INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Cristi Chivu, mărturie emoționantă » Care a fost cea mai mare bucurie a lui în fotbal: „Nu am mai simțit așa ceva, am plâns după acel meci”

Cristi Chivu // Foto: Imago
Cristi Chivu // Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 26 octombrie 2023 15:58 / Actualizat joi, 26 octombrie 2023 20:01

Cristi Chivu (43 de ani) a dezvăluit într-un interviu pentru site-ul oficial al lui Inter că „semifinala campionatului Primavera a însemnat ceva unic. Nu am mai trăit astfel de emoții în lumea fotbalului. După acel meci contra lui Cagliari mi-au scăpat câteva lacrimi”.

Finala Ligii Campionilor, câștigată cu Inter în 2010, n-a fost cel mai emoționant moment din cariera lui Cristi Chivu. Fostul fundaș al naționalei României a mărturisit că momentul pe care l-a trăit cel mai intens a fost înfruntarea cu Cagliari, din urmă cu 17 luni, în semifinala play-off-ului pentru titlu. 

Conduși cu 0-3 la pauză, tinerii nerazzurrii au revenit și au egalat în ultimul sfert de oră (3-3). „Am avut destule clipe memorabile în carieră, dar nu se pot compara cu ceea ce am trăit atunci. După partida împotriva lui Cagliari mi-au scăpat câteva lacrimi", a declarat tânărul antrenor al lui Inter U19, într-un interviu pentru site-ul oficial al clubului lombard.

„Au fugit Chivu și Mutu din cantonamentul naționalei înainte de meciul cu Danemarca?” » Dialog amuzant la GSP Live: „Am amnezie!”
ROMÂNIA
„Au fugit Chivu și Mutu din cantonamentul naționalei înainte de meciul cu Danemarca?” » Dialog amuzant la GSP Live: „Am amnezie!”

Cristi Chivu: „Când exagerez plătesc pizza!”

Chivu a dezvăluit și care este relația cu jucătorii săi de la Primavera: „Sunt un tată, un prieten și un antrenor, care încearcă să transmită ceva în plus despre fotbal. Nu strig, nu urlu. Caut să fiu mai bun, de fapt am făcut un pact cu băieții. 

De fiecare dată când eu exagerez plătesc pizza. Am o relație bună cu ei, mă aștept și la înjurătură dinspre teren, pentru că atunci înseamnă că obiectivul nostru este îndeplinit. S-a întâmplat doar o dată, dar nu vreau să dau nume. După acel episod am legat 17 jocuri fără înfrângere și am câștigat titlul”.

Cristi Chivu: „Nu știu dacă am atins 10 mingi”

Cristi a povestit și cum a trăit minutele jucate în returul semifinalei Ligii cu Barcelona din 2010: „Era o tensiune mare în vestiar. Acea echipă a Barcelonei a fost cea mai bună echipă de fotbal din istorie, pentru ceea ce propunea și pentru stelele sale. Am trăit meciul liniștit pentru că eu trecusem peste operația la cap. Să mă încălzesc în fața a 90.000 de oameni care fluierau era o situație de gestionat cu un surâs. 

Mourinho mi-a spus că voi intra în locul lui Pandev, că trebuie să mă ocup de Dani Alves și voi fi al cincilea apărător. Apoi a fost eliminat Thiago Motta și am trecut la mijloc, lângă Cambiasso. Nu știu câte mingi am atins, poate zece, dar nu este nicio problemă. A fost o victorie a spiritului de grup al lui Inter”.

Cristian Chivu, despre operația la cap: „Am mers mereu înainte”

Fostul apărător nerazzurro a vorbit și despre perioada de după operația suferită la cap: „Trebuia să rămân mai mult timp în afara gazonului, dar eu am mers mereu înainte în pofida dificultățile avute când loveam mingea cu capul. Căutam de ceva timp golul și a venit cu cu Atalanta, era al treilea an la Inter și încă nu înscrisesem. 

A venit într-un moment special pentru că abia revenisem pe teren. A fost special întrucât am împărțit bucuria cu fanii și colegii. Unii mi-au spus că meritam mai mult decât toți acel gol pentru ce mi se întâmplase".

1este locul ocupat de echipa pregătită de Chivu în campionatul Primavera. Inter U19 este liderul la zi, cu 17 puncte în 7 partide, la egalitate cu Milan U19

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Îngrijorare la Barcelona înaintea El Clasico » Doar Raphinha are șanse să joace dintre accidentați

Are peste 500 de meciuri la Real Madrid și afirmă: „Fără dubii, e cel mai bun jucător al lumii! Poate câștiga Balonul de Aur 2023”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează