INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  MAINZ

Culmea scandalului! De ce Maxim a provocat certuri la fosta sa echipă, Stuttgart

Alexandru Maxim, foto: Guliver/gettyimages
Alexandru Maxim, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat miercuri, 19 iulie 2017 10:33

Managerului Jan Schindelmeiser i s-a reproșat vânzarea românului, mai ales unei echipe, Mainz 05, ce sezonul viitor ar putea fi pentru noua promovată o contracandidată la menținerea în Bundesliga   

Chiar și acum, la aproape o lună după ce a părăsit clubul, Alexandru Maxim e un subiect fierbinte la VfB Stuttgart.

Cotidianul Stuttgarter Nachrichten a aflat că la nivelul conducerii au apărut tensiuni, managerului Jan Schindelmeiser reproșându-i-se decizia de a-l lăsa pe mijlocașul de 27 de ani să plece la FSV Mainz 05.

"O greșeală"

"Unii consideră că a fost o mare greșeală. VfB n-a făcut decât să întărească astfel o echipă cu care se va întâlni sezonul viitor în partea a doua a clasamentului și i-ar putea deveni la un moment contracandidată în lupta pentru evitarea retrogradării", scrie ziarul amintit, acuzând totodată faptul că șvabii nu i-au găsit nici acum românului un înlocuitor pe măsură.

Probleme cu antrenorii

Și toate astea în condițiile în care, patru ani și jumătate, Maxim a avut aproape constant probleme cu majoritatea celor 9 antrenori cu care a lucrat la Stuttgart. Principalul reproș: automulțumirea. Abia către finalul sezonului trecut, românul și-a câștigat în sfârșit locul în primul unsprezece, având o contribuție decisivă la revenirea echipei în Bundesliga.

Suporterii îl vedeau continuând la VfB măcar până-n 2019, când îi expira contractul, numai că el s-a decis "pentru o nouă provocare".

2,5 milioane €a încasat VfB Stuttgart din transferul lui Maxim la Mainz

4 ani e durata contractului semnat de mijlocașul român cu noua sa echipă

"La Stuttgart nu mi-a fost deloc ușor uneori. Dar la Mainz am tot ce-mi trebuie pentru a reuși. Transferul a fost cea mai bună decizie posibilă"
Alexandru Maxim, mijlocaș Mainz 05     

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
cipinho79
cipinho79  •  19 Iulie 2017, 13:51

Cei de la Stuttgart il vor regreta pe Maxim multi ani de acum inainte :) fiindca nu i-au inteles geniul atatia ani cat l-au avut in curte, putini antrenori ii cunosc geniul (in niciun caz vreunul dintre cei 9 care s-au perindat fara succes pe la Stuttgart) Maxim e acel jucator care-ti pune mingea unde vrei tu, care poate decide un meci de unul singur, care inventeaza o pasa deosebita sau care tine permanent 2-3 adversari preocupati sa-l deposedeze. Dar Maxim nu poate fi pus indeajuns in valoare intr-o echipa mica obisnuita sa se apare cu 11 jucatori, eu l-as vedea de exemplu la Barcelona luandu-i locul lui Iniesta

1172110026186779
George Vintila  •  19 Iulie 2017, 11:01

Stuttgart schimba 9 antrenori in 4 ani si Maxim e cel vinovat? E ridicol sa pretinzi asa ceva. In primul sezon, el a fost om de baza, protagonist in multe meciuri grele cu Bayern si Dortmund. E drept ca in urmatorii ani a stat mult pe banca, dar si asta are o cu totul alta explicatie decat cea pe care o prezinta conducerea lui Stuttgart. Putini isi mai amintesc de perioada lui Huub Stevens in care VfB se zbatea la retrogradare, iar echipa era compusa exclusiv din jucatori "de munca", unde fantezistii ca Maxim nu aveau loc ( Klein, Gentner, Die, Hlousek era pe atunci linia de mijloc a lor). De sezonul trecut, nici nu mai incape discutie, din moment ce Maxim a fost exponential in toate meciurile in care a jucat, dar aparent insuficient pentru o conducere care si-a demonstrat in repetate randuri incompetenta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează