INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Ce lovitură ar fi! Rednic se luptă cu Daum pentru preluarea unei superputeri din Belgia » Și ultima clasată îl vrea pe "Puriu"

FOTO: RAED KRISHAN
FOTO: RAED KRISHAN

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2017 08:33

Mircea Rednic, antrenorul revelației Mouscron, e văzut ca o soluție atât de Anderlecht, clubul lui Stanciu și Chipciu, care tocmai s-a despărțit de Rene Weiler, cât și de ultima clasată Oostende. La fel, fostul selecționer al României, Christoph Daum. 

Rezultatele bune obținute de Mircea Rednic cu modesta Royal Mouscron în acest debut de sezon, printre care și victoria în fața liderului FC Bruges, n-au trecut neobservate.

Iar presa, deocamdată, l-a adus imediat în discuție la două echipe cu probleme. Una e campioana Anderlecht, care tocmai s-a despărțit de antrenorul Rene Weiler, cealaltă, ultima clasată Oostende, care, potrivit cotidianului Het Laatste Nieuws, ia în calcul demiterea antrenorului Yves Vanderhaeghe.

Vicecampion cu Bruges

În ambele cazuri, tehnicianul român are un adversar redutabil, în persoana fostului seleționer al "tricolorilor", Christoph Daum. Neamțul e foarte bine cotat în Belgia, după ce-a preluat-o pe FC Bruges cu probleme, în noiembrie 2011, pentru ieși vicecampion la finalul sezonului. La Anderlecht, managerul general Herman Van Holsbeeck l-a pus temporar pe unul dintre secunzii lui Weiler, argentinianul Nicolas Frutos. Dar a recunoscut că "e doar o soluție temporară".

L-au contactat deja?

"Ca întotdeauna în astfel de situații, mi s-a pus la dispoziție o întreagă listă cu nume. Trebuie să analizăm bine înainte de a ne decide. Ne-am fi dorit un antrenor belgian, însă cei mai buni sunt sub contract", a comentat Van Holsbeeck, confirmând astfel tendința către un tehnician străin. Oostende, în schimb, pare mai decisă. Het Laatste Nieuws scrie că l-ar fi contactat deja pe Rednic!

5
e locul pe care-l ocupă Mouscron în clasamentul Jupiler Pro League, cu 13 puncte în 7 etape

12 goluri
a marcat echipa lui Mircea Rednic în 7 etape, 4 mai mult decât Anderlecht          

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
mannecken
mannecken  •  19 Septembrie 2017, 12:48
Postat de jalabert pe 19 Septembrie 2017, 11:27

asa cum spuneam nu il prinde paltonul la mouscron pe rednic. rednic se duce unde are oferta asa ca stai linistit nu are complexe sa mearga la anderlecht.

@Jalabert. Din aceasta cauza am si scris "desi orice este posibil" :) Am încercat sa fiu diplomat. Cu siguranta ca ar accepta o oferta buna din partea lui Anderlecht si nu trebuie condamnat. Dimpotriva,eu îi doresc sa antreneze pe Anderlecht. Anderlecht joaca în Champions Ligue. Ii are pe Stanciu si Chipciu acolo. Se pare ca ar fii cam 100 CV-uri depuse...:) pentru acest post. Mai mult mi-as dorii sa fie Böloni la Anderlecht care are si el un un început de sezon excelent. Cu o echipa promovata este pe locul sase în acest moment.

jalabert
jalabert  •  19 Septembrie 2017, 11:27
Postat de mannecken pe 19 Septembrie 2017, 11:08

Putin probabil. Sa mearga la Anderlecht este la fel cum el sau Andone s-ar duce sa antreneze Steaua. Rednic este trup si suflet pentru Standard Liege,dar orice este posibil. Sa antreneze pe Ostende în acest moment nu are nici o logica.A salvat pe Muscron de la retrogradare,acum este pe locul cinci si este doar începutul campionatului.

asa cum spuneam nu il prinde paltonul la mouscron pe rednic. rednic se duce unde are oferta asa ca stai linistit nu are complexe sa mearga la anderlecht.

beeswax106
beeswax106  •  19 Septembrie 2017, 11:17

Din pacate se pare ca in zilele noastre GSP-ul pune antrenori la nationala.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează