INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA / SAMPDORIA - INTER 0-2

Cel mai bun dintre românii din Italia în week-end » Chivu şi-a revenit după şocul cu Bayern

Evoluţia lui Chivu a fost apreciată de presa italiană
Evoluţia lui Chivu a fost apreciată de presa italiană

Articol de - Publicat luni, 28 februarie 2011 00:00 / Actualizat luni, 28 februarie 2011 12:11

Fundaşul Interului e lăudat în Gazzetta dello Sport pentru evoluţia din meciul cu Sampdoria (2-0). Mutu, în schimb, şi-a luat o nouă porţie de critici


Umilit de olandezul Arjen Robben, miercuri, în duelul din Champions League cu Bayern, Cristi Chivu s-a reabilitat duminică seară, în Serie A. Fundaşul Interului a fost văzut printre cei mai buni jucători ai Interului la 2-0 cu Sampdoria de către prestigiosul cotidian italian Gazzetta dello Sport. VEZI REZUMATUL PARTIDEI SAMPDORIA - INTER 0-2!

"Chivu a ieşit bine din apărare, mutînd practic centrul de greutate al echipei, dar fără să-şi piardă prezenţa defensivă. A «transpirat» mult", scrie ziarul amintit, care l-a notat cu 6,5, în condiţiile în care cel mai mare calificativ a fost 7 (Ranocchia).
Singura eroare ce i-a fost atribuită "tricolorului" de către jurnaliştii peninsulari e un fault comis în propriul careu asupra lui Mannini, cu nouă minute înaintea fluierului final, cînd scorul era doar 1-0 pentru nerazzuri: "La faza aceea se putea acorda penalty".

"L-aţi văzut cumva pe Mutu?"
Fluierat de suporteri în timpul meciului cu Bari (1-1), de duminică, şi încondeiat de antrenorul Fiorentinei, Sinişa Mihajlovici, la conferinţa de presă ("condiţia lui fizică e precară"), Adi Mutu n-a fost iertat nici de presă. Gazzetta i-a dat nota 5 şi a scris că decarul Viola a fost din categoria "L-aţi văzut cumva? S-a remarcat printr-o foarfecă şi atît. Prea puţin". Adversarul lui Mutu în acest meci, Paul Codrea n-a avut parte nici el de aprecieri pozitive din partea ziarului amintit (nota 5,5), care a scos în evidenţă minimalismul său în joc şi faptul că "n-a strălucit prin dinamism".

"Radu putea mai mult"
Deşi Lazio a pierdut la Cagliari cu 1-0, Ştefan Radu a luat în Gazzetta dello Sport un calificativ, 6, peste nota echipei (5,5). "Radu n-a comis erori grave. Putea da însă mai mult decît a arătat", i-au reproşat jurnaliştii italieni.


32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează