INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LYON

Ciprian Tătărușanu a rămas fără antrenor la Lyon: Sylvinho, demis! Dar „tricolorul” va fi tot rezervă

Articol de - Publicat marti, 08 octombrie 2019 10:00

Antrenorul brazilian Sylvinho, aflat la prima experiență pe bancă, a fost dat afară după șapte meciuri fără victorie. OL îl caută pe Laurent Blanc.

Luni, când a plecat la națională, Ciprian Tătărușanu știa că Sylvinho e încă antrenorul său la Lyon. Seara, s-a schimbat totul. Brazilianul în vârstă de 45 de ani a fost destituit. Prima experiență ca principal nu a durat prea mult. Trei luni.

La un punct de ultimul loc!

Cât de înșelător a fost startul sezonului! După 3-0 la Monaco și 6-0 cu Angers, președintele Aulas visa. Proiectul lui brazilian, Sylvinho pe bancă, Juninho Pernambucano director sportiv, demara nesperat de bine. Atât a durat fericirea. Două etape.

De atunci, din 16 august, OL nu a mai învins pe nimeni în Ligue 1. Șapte meciuri, patru înfrângeri și trei egaluri, locul 14 după nouă etape și doar nouă puncte, unul singur deasupra poziției 20. Ultima!

Blanc, fără echipă de trei ani

„Nu mai putem să nu facem nimic", declara Aulas după 0-1 în derbyul cu Saint-Étienne. Și l-a demis pe Sylvinho. Secundul Gérald Baticle va fi interimar, Lyon urmând să aleagă un antrenor nou în această pauză pentru partidele internaționale.

Potrivit L'Équipe, Laurent Blanc e căutat. „Președintele”, 53 de ani, are un avantaj, e liber de contract. Dar și un dezavantaj: nu a mai pregătit nicio echipă din 2016, după despărțirea de PSG.

Cu Blanc sau cu alt tehnician, șansele lui Tătărușanu de a juca rămân minime, susțin jurnaliști apropiați de OL. Cât timp va fi la club, Anthony Lopes va apăra. 

132 de zilea stat Sylvinho pe banca lui Lyon, între 28 mai și 7 octombrie

2 tehnicieniau fost demiși în acest start de stagiune în Ligue 1: Printant (înlocuit la Saint-Étienne cu Puel) și Sylvinho

4 antrenorimai concediase Aulas în cursul sezonului în 32 de ani ca președinte la OL (Nouzaret 1987, Papas 1988, Stéphan 1996, Fournier 2015)

„Avem o problemă cu formarea antrenorilor în Brazilia. Spuneți-mi un antrenor brazilian în Europa!” 
Leonardo, director sportiv PSG

Citește și:

Drum liber pentru Mircea Rednic?! Cercle Brugge și-a demis antrenorul, iar „Puriul” e pe listă

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează