INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BOALĂ

Clipe grele pentru singurul român care a jucat cu Pele: "Rugați-vă pentru el și îmbrățișați-i pe cei dragi"

Mărdărescu (dreapta, cu mustață) și Pele, alergând cot la cot. Foto: Gulliver / GettyImages
Mărdărescu (dreapta, cu mustață) și Pele, alergând cot la cot. Foto: Gulliver / GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 28 iunie 2017 22:05

Gil Mărdărescu, 65 de ani, singurul român care a jucat cu Pele, fiind coleg cu acesta la New York Cosmos, urma să suporte ieri o intervenție chirurgicală de îndepărtare a prostatei după ce a fost diagnosticat cu cancer la această glandă

Anunțul a fost făcut pe Facebook de soția acestuia, Stephanie.

"După mai multe vizite la doctor și o biopsie, am aflat că are cancer la prostată pe 17 mai. E programat pentru o prostatectomie radicală asistată robotic pe 27 iunie. 

Vreau să ne trimiteți energie pozitivă, să vă rugați pentru el, și cel mai important să-i îmbrățișați pe cei dragi. Vă rugăm să vă gândiți la el. Bucurați-vă de zilele de vară și fiți recunoscători că aveți alături familii și prieteni, deoarece ei sunt cei pentru care trăim", este un fragment din postarea amplă a femeii, alături de care Gil are doi copii.

ȘI-A FĂCUT CRUCE CÂND L-A VĂZUT PE PELE

Fiul singurului antrenor autohton care a cucerit un titlu continental, Virgil Mărdărescu, Gil a evoluat alături de brazilianul considerat cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor. Pele. La Cosmos, echipa starurilor din SUA. Iar fostul "decar" carioca i-a dedicat cîteva rînduri în cartea sa.

"«Am visat mereu că îţi voi strânge mîna. Însă să joc alături de tine este un miracol!». E un mijloc de iunie 1975 ploios pe coasta estică a Statelor Unite, dar campusul Universităţii Hofstra, Long Island, e înţesat de curiozitate. Şi gesturi. Discursul ţinut de Pele în faţa noilor săi colegi de la New York Cosmos, într-o engleză stângace, după cum va recunoaşte peste ani, e-ntrerupt brusc. În faţa lui, prin furtună, stă un băiat castaniu, cu mustaţă şi păr dezordonat, ochi emoţionaţi şi accent gâtuit.

«Şi-a făcut semnul crucii şi m-a luat de mână», rememora întâmplarea triplul campion mondial cu Brazilia. Chiar în debutul capitolului 10 al autobiografiei sale, coordonată de jurnalistul Brian Winter.

Numele personajului? «Unul din noii mei colegi. Mijlocaşul român Gil Mărdărescu!»."

Gazeta Sporturilor i-a prezentat povestea lui Mărdărescu în ziarul din 14 ianuarie 2015.

POLI IAȘI, CASABLANCA, NY COSMOS

Mărdărescu a jucat, în România, la Poli Iași, bifând 28 de prezențe în Copou. Apoi, după o trecere prin Maroc, la Wydad Casablanca, unde tatăl său a fost antrenor, a ajuns în SUA, la Cosmos.

Mărdărescu s-a stabilit acolo și și-a schimbat numele în " Mardaresco". Este stabilit în Newport Coast, la o oră de condus de Los Angeles.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
para.para
para.para  •  29 Iunie 2017, 11:41

Cand nu-i suna gigi ca sa le dicteze ce sa publice, gigistii fac articole din postari de pe facebook. Hal de meserie baaaai cancanistilor.

englezu
englezu  •  29 Iunie 2017, 07:56

Mi-a fost coleg la ICSIM pentru o perioada f. scurta de timp. Tatăl lui era celebru, dar el era un jucător modest. Avea pe atunci doar 18 ani, dar se pare că a evoluat în timp. Ii doresc multă sănătate ! Nu cred că își mai amintește de mine, deși eu eram ceva mai în vârstă și aveam deja " un nume " in fotbalul amator bucureștean - " englezu ", cu care venisem de la foarte cunoscuta LAROMET, o buna echipa din categoria "Onoare", care a promovat ceva mai târziu în Divizia C !

427951077389201
Mihai Tanase  •  29 Iunie 2017, 07:58

Din cate mi-aduc aminte , Gil era antrenorul , adica tatal .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează