INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PROFU' DE SPORT

VIDEO Cosmin Olăroiu: „Eu sunt mai impulsiv decât Rădoi. Nu-l pot judeca” + Conflict cu un președinte: „Ce vorbești, mă? Tu vezi-ți de treaba ta, ieși de pe teren!”

Invitat în episodul #18 al podcastului „Profu' de Sport”, Cosmin Olăroiu (53 de ani) a vorbit despre relația pe care o are cu Mirel Rădoi (42 de ani). Oli spune că este mai impulsiv decât fostul selecționer.
Invitat în episodul #18 al podcastului „Profu' de Sport”, Cosmin Olăroiu (53 de ani) a vorbit despre relația pe care o are cu Mirel Rădoi (42 de ani). Oli spune că este mai impulsiv decât fostul selecționer.

Articol de - Publicat joi, 01 iunie 2023 19:39 / Actualizat joi, 01 iunie 2023 19:39

Invitat în episodul #18 al podcastului „Profu' de Sport”, Cosmin Olăroiu (53 de ani) a vorbit despre relația pe care o are cu Mirel Rădoi (42 de ani). Oli spune că este mai impulsiv decât fostul selecționer. 

Mirel Rădoi, proaspăt instalat la Al Bataeh, din Emiratele Arabe Unite, n-a rezistat un sezon întreg pe banca unei echipe. Cosmin Olăroiu dă vina și pe atitudinea conducătorilor, nu neapărat pe impulsivitatea fostului selecționer.

VIDEO. Cosmin Olăroiu, la „Profu' de Sport”: „Eu sunt mai impulsiv decât Rădoi. Nu-l pot judeca"

- Mirel Rădoi s-a despărțit recent de echipa pe care o antrena (n.r. - Al Tai din Arabia Saudită). 
- Surprinzător, da. N-am înțeles de ce, dar în fine, asta-i viața noastră.

- Tu ești un model pentru el, te admiră foarte tare și bănuiesc că-ți și ascultă sfaturile atunci când... 
- Și el e un model pentru mine.

- Ți se pare că este prea impulsiv?
- Nu pot eu să... nu pot judeca pe nimeni, de asta nici nu-mi place să dau interviuri, nu-mi place să vorbesc foarte mult (...). Nu-mi place să-mi dau cu părerea despre alți oameni, nu vreau să supăr pe nimeni, nu vreau să deranjez pe nimeni. Indiferent ce spui, toate lucrurile astea se întorc împotriva ta la un moment dat. Pentru că dacă spui că „e albă”, auzi apoi: „A, de ce spune că e albă, ce mare lucru a făcut el?”. Tot timpul sunt discuții de genul ăsta, pe care eu nu vreau să le creez. Mai bine îmi văd eu de treaba mea, fără să fac lucruri care ies din zona mea de activitate. Știu că pentru voi nu e bine, dar eu n-o fac pentru că am ceva cu npresa, o fac pentru că eu vreau să rămân în banca mea, vreau să rămân în pătrățica mea.

- Prin prisma relației pe care o ai cu Mirel Rădoi am pus întrebarea asta.
- Eu am spus-o la modul general. Fiecare om este construit altfel: modul de a gândi, chimie, emoție, totul e diferit de la om la om, asta ne face diferiți pe noi. Unii sunt mai impulsivi, unii sunt mai puțini impulsivi. Părerea mea e că Mirel nu e foarte impulsiv comparativ cu mine când am început această meserie. Eu eram mult mai impulsiv decât el și cred că inclusiv în momentul de față sunt mai impulsiv decât el.

- Chiar și după atâția ani de...
- Dar nu las lucrul ăsta să se vadă. Adică, nu-l fac într-un mod în care ceilalți să-l vadă, dar îl fac! Să știi că, și când am venit la Sharjah, după a doua cupă, președintele a dat o declarație în care a spus: „Când am semnat cu el, mulți m-au sunat să-mi spună că e foarte dificil de lucrat cu el, că e foarte greu, că o să am probleme”. Și am câștigat trei trofee (n.r. - patru între timp, odată cu triumful din Cupa Ligii)! El este un tip foarte inteligent și nu intervine foarte mult, pentru că în momentul în care intervine, cunoscându-mă impulsiv, așa cum sunt, nu vrea să creeze conflicte. Și, atunci, lasă de la el. Lucrurile astea nu se întâmplă la toate echipele.

- Adică, managerii nu dau suficient spațiu oamenilor care sunt mai vulcanici, cum spui tu, și atunci apar conflictele.
- Da, da. Am avut momente... Eram la o echipă și a venit președintele să intre pe teren, îmi spunea: „Trebuie să facem nu știu ce, că l-am luat pe X, că l-am luat pe Y”. Și-i zic: „Ce vorbești, mă? Tu vezi-ți de treaba ta, ieși de pe teren!”. Am fost pus și-n situații din astea. Avem și noi trăirile noastre! În momentul în care tu ai un meci, ești preocupat de acel meci sau ești concentrat să faci o anumită strategie pentru meci sau lucruri de genul ăsta, vine unu' și-și dă cu părerea. Atunci, lucrul ăsta te poate influența într-un mod sau altul. Sigur, te poate și ajuta în anumite situații. Poate tu nu vezi lucrurile atât de bine și un om din afară poate să-ți dea un sfat care să-ți schimbe total percepția. Dar, în momentul ăla, ai anumite reacții pe care eu de multe ori le-am regretat. Și știi că am avut... am fost și arestat puțin, au fost mai multe lucruri, deci nu cred că sunt eu în măsură să-l...

- Să-l temperezi pe Rădoi.
- Da. Sau să vorbesc despre lucrul ăsta. Eu am făcut multe în viața mea, multe lucruri pe care uneori le-am regretat după.

Vezi și alte știri din podcastul „Profu' de Sport”:

„Am ajuns la Rapid în contul unui blat!” » Șumudică, dezvăluiri șocante la „Profu' de Sport”: „traficat” de Jean Pădureanu

Mirel Rădoi, poveste spectaculoasă la „Profu' de sport” despre marile sale pasiuni: „Când a văzut actele, soția a crezut ca luăm o casă: «În sfârșit, te-ai deșteptat și tu!»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
invinctus
invinctus  •  02 Iunie 2023, 12:24

Mare antrenor olaroiu ..... Doamne fereste !!!! Asta e *** numai bani are in cap .... nici in Polonia nu te a luat nimeni !!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează