INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Cine îl judecă pe Boloni?

Articol de GSP - Publicat joi, 04 martie 2010 00:00

Ladislau Boloni este cercetat în Belgia deoarece, cînd pregătea Standard Liege, a împiedicat un control antidoping al Comunităţii flamande după meciul pierdut în deplasare, 1-2 cu La Gantoise; la scurt timp, şi-a cerut scuze susţinînd că nu ştia cine-i examinatorul, iar testul a putut fi efectuat.

 

A apărut însă o mare problemă neprevăzută: cine îl judecă pe Loţi? În mod normal, cazul intră în jurisdicţia teritorială unde s-a descoperit "infracţiunea", Comunitatea flamandă. Doar că responsabilii acesteia au trimis dosarul la Federaţia belgiană, deoarece Standard este afiliată colectiv la Comunitatea valonă (de limbă franceză). DAR, în acelaşi timp, a fost sesizat şi parchetul din Gand, ceea ce înseamnă că Boloni ar putea fi urmărit pentru infracţiune penală. În această situaţie, întreabă "cotidianul "La Derniere Heure", "poate federaţia de la Bruxelles să judece cazul? Ori tribunalul de drept comun va avea întîietate?".

 

Potrivit regulamentului, tehnicianul român riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani şi o amendă de la 200 la 2.000 de euro. Totodată, el ar putea fi suspendat la nivel internaţional.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează