INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CHINA

Ce sacrificii se fac în China? Olăroiu: "A fugit din spital, unde era pe perfuzii, ca să joace!"

Articol de GSP - Publicat duminica, 23 decembrie 2018 22:16

Cosmin Olăroiu (49 de ani), antrenorul lui Jiangsu Sainty, a vorbit despre nivelul fotbalului chinez.

”Am zburat odată în același avion cu Lavezzi, Mascherano, Carrasco, pentru că se întrerupsese campionatul. Lavezzi şi Mascherano plecau în Argentina şi aveau escală în Dubai. Eu cu Alex Teixeira mergeam în Dubai, Paletta pleca în Italia, Carrasco mergea la echipa naţională.

Nume mari, e un nivel foarte ridicat în ultimii doi ani. A crescut foarte mult. Eu am avut ocazia să joc împotriva lor când eram jucător şi de atunci e o schimbare extraordinar de mare. Toate investiţiile se regăsesc. Nu există să investeşti şi să baţi pasul pe loc. Există un progres, e evident”, a spus Olăroiu la TV Telekom Sport.

Oli povestește un episod interesant cu atacantul brazilian Alex Teixeira, 28 de ani, jucător pregătit de Mircea Lucescu la Șahtior în perioada 2010-2015.

"Pe lângă faptul că este un jucător extraordinar, este un caracter extraordinar. Practic, nici nu ştii că există la echipă, doar îl simţi când joci. Atunci face diferenţa. În rest, e un om extrem extrem de calculat, extrem de modest. Eu mai glumesc cu el. În schimb, el e un tip foarte cuminte, un tip la locul lui. Un tip care e un exemplu de fotbalist pentru toată lumea. Are un salariu bun în China.

Era bolnav, la spital, cu perfuzii. În ziua meciului, a plecat din spital, a călătorit 4-5 ore cu trenul şi a ajuns cu o oră înainte să înceapă meciul. L-am trecut pe foaie, fugise din spital practic ca să ajute echipa.

Şi echipa nu avea niciun obiectiv. L-am introdus în repriza a doua în minutul 60 şi a jucat aşa, venit de pe drum, din spital. Un jucător poate să zică, nu pot să joc, nu e un meci important, nu e foarte mare nevoie de mine. Dar el, v-am zis, e un caracter deosebit, înainte de a fi un jucător deosebit" a adăugat Olăroiu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează