INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CAMPIONATE

Cota unui fotbalist român s-a prăbușit incredibil: cu 53% mai mică faţă de momentul maxim » Cum arată TOP 10 cei mai valoroși fotbaliști români

Cota lui Ionuț Radu s-a prăbușit spectaculos
Cota lui Ionuț Radu s-a prăbușit spectaculos

Articol de - Publicat sambata, 23 ianuarie 2021 15:28 / Actualizat sambata, 23 ianuarie 2021 16:14

Ionuț Radu (23 de ani) a ajuns să valoreze cât în decembrie 2018, când începea să se remarce la Genoa. De la 15 milioane a căzut la doar 7 milioane de euro, ca eternă rezervă la Inter.

N-a mai călcat pe gazon într-un joc oficial de 380 de zile, câte s-au scurs de la ultimul din cele 52 bifate la Genoa, 120 de minute în eșecul din Cupa Italiei cu Torino la lovituri de departajare. Cândva cel mai valoros fotbalist român în topul Transfermarkt, Ionuț Andrei Radu s-a depreciat dramatic. 

Niciun minut folosit la Parma, unde a fost împrumutat la începutul anului 2020, acum eternă umbră a lui Handanovic la Inter, Conte nemizând nici în Cupă pe portarul de 23 de ani, s-a întors în timp, în decembrie 2018. Atunci era cotat la 7 milioane de euro, la fel ca la ultima actualizare făcută de site-ul german de specialitate! O prăbușire rapidă, incredibilă, de 53,33%.

Va fi ajuns Ionuț Radu de Man?!

Înainte de a-și pierde postul de titular la Grifon, odată cu revenirea lui Perin, Radu era situat la 15 milioane €, cota sa de vârf, și agenții săi îi căutau echipe prin Europa dispuse să dea 25 de milioane! Era văzut ca urmașul goalkeeperului sloven al nerazzurrilor, iar acum e în pericol să cadă și de pe locul secund în ierarhia românilor. 

Dennis Man, golgeterul Ligii 1, s-a apropiat la 6,5 milioane, cu salt de 30 la sută de la începutul sezonului. Primul în top e Răzvan Marin, în staționare la 10 milioane în această stagiune la Cagliari. Fix suma cu care va fi luat de la Ajax.

Ianis Hagi, la egalitate cu Valentin Mihăilă

Atacantul lui FCSB l-a depășit pe Ianis Hagi, care a înregistrat și el un progres la Rangers de 33%, de la 4,5 milioane € în vara trecută. Pe același palier se plasează un alt stranier, Valentin Mihăilă, care a marcat joi primul gol pentru Parma. În primii zece români mai găsim doi jucători din Liga 1, Florinel Coman (FCSB) și Alexandru Cicâldău (Univ. Craiova), 5,5 milioane de euro.

Top 10 cote jucători români

1. Răzvan Marin - Cagliari 10*
2. Ionuț Radu - Inter 7
3. Dennis Man - FCSB 6,5
4-5. Ianis Hagi - Rangers 6
Valentin Mihăilă - Parma 6
6-8. Alexandru Mitriță - Al Ahli 5,5
Alexandru Cicâldău - Univ. Craiova 5,5
Florinel Coman - FCSB 5,5
9. Vlad Chiricheș - Sassuolo 5
10. George Pușcaș - Reading 4,8

* Sumele sunt exprimate în milioane de euro și provin de pe transfermarkt.de

2 milioane de euroeste cota la care au căzut Ștefan Radu (Lazio), Claudiu Keșeru (Ludogoreț) și Constantin Budescu (Astra). Denis Alibec (Kayseri) se află la 1,8 milioane €, iar Alexandru Maxim (Gaziantep) a crescut la 2,8 milioane

VIDEO. Grigore Sichitiu: „Nu-l văd pe Dennis Man într-un campionat agresiv. Are nevoie de un fotbal în care să respire”

Citește mai multe știri despre stranieri:

Andrea Pirlo se gândeşte să-l titularizeze pe Radu Drăgușin în următorul joc din Serie A

Astra își vinde fotbalistul în Ucraina! Se va lupta pentru cupele europene cu Mircea Lucescu

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
sibelius
sibelius  •  23 Ianuarie 2021, 17:22
Postat de danielp0tc0varu pe 23 Ianuarie 2021, 16:34

Puscas fuge pe *** cu marile valori , Man , I.Hagi si Coman ***

Puscas fuge de la inceputul carierei in liga a II-a. Cand in Italia, cand in Anglia, cand rezerva, cand accidentat. Sa speram ca nu-i calca pe urme celeilalte mari vedete- Florin Andone.

158180581397392
Bala Nicolae  •  23 Ianuarie 2021, 17:05

***l.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danielp0tc0varu
danielp0tc0varu  •  23 Ianuarie 2021, 16:34

Puscas fuge pe *** cu marile valori , Man , I.Hagi si Coman ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează