INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LYON - LILLE

Ciprian Tătărușanu, MVP pentru Lyon! Mesaj emoționant de la fani: „Merci! Și scuză-ne că te-am subestimat!”

Articol de - Publicat miercuri, 22 ianuarie 2020 10:29

Lyon s-a calificat în finala Cupei Ligii Franței, după ce a trecut de Lille la penalty-uri (2-2 după 90 de minute, 4-3 la penalty-uri). Portarul Ciprian Tătărușanu, portarul care va împlini 34 de ani pe 9 februarie, a jucat doar al treilea său meci în acest sezon la Lyon, apărând decisiv la loviturile de departajare. Pe 4 aprilie, va disputa finala Cupei Ligii pe „Stade de France”. Poate fi primul lui trofeu cucerit în străinătate. 

Într-un sezon al dezamăgirii, al frustrării, transferat la Lyon pentru a fi rezerva lui Anthony Lopes, Ciprian Tătărușanu a avut o seară de fericire. În care i-a oferit lui OL, cu parada sa decisivă la penalty-uri în fața lui Bamba, prima finală pe Stade de France după șase ani. Pe 4 aprilie, el va juca doar al 4-lea meci la echipa sa, dar va fi extrem de important. Ultimul act al ultimei ediții a Cupei Ligii Franței (a doua semifinală, Reims - PSG, se dispută diseară). 

Ciprian Tătărușanu: „Primul penalty apărat acasă îți dă un plus de încredere” 

Considerat de mulți specialiști drept unul dintre cei mai buni goalkeeperi din Franța la 11 metri, căpitanul naționalei a fost ales MVP-ul semifinalei cu Lille de fanii lui Olympique.  

„Am făcut un plonjon frumos la șutul lui Bamba, sunt mulțumit. Exersez la pregătire loviturile de pedeapsă cu coechipierii și cu Gregory Coupet (nr. antrenorul cu portarii). Muncim, dar este și instinctul, căci cel care execută poate trage oriunde de fiecare dată”, a declarat Ciprian pentru OL TV.  

„Cred că primul penalty apărat acasă, în fața propriilor suporteri, îți dă un plus de încredere, pentru că nu a fost ușor să vin aici și să stau pe bancă. Am încercat să fiu cel mai profesionist în această perioadă", a adăugat acesta.

„Am știut întotdeauna că e un portar de mare talent” 

Când Renato Sanches a șutat pe lângă poartă, și atunci intuind direcția mingii, Tătărușanu a devenit „erou pentru o seară”, cum a titrat L'Équipe azi. Pentru întâia oară la Lyon, a fost apreciat cu adevărat. Jucătorii în alb l-au sufocat cu îmbrățișările. A fost în sfârșit felicitat, lăudat, de colegi, de antrenor, de ziariști și de fani. 
 

„El ne-a permis să continuăm cursa. Îl cunoșteam, l-am văzut jucând când eram pe bancă la AS Roma, iar el apăra la Fiorentina. Am știut și crezut întotdeauna că este un goalkeeper de mare talent”, l-a caracterizat Rudi Garcia. 

„Ciprian Tătărușanu, românul meu preferat” 

Susținătorii i-au mulțumit pe Twitter. „Omul meciului, un premiu meritat de Ciprian. Mental ireproșabil”, a fost unul dintre mesajele frumoase. Sau „românul meu preferat”. Sau „mai bun decât Lopes la penalty-uri”. Sau „Te iubesc, frate!”. Sau „Merci, Tătă. Și scuză-mă că te-am subestimat!„. Puțini dintre ei l-au mai criticat, ca la precedentele două partide. 
 

„Ciprian Tătărușanu, marele artizan al calificării„ 

Jurnalistul de la L'Équipe care a scris cronica partidei l-a și criticat, l-a și elogiat.  

„Nu a fost totul perfect cu Lille. Nu a părut scutit de orice reproș în timpul jocului, când Renato Sanches a deschis scorul. Dacă șutul mijlocașului portughez a fost bine plasat, aproape de colț, nu a avut în schimb tărie și am văzut lentoarea cu care s-a aruncat portarul", a scris Bilel Ghazi, adăugând: „Febrilitatea lui la jocul de picior a lăsat o impresie amuzantă. 

Atingând punctul în care s-au auzit în tribune câteva reacții de neliniște la anumite pase în spate. Dar, la penaltyuri, a profitat la maximum pentru a ieși în evidență. Fanii scandau «Tata, Tata» de fiecare dată când era față în față cu un adversar. El a fost marele artizan al calificării”. 

Pe 4 aprilie, Tătărușanu poate salva sezonul lui Lyon. Îi poate dărui primul trofeu după șase ani. Ar fi primul său trofeu în străinătate. 

„E un moment favorabil pentru mine. Am jucat trei finale, am câștigat două, am amintiri plăcute. A fost genial să sărbătoresc cu colegii după meci. Președintele Aulas a coborât pe gazon, a fost frumos. Sper să continue la fel și la următoarele meciuri” 
Ciprian Tătărușanu, pentru OL TV 

„Când suntem Olympique Lyonnais, când jucăm Liga Campionilor și avem ambiții mari în toate competițiile, suntem obligați să fim protejați de doi portari mari. Sunt bucuros pentru Tătărușanu. E bine că a profitat de întreaga muncă a echipei. A fost important pentru această calificare în finală”
 Rudi Garcia, antrenor Lyon 

6a fost nota pe care i-a dat-o L'Équipe lui Tătărușanu pentru meciul cu Lille, de marți seară

270 de minutea apărat Ciprian în acest sezon la OL; trei meciuri (toate în Cupa Ligii): 4-1 cu Toulouse, 3-1 cu Brest și 2-2, 4-3 la penaltyuri cu Lille

1,5 milioane de euroeste cota căpitanului naționalei, conform site-ului transfermarkt.de

Citește și:

Cu Ștefan Radu pe teren, Lazio a fost eliminată în sferturile Coppa Italia, după un meci cu accente dramatice

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

FOTO: twitter.com/OL

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
parpalache
parpalache  •  22 Ianuarie 2020, 19:43

La "loteria loviturilor de departajare"?Hm!Ne aducem aminte:"Aaaapara Tatarusanuuu"!

minister.
minister.  •  22 Ianuarie 2020, 14:31
Postat de Ion-Cristea Octavian pe 22 Ianuarie 2020, 14:18

A aparat primul penalty. Mai uitati-va si la meci si apoi vorbiti!

astia is ca votantii psd.....asa e cand toti ghertoii au acces la net,nu stiu sa se informee din mai multe surse

7manuel
7manuel  •  22 Ianuarie 2020, 14:25
Postat de gilos pe 22 Ianuarie 2020, 13:38

Care penalty, de fapt, nu a fost parat ci tras pe langa poarta.... Stupid people...

Stupid esti tu, caci nici acum nu constientizezi ca Tataruseanu e de departe cel mai bun portar care l-a avut Romania după '89.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează