PORTARUL DE REZERVA! Deci e posibil ca Pantilimon sa ia linistit medalia.

soriniz
soriniz  •  05 Mai 2014, 22:31
Postat de cracker pe 05 Mai 2014, 15:33

Mi se pare un pic cam exagerata treaba asta cu minim 10 meciuri.Sa facem O ipoteza, se accidenteaza titularul, intra Pantelimo si apara 1-2 lovituri de 11 m in ultima etapa in ultimile minute si echipa iese Campioana, el nu va avea nici un merit? Desigur este doar o ipoteza dusa la extrem dar totusi, masura cu cel putin 10 meciuri este exagerata.A jucat in 7 meciuri, si din cate imi amintesc chiar era stire cu el, ca City a scos 3p gratie lui.

Am o ipoteza si mai exagerata care arata cat de aberanta e "regula" asta. Sa zicem ca o echipa are trei portari care apara astfel in tur : doi cate 9 etape iar unul o singura etapa. Cei doi se accidenteaza iar in pauza de iarna echipa transfera alti doi portari care apara din nou fiecare cate 9 meciuri iar cel de-al treilea un meci. Astfel niciun portar nu va avea 10 meciuri asa ca daca echipa castiga titlul ne aflam in situatia absurda ca niciun portar sa nu fie medaliat, adica sa castige titlul fara portar.

blaustein
blaustein  •  05 Mai 2014, 21:17

Au blatuit titlul de acum 2 ani muishtyi dreaq cand au intors cu QPR.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează