INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SERIE A

ANALIZĂ GSP Alertă! Cifrele unui „tricolor”, mai slabe la majoritatea parametrilor față de sezonul trecut

Răzvan Marin (în centru) e în scădere la Cagliari / Sursă foto: Imago Images
Răzvan Marin (în centru) e în scădere la Cagliari / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 12 aprilie 2022 08:40 / Actualizat marti, 12 aprilie 2022 09:20

Evoluțiile lui Răzvan Marin la Cagliari au scăzut la majoritatea parametrilor de joc în actuala stagiune. Răzvan n-a marcat deloc, a pasat, a driblat și a centrat mai puțin în acest campionat. Primul său sezon în Serie A a fost mai bun. 

Răzvan Marin este unul dintre cei doar doi titulari obișnuiți pe care-i avem în Serie A în acest sezon și singurul care se impune constant în formația de start. 

Mijlocașul venit de la Ajax în vara anului 2020 nu a lipsit decât de două ori, suspendat sau infectat cu Covid-19, în rest a fost omul de bază al lui Cagliari în centrul liniei de cinci de la mijlocul terenului.

Dennis Man se va despărţi de Parma. Informații de ultim moment: „Va fi vândut sau împrumutat!”
GSP LIVE
Dennis Man se va despărţi de Parma. Informații de ultim moment: „Va fi vândut sau împrumutat!”

Evoluții oscilante pentru Răzvan Marin

„Când el nu aleargă, tot compartimentul lui suferă. Încearcă să rupă ritmul, poate face tranziția rapidă spre atac și să deschidă eficient jocul. Apare la recuperare și verticalizează, profitând de spații. E un luptător și de multe ori motorul sarzilor. 

Ar trebui să susțină mai mult ofensiva și să fie mai atent pe contraatacuri. Când e depășit, apar probleme și goluri. Are oscilații de la un meci la altul, ba chiar în același joc” e caracterizarea din L'Unione Sarda a sezonului făcut de fotbalistul care apare în manualul de engleză de clasa a III-a.

Răzvan Marin, 6 sutimi în minus față de sezonul trecut

Comparând cele două stagiuni ale lui Răzvan în Serie A, remarcăm o scădere a nivelului prestațiilor „tricolorului” la majoritatea parametrilor. De altfel, și Cagliari se află acum sub locul pe care a terminat în 2020-2021, chiar deasupra liniei retrogradării, venind după cinci înfrângeri consecutive.

Ultima cu Juventus (1-2), în care „a făcut o partidă ca o cafea scurtă și intensă. S-a descurcat când a recuperat mingea și l-a servit pe João Pedro pentru 1-0. Rău a acționat în fața lui Danilo și a fost depășit de Cuadrado la golul de 1-1”, i-a făcut analiza Gazzetta dello Sport. 

Cotidian în care media notelor acordate în actualul campionat (5,9) e inferioară cu 6 sutimi celei din precedentul. Acum are doar două note de 7, dar și un 4, față de patru de 7 și chiar un 7,5 (la 4-3 cu Parma) în primul an în Sardinia.

Alertă! Cifrele unui „tricolor”, mai slabe la majoritatea parametrilor față de sezonul trecut

Răzvan Marin, imprecis la șuturi

Marin a înscris doar un gol în acest sezon, în Coppa Italia cu Pisa, iar la media assisturilor stă cam la fel. Are mai puține pase în 2021-'22, cu peste 6 pe meci în minus în medie (-7 la capitolul celor reușite) și un procentaj cu 5,2% mai mic de precizie. 

A efectuat și mai puține centrări (0,72 pe meci diferența), mai puține tacklinguri și mai puține driblinguri (cu o treime). În schimb, a punctat crescător la duelurile câștigate, inclusiv aeriene, și la șuturi spre poartă, dar acestea au fost mult mai imprecise (de două ori ca în 2020-2021 și 2-1 la bare lovite).

Alertă! Cifrele unui „tricolor”, mai slabe la majoritatea parametrilor față de sezonul trecut
Răzvan Marin // Foto: Imago

Răzvan Marin sub lupă

Alertă! Cifrele unui „tricolor”, mai slabe la majoritatea parametrilor față de sezonul trecut

20 de meciuria jucat Răzvan Marin ca mijlocaș central, 6 ca „închizător”, 3 în spatele vârfului și unul ca mijlocaș stânga. În sezonul trecut a evoluat numai central și la închidere

VIDEO Rezumatul meciului Cagliari - Juventus 1-2

Citește și alte știri despre fotbaliștii români din străinătate:

VIDEO Dennis Man se va despărţi de Parma. Informații de ultim moment: „Va fi vândut sau împrumutat!”

VIDEO Noi explicații pentru prăbușirea lui Olimpiu Moruțan: „Povestea nu e foarte complicată. Acest lucru e un mare handicap pentru el”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
magic4ever
magic4ever  •  12 Aprilie 2022, 13:59

Macar Razvan Marin joaca meci de meci titular in serie A si este fotbalistul roman cel mai bine cotat pe transfermarkt...alte "perle" lustruiesc banca de rezerve...

valentindragobete
valentindragobete  •  12 Aprilie 2022, 10:49
Postat de ionutplural pe 12 Aprilie 2022, 10:11

cui ii pasa? :))

Analizatorilor!

ionutplural
ionutplural  •  12 Aprilie 2022, 10:11

cui ii pasa? :))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează