INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CUPA SPANIEI / ”16”-IMI / TUR / BILBAO - HUESCA 4-0

Cristi Ganea, ovaționat la debut de presa din Spania: Părinții pot afișa acum tricoul lui Ganea în barul lor din Basauri

Articol de - Publicat joi, 29 noiembrie 2018 11:31

Cristi Ganea l-a schimbat pe Aduriz în minutul 72, primind un as în AS: ”Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut în această perioadă. A trebuit să aștept ceva până să joc primul meci”.

În sfârșit, a venit ziua lui Cristi Ganea! Ținut rezervă duminică în campionat cu Getafe, românul care jucase numai în amicale, a debutat pentru Bilbao. Antrenorul Eduardo Berizzo i-a oferit 18 minute în finalul partidei cu Huesca, din turul "16"-imilor Cupei Regelui Spaniei. A intrat la 4-0, înlocuindu-l pe "veteranul" Aduriz, ce marcase o "dublă".

"Noaptea frumoasă a culminat cu premiul acordat lui Ganea, care a intrat inter stânga și apoi a jucat fundaș lateral. Publicul l-a ovaționat", a scris cotidianul AS, care i-a dat un as, iar Marca, o stea.

"Avem moralul ridicat"

Vizibil emoționat, fostul jucător al Viitorului a declarat după meci: "Sunt foarte fericit că am debutat, mai ales că am obținut o victorie mare. Sunt foarte mulțumit, le mulțumesc colegilor din vestiar, prietenilor și familiei că m-au susținut în această perioadă. A trebuit să aștept ceva până la primul meci, însă la final e important că am reușit. Lumea m-a primit bine aici și eu am răspuns la fel. Am jucat bine cu Huesca, am marcat mult, nu am primit gol și vom merge cu un moral foarte ridicat la meciul cu Valencia, de luni. Vrem să luăm puncte". 

617 fotbaliștiau jucat pentru Bilbao în istoria clubului basc. Cristi Ganea, cumpărat cu 1,5 milioane de €, este ultimul care a debutat miercuri

6 luniau trecut de la prezentarea oficială a fundașului român până la debutul său oficial la Athletic. Ganea are contract până în iunie 2021

100 de zilea așteptat Athletic pentru a doua victorie din acest sezon. Nu mai câștigase din prima etapă, 2-1 cu Leganes

"Românul ajuns la 11 ani la Bilbao a jucat 20 de minute, a făcut câteva faulturi în bandă, a combinat cu Yuri și a fost fericit. Părinții pot afișa acum tricoul lui Ganea în barul lor din Basauri"
El Pais, cotidian spaniol

"Ganea a intrat bine în meci, primind aplauze puternice din tribună pentru o centrare bună și apoi un șut de clasă"
Marca, ziar spaniol

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  29 Noiembrie 2018, 12:57

Bafta Cristi! E greu printre basci,dar am incredere in tine.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  29 Noiembrie 2018, 12:44

in sfarsit ai debutat, felicitari !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează