INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RUSIA

Ce le povesteşte Niculae ruşilor despre Liga 1: ”Rapid - echipa poporului, Steaua şi Dinamo - structurile puterii”

Daniel Niculae la prezentarea oficială în fața mass-media (foto: fckuban.ru) +6   FOTO
Daniel Niculae la prezentarea oficială în fața mass-media (foto: fckuban.ru)

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 08 iulie 2012 09:15

Daniel Niculae s-a mişcat repede. Vineri a semnat contractul cu Kuban Krasnodar, prin care a devenit elevul lui Dan Petrescu şi coleg cu Gigel Bucur pentru două sezoane, cu opţiune de prelungire pe încă unul, apoi a şi dat primele declaraţii. Locul: site-ul oficial al clubului rus.

Vezi sus mai multe imagini de la prezentarea lui Nico.

Sosit de la AS Monaco, care-l împrumutase sezonul trecut la Nancy, atacantul român a abordat diverse teme. N-au lipsit începuturile în fotbal: ”În copilărie nu m-a ajutat nimeni. Am învăţat singur acest sport. La 9 ani am ajuns la Rapid. În Bucureşti am locuit în acelaşi cartier cu Gigel Bucur, numai că el era la Sportul. Ne-am întîlnit apoi unul contra celuilalt în meciurile din campionat”.

Nico a vorbit şi despre marile rivalităţi din fotbalul românesc, importînd în Rusia o temă adesea auzită la noi. ”În acea perioadă, Steaua şi Dinamo dominau fotbalul de la voi”, a spus interlocutorul, la care jucătorul de 29 de ani a replicat: ”Steaua şi Dinamo nu cumpărau atunci  jucători, ci îi luau pur şi simplu pe cei mai buni de la toate echipele deoarece erau reprezentantele celor mai puternice structuri ale statului”.

În consecinţă, în faţa acestei situaţii, ”fanii noştri au reacţionat de-a lungul timpului. Rapid a fost echipa poporului. În timp ce Steaua şi Dinamo se băteau mereu între ele, noi luptam contra lor. Şi ieşeau nişte meciuri nebune”.

Cea a mai zis Niculae
» ”Cînd a fost vorba să aleg Kuban, primul cu care m-am consultat a fost Gigel Bucur. Mi-a vorbit despre echipă, despre oraş, despre campionat şi fani. M-a convins”
» ”M-am gîndit mult înainte de a accepta oferta lui Dan Petrescu. Însă, atunci cînd un antrenor este interesat de un jucător, acest lucru e mereu încurajator. Nu am refuzat posibilitatea de a colabora cu un fost mare jucător. Am mai lucrat împreună la Rapid, însă un timp foarte scurt”
» ”În viaţă fac ceea ce îmi place cel mai mult, joc fotbal. Orice altceva nu este decît ceva complementar la principala ocupaţie”
» ”Soţia mea, Oana, cu care sînt împreună de 12 ani, şi fetiţa noastră, născută în 2011, se află încă la Bucureşti. În curînd le voi face cunoştinţă cu Krasnodar”.

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (52)
domana
domana  •  08 Iulie 2012, 15:59
Postat de feroviarul pe 08 Iulie 2012, 11:45

@DOMANA : RAPID era cel mai iubit club, se stia ca era echipa oamenilor de rand ce lupta cu echipele impuse de sovietici, numai ca dupa revolutie presa a inceput un atac furibund impotriva RAPIDULUI, prin denigrari si tot felul de sicane. Cu toate acestea avem in continuarea cea mai frumoasa galerie (recunosc asta inclusiv jucatorii echipelor bolsevice).

cel mai frumos imn da cu cea mai frumoasa galerie mai discutam

spivak
spivak  •  08 Iulie 2012, 12:16

Nu-i nevoie să le ”povestească” ruşilor despre ЦСКА şi Динамо, ştiu ei şi singuri care e treaba.

biid
biid  •  08 Iulie 2012, 12:03

Habar nu are ce vorbeste.Este infumurat ,la propriu nu doar la figurativ si prost pe deasupra,adica roman!. Exemplu:Dinamo a vrut ,inainte de '89 ,sa-l ia pe Varga de la Poli Timisoara.Tatal sau,care a lucrat cu mine la UMT,a spus ca fiul sau nu va merge niciodata la Dinamo si nici nu a mers, decat DUPA '89,atunci cand EL A VRUT !!!. Si exemple ar fi multe.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează