INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CHINA

Cosmin Olăroiu, reacție după titlul cucerit în China » De ce e diferit față de restul trofeelor și cum a sărbătorit: „I-am văzut fericiți, le-am urmărit trăirile”

Cosmin Olăroiu (51 de ani) este campionul Superligii chineze cu Jiangsu Suning, în premieră în istoria clubului din Nanjing.
Cosmin Olăroiu (51 de ani) este campionul Superligii chineze cu Jiangsu Suning, în premieră în istoria clubului din Nanjing.

Articol de GSP - Publicat vineri, 13 noiembrie 2020 19:18 / Actualizat vineri, 13 noiembrie 2020 19:49

Cosmin Olăroiu (51 de ani) este campionul Superligii chineze cu Jiangsu Suning, în premieră în istoria clubului din Nanjing.

  • Cosmin Olăroiu a detronat-o pe Guangzhou Evergrande, de opt ori câștigătoare a titlului în ultimele nouă sezoane, după ce a învins azi în retur cu 2-1 (0-0 în tur). Detalii AICI!

Cosmin Olăroiu a devenit campion în a patra țară. A cucerit titlurile în România, cu FCSB, în Emiratale Arabe Unite, cu Al Ahli, și în Arabia Saudită, cu Al Hilal. Antrenorul român spune că performanța din acest sezon este una specială, pentru că Jiangsu Suning nu se număra printre favorite la startul competiției.

Cosmin Olărou, prima reacție după titlul cucerit în China

„E un sentiment nou. La Jiangsu nu eram favoriţi, iar bucuria e cu atât mai mare. Le spuneam jucătorilor că despre asta e fotbalul, în sport şi în ce facem în viaţă. Eram o echipă cu probleme, o echipă aflată într-un moment dificil când am plecat la drum. Gândurile noastre erau de a ne califica, de a trece de prima parte a competiției. După primul meci din semifinale ne-am dat seama, ştiam că nu e întâmplător. Noi avem un an şi trei luni în care am pierdut doar trei meciuri. Nu a fost întâmplător, rezultatele noastre au o bază. 

Totul e uriaş, surprinzător pentru toată lumea. Noi am venit cu mai multe decât valoarea lor. Pentru noi, faptul că am terminat în primele patru anul trecut a fost o performanţă. E meritul şi al antrenorului, al staff-ului, sunt mulţi factori. Nu suntem noi cei care jucăm, nu suntem cei decisivi. Jucătorii sunt cei care joacă, ei vin cu ambiţie, dăruire, determinare. Am jucat 20 şi ceva de meciuri şi am pierdut două, şi pe majoritatea le-am câştigat în faţa echipelor favorite”, a declarat Cosmin Olăroiu la TV Telekom Sport. 

Cosmin Olăroiu și-a felicitat elevii

„Cred că am câştigat pe merit. M-am bucurat pentru jucători, că i-am văzut fericiţi. Pentru majoritatea e primul trofeu, primul campionat câştigat. Le-am urmărit trăirile. E o satisfacţie că am lucrat alături de ei. A fost frumos că au fost şi spectatori. Ne-am întors în cantonament, unde am stat închişi şi am vorbit cu jucătorii, i-am felicitat, le-am mulţumit. Sunt măsuri de precauţie”, a transmis antrenorul român. 

VIDEO. Sărbătoare în vestiarul lui Cosmin Olăroiu! Jiangsu Suning a cucerit primul titlu din istorie

Citește și alte știri despre titlul cucerit de Olăroiu în China: 

Cosmin Olăroiu, elogiat! Performanța din China, comparată cu titlul cucerit de Leicester în Premier League

Olăroiu, răsfățat de miliardarul chinez după cucerirea titlului » Premiul în bani + anunțul-bonus al patronului lui Jiangsu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
dragdim
dragdim  •  14 Noiembrie 2020, 06:54

Guangzhou Evergrande își va schimba numele in NotThisTimeGrande.

10216741700672837
Kevin Mann  •  13 Noiembrie 2020, 22:06
Postat de suprastark pe 13 Noiembrie 2020, 21:51

GOLUL =)), trebuie sa-l umplem cu kebab si orez

Ahhh... ce poftă mi-ai făcut de un kebab! :) Probabil comand o porție în curând prin DoorDash. :))

10216741700672837
Kevin Mann  •  13 Noiembrie 2020, 22:04
Postat de suprastark pe 13 Noiembrie 2020, 21:50

Atatea elogii pentru un campionat de pseudo-fotbal. In orice meserie, unii se ghideaza dupa bani, altii dupa aptitudini si apoi ele aduc bani. Noi am pierdut reperele valorice din cauza lipsei de performanta la toate nivelurile si am ajuns sa elogiem antrenori de camile. China plateste, cumpara oameni, idei, etc dar nu poate sa cumpere fotbalul. La fel ca si seicii cu toti petrodolarii lor. Romania nu mai are aproape nici o performanta in Vest, asa ca trebuie sa-l umplem cu ceva...

Înțeleg că fotbalul de acolo nu rezistă unei comparații serioase cu cel din aproape orice țară din Europa. Dar este totuși o competiție serios origanizată, doar nu s-au adunat pe câmp să joace fotbal și apoi să plece acasă. Tocmai de aceea performanța lui Olăroiu rămâne, și nu poate fi contestată. —— Pentru banii ăia aș antrena și FCRușinea din Rîla Dejului

Vezi toate comentariile (13)
Comentează