INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

Culisele transferului lui Pantilimon la Watford » De ce nu a mai prins nici un meci la Sunderland

Pentru Panti, Watford e al 4-lea club, după Poli Timișoara, Man. City și Sunderland // Foto: Guliver/GettyImages
Pentru Panti, Watford e al 4-lea club, după Poli Timișoara, Man. City și Sunderland // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 21 ianuarie 2016 00:00

Transferat în vara lui 2014, "tricolorul" adunase 49 de partide ca integralist la Sunderland în toate competițiile. Și avea clauză potrivit căreia, la 50, ar fi fost recompensat cu un nou contract. S-a opus managerul Allardyce, iar Panti va evolua 3 ani și jumătate la Watford.

Inițial, presa engleză a susținut că transferul lui Costel Pantilimon, de la Sunderland la Watford, va fi gratis. Dar, după ce s-a încheiat pactul, Daily Mirror a anunțat: "Românul a plecat în schimbul a 500.000 de lire sterline". 650.000 de euro.

De ce să fi cedat "pisicile negre", pentru atît de puțin, un portar cotat la 6 milioane de euro (transfermarkt.de) și care era al doilea într-un top al celor mai eficienți goalkeeperi din Premier League, avînd un angajament ce expira în 2018? Cauza ar fi alta.

26 decembrie, stop joc

Potrivit unor surse din apropierea clubului, managerul Sam Allardyce, venit la alb-roșii pe 9 octombrie 2015 (cel care îl adusese pe Panti la Sunderland cu un an înainte și care semnase contractul în numele grupării fusese Gustavo Poyet), ar fi vrut să scape de el. Motivul era financiar, nu sportiv.

Acesta aflase că "tricolorul" are o clauză care i-ar fi dublat salariul aproape. De la 800.000 la 1,5 milioane net dacă apăra 50 de meciuri integrale. Și el adunase 49 în toate competițiile. La următoarea partidă completă, de 90 de minute, clauza se activa.

Atunci, pe 26 decembrie, Allardyce l-a trecut dintr-o dată pe bancă. Apoi, l-a trimis în tribună. Cel care apărase un sezon și jumătate ca titular indiscutabil devenise a 3-a variantă. Așa i-a forțat transferul.

"Aveam nevoie de o rezervă"

Ca să joace, Pantilimon, 28 de ani, a semnat pe 3 sezoane și jumătate cu Watford. Cea mai bună alegere? Managerul "viespilor", Quique Sanchez Flores, a declarat: "Nu aveam nevoie de un portar care să-l înlocuiască pe Heurelho Gomes, omul nostru e extraordinar. Voiam numai o rezervă de calitate".

Pantilimon la Sunderland

2014-2015

  • 28 de meciuri* în Premier
  • 2 meciuri în Cupa Ligii
  • 1 meci în Cupa Angliei

2015-2016

  • 17 meciuri în Premier
  • 1 meci în Cupa Ligii

* Toate au fost complete.

"Îmi place totul la Watford. Și managerul, și jucătorii. Cred că am ales bine. Îl cunosc pe Gomes, am jucat contra lui, e un tip OK, dar voi lupta pentru postul meu"
Costel Pantilimon, portar Watford

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează