INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Cedat la AS Roma » Unul dintre cei mai talentaţi puşti români va fi coleg cu Lobonţ :O

Ascensiunea rapidă l-a ajutat pe Bumba să facă deja pasul în Italia
Ascensiunea rapidă l-a ajutat pe Bumba să facă deja pasul în Italia

Articol de GSP - Publicat marti, 17 iulie 2012 00:00 / Actualizat marti, 17 iulie 2012 17:04

Este considerat una dintre marile speranţe ale fotbalului românesc. A debutat în Liga 1 la 17 ani, iar cîteva luni mai tîrziu avea să îmbrace şi tricoul primei reprezentative, în stagiul din iarna trecută efectuat în Antalya.

El este Claudiu Bumba, devenit protagonsitul unui dintre cele mai importante tranzacţii de la noi din această vară. Deşi a retrogradat sezonul trecut cu Tg. Mureş, mijlocaşul ofensiv de 18 ani n-a fost uitat şi acum face pasul în Serie A. Nu la Udinese, clubul care s-a interesat prima dată de el, ci la AS Roma.

Clubul unde activează şi Bogdan Lobonţ l-a împrumutat pe Bumba pentru un sezon. Contra cost, 75.000 de euro. Există şi o opţiune de cumpărare, cifrată la 400.000 de euro. Parafarea actelor rămîne o formalitate, dar el e precaut: ”Am ştiut de ceva timp de interesul celor de la Roma. Încă nu zic nimic, mai întîi să semnez”.

600.000 de euro e cota de piaţă a lui Bumba, potrivit ”transfermarkt.de”

“Are un fizic extraordinar pentru vîrsta lui. Musculatura îi este foarte bine dezvoltată, iar calităţile fotbalistice sînt impresionante. Rămîne de văzut dacă va reuşi să se menţină la acest nivel”
Stafful ”naţionalei” despre Bumba, în iarnă

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
cordos_eu
cordos_eu  •  17 Iulie 2012, 20:21

cred ca voi il faceti mare talent pe acest Bumba, eu n-am vazut nimic special la acest pusti si cate goluri a dat in Liga 1? Stanciu de la Vaslui pare mult mai promitator poate si Nastasie de la Steaua dar inca n-a fost testat la nivel de prima liga. ca Raphael Stanescu de la Dinamo la nivel de prima liga a cam esuat, nu-i totuna cu amicalele.

forumeer
forumeer  •  17 Iulie 2012, 19:02

Interesant. Am avut o discutie cu cineva aici, pe GSP, l-am remarcat amandoi inca de la primele sale meciuri la Tg. Mures. Un baiat foarte talentat, acum sa vedem ce sanse are sa joace la Roma, probabil ca mici... Si de asta nu prea inteleg de ce l-au imprumutat un an, tinand cont ca un roman de 18 de ani nu prea are sanse sa joace prea mult inca din primul sau sezon in Serie A. Poate l-au imprumutat pt echipa a 2-a ?

xstream
xstream  •  17 Iulie 2012, 18:19
Postat de botizan pe 17 Iulie 2012, 17:58

Daca lua 62500 Copos pe Coman ...negocia cumva cu aia de la Mures sa i-l dea lui pe Bumba ... da asa ....

iti dai seama :)) dar zgarcenia n are limite :D

Vezi toate comentariile (14)
Comentează