INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

„Milan e echipa lui Tătărușanu” » Rezerva devenită iar titular la rossoneri: „Diferență de siguranță”

Ciprian Tătărușanu, Foto: Imago Images
Ciprian Tătărușanu, Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 20 octombrie 2022 14:16 / Actualizat joi, 20 octombrie 2022 14:16

Ciprian Tătărușanu (36 de ani) profită și în acest an de accidentarea titularului Mike Maignan (27 de ani), la fel fel ca sezonul trecut. Și va avea în total 12 meciuri apărate în această toamnă în Serie A și Champions League pentru AC Milan.

De când s-a transferat la Milan, în vara lui 2020, cumpărat de la Lyon cu un milion de euro, portarul român știa că va fi rezervă pe San Siro. 

Mai întâi a lui Gigio Donnarumma. Apoi, după plecarea internaționalului italian la PSG, a lui Mike Maignan, venit de la Lille în 2021 pentru 14,4 milioane. 

Octombrie-noiembrie, lunile lui Ciprian Tătărușanu

Ciprian Tătărușanu a așteptat de fiecare dată ocazia să joace. Puțin cu Donnarumma, doar cinci meciuri în toate competițiile în primul an, mai mult ulterior. 

Portarul în vârstă de 36 de ani a profitat de accidentările lui Maignan. Exact în aceeași perioadă a sezonului, octombrie-noiembrie

  • 2021-2022: 9 partide în total, 3 în grupele Ligii, 6 în Serie A, decisiv în lupta pentru titlu la 1-1 în derbyul cu Inter. 
  • 2022-2023: 5 jocuri până acum, două în Champions, 3 în Serie A. Și poate avea 12 în total (4-8), pentru că Maignan s-a reaccidentat.
Fața mai puțin cunoscută a lui Cristiano Ronaldo » Dezvăluirile primului socio român din istoria lui Real Madrid: „Am lucrat la el acasă. Mi s-a părut inuman, a uitat că a fost sărac”
GSP LIVE
Fața mai puțin cunoscută a lui Cristiano Ronaldo » Dezvăluirile primului socio român din istoria lui Real Madrid: „Am lucrat la el acasă. Mi s-a părut inuman, a uitat că a fost sărac”

Ciprian Tătărușanu nici nu fusese trecut pe lista UEFA 

Goalkeeperul francez are o leziune tot la gamba stângă. Inițial a stat din cauza unei probleme la mușchii gemeni. 

Miercuri, s-a crezut că suferise o recidivă în timpul antrenamentului, dar Gazzetta dello Sport a precizat că noua accidentare e la mușchiul solear. 

19 meciuria apărat portarul la Milan din 2020: 10 în Serie A, 5 în Ligă, două în Europa League, două în Cupa Italiei

Aproape sigur, nu va mai evolua în 2022 la Milan. Și Mondialul e în mare pericol cu naționala Franței. 

„Milan e echipa lui Tătărușanu”, a titrat Gazzetta. „«Tătă» nu mai e portarul de rezervă, va fi titularul lui Milan întreaga toamnă”. 

Va mai prinde două meciuri în Liga Campionilor (Dinamo Zagreb, Salzburg) și cinci în campionat (Monza, Torino, Spezia, Cremonese, Fiorentina). 

La startul grupelor Champions League, nici nu fusese trecut pe lista UEFA, ci Antonio Mirante apăruse ca număr 2, însă ieșirea din scenă a lui Maignan l-a convins pe antrenorul Stefano Pioli să schimbe totul. Tătărușanu, titular și în Champions, și în Serie A. 

„Ciprian Tătărușanu, diferență de siguranță față de Maignan” 

„Românul nu s-a descurcat rău. Cu el, Milan a învins tot în campionat, pierzând ambele confruntări cu Chelsea, ceea ce s-ar fi întâmplat probabil cu orice goalkeeper”. 

Gazzetta a observat însă o „diferență de siguranță față de Maignan”. Mai ales la mingile aeriene. Ieșirea la centrări nu este punctul forte al lui Ciprian. 

6 a fost notaprimită de Ciprian Tătărușanu în Corriere dello Sport la ultimul meci, 2-1 în deplasare cu Verona

Citește și:

Fața mai puțin cunoscută a lui Cristiano » Dezvăluirile primului socio român din istoria lui Real Madrid

Tamaș a fost prezent la antrenamentele altei echipei din România

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
realsteaua
realsteaua  •  20 Octombrie 2022, 20:28
Postat de emil1986 pe 20 Octombrie 2022, 19:01

Nu înseamnă că-i prost, însă prostavanii care urlau pe aici cum că Tătăruseanu e un portar slab, chiar gloaba, da. La ei ma refeream. Sper să nu faci parte dintre aceia.

Ok. Acum ți-am înțeles punctul de vedere. Dar să știi că astfel de persoane nu sunt proaste ci limitate în a înțelege și vor doar să te scoată din starea ta de bine. Să se spună despre Tătărușanu că e "gloabă" atunci nu are rost să stai de vorbă cu o astfel de persoană. Simplu.

dobrin
dobrin  •  20 Octombrie 2022, 19:21
Postat de luciann pe 20 Octombrie 2022, 18:00

Colegii mei milanisti nu sunt de acord!:)

Milanistii il iubesc pe Radu, le-a bagat un titlu in buzunar :)))))

emil1986
emil1986  •  20 Octombrie 2022, 19:01
Postat de realsteaua pe 20 Octombrie 2022, 16:32

Faptul că o altă persoană l-ar vedea pe un alt portar "cel mai valoros, ever, din fotbalul românesc" asta înseamnă că e și prost ? Atunci cu siguranță foarte mulți te consideră și pe tine ca fiind prost. Te-ai gândit la acest aspect ?

Nu înseamnă că-i prost, însă prostavanii care urlau pe aici cum că Tătăruseanu e un portar slab, chiar gloaba, da. La ei ma refeream. Sper să nu faci parte dintre aceia.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează