INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Chin la Maxim! » Cum se pregăteşte internaţionalul român pentru noul sezon din Bundesliga

Maxim trage tare înaintea celui de-al doilea sezon în Bundesliga
Maxim trage tare înaintea celui de-al doilea sezon în Bundesliga

Articol de - Publicat miercuri, 10 iulie 2013 00:00 / Actualizat marti, 09 iulie 2013 20:15

Fostul mijlocaş al Pandurilor şi colegii săi de la Stuttgart trăiesc un adevărat coşmar cînd intră pe mîna preparatorului fizic Christos Papadopoulos.

Probabil că Alex Maxim nu s-a mai trezit la 7:00 de pe vremea cînd era elev. De luni însă, o face în fiecare dimineaţă. VfB Stuttgart a intrat în a doua săptămînă de pregătiri, cea rezervată aproape în totalitate "antrenamentelor fizice", şi la 7:45 trebuie să fie deja pe teren! În program, la acea oră, are trecute 45 de minute de gimnastică.

Dar asta e partea cea mai lejeră a unei zile împărţite în 4 schimburi! Coşmarul începe după-amiaza, cînd îşi intră în pîine preparatorul fizic Christos Papadopoulos. "Papa", cum i se mai spune grecului născut la Schorndorf ( Germania), îi chinuie pe Maxim şi pe coechipierii săi "pînă la sînge".

"Cazna" lui favorită sînt seriile de cîte 10 alergări a 1.000 de metri. Dar nu întinse pe parcursul a 10 zile, cum s-ar putea crede, ci una după alta. Prima tură e cea mai lejeră, a zecea trebuie să fie cea mai rapidă. Şi toate astea la 28-30 de grade Celsius!

"Jucătorii nu cred că există mai sus de maximum. Dar îi asigur că există: supramaximum! Maximum fac toţi, noi trebuie să fim peste ei" (Christos Papadopoulos, preparator fizic VfB Stuttgart)

300.000 de euro net anual e salariul lui Alex Maxim la VfB Stuttgart, conform contractului scadent în 2017

16 meciuri, un gol, a bifat Maxim la VfB din ianuarie, cînd a fost transferat de la Pandurii: 11 în Bundesliga, două în Cupă, 3 în Europa League

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  10 Iulie 2013, 13:02
Postat de dinamo4eva pe 10 Iulie 2013, 10:38

Stuttgart este una dintre cele mai bine pregatite echipe din Germania , in top 5 cu siguranta.

E normal sa fie asa.E un club de traditie,care in fiecare an pleaca cu gandul de a termina in primele cinci echipe din Bundesliga.

dinamo4eva
dinamo4eva  •  10 Iulie 2013, 10:38

Stuttgart este una dintre cele mai bine pregatite echipe din Germania , in top 5 cu siguranta.

daniels7714
daniels7714  •  10 Iulie 2013, 08:30

fotbalul German a progresat datorita seriozitatii in pregatire , nu au cine stie ce talent dar fac totul la modul cel mai serios dovada ceea ce se face si la Steaua

Vezi toate comentariile (3)
Comentează