INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Curățenie la echipa lui Moruțan și Cicâldău » Decizia radicală transmisă de Fatih Terim către conducerea lui Galatasaray

FOTO: Facebook @Galatasaray +7   FOTO
FOTO: Facebook @Galatasaray

Articol de GSP - Publicat marti, 26 octombrie 2021 18:48 / Actualizat marti, 26 octombrie 2021 19:13

Galatasaray, cu Alexandru Cicâldău (24 de ani) și Olimpiu Moruțan (22 de ani), a pierdut luni derby-ul cu Beșiktaș, scor 1-2. Antrenorul Fatih Terim (68 de ani) vrea să ia măsuri radicale după acest meci.

Fatih Terim este nemulțumit de startul actualei stagiuni și le-a transmis conducătorilor o listă cu 7 jucători de care nu mai are nevoie. Printre ei se numără și oameni cu experiență, precum olandezul Ryan Babel sau DeAndre Yedlin. 

Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan păstrează poziții de forță, oameni de bază în noul proiect al grupării „Cim Bom”, informează publicația turcă Fanatik

Lista fotbaliștilor indezirabili de la Galatasaray

  • Fatih Ozturk - portar, 34 de ani
  • Gustavo Assunçao - mijlocaș, 21 de ani
  • Ryan Babel - atacant, 31 de ani
  • Aytaç Kara - mijlocaș, 28 de ani
  • DeAndre Yedlin - fundaș, 28 de ani
  • Sofiane Feghouli - mijlocaș, 31 de ani
  • Mbaye Diagne - atacant, 29 de ani

Fatih Terim a cerut mutări importante în pauza de iarnă. Vicecampioana Galatasaray ocupă doar locul 8 în prima ligă turcă, cu 17 puncte strânse în 10 runde. Formația lui Cicâldău și Moruțan stă mai bine în Europa League, unde conduce grupa cu Lazio, Marseille și Lokomotiv Moscova.

Reproș pentru „Împăratul” Terim: „Moruțan nu e aripă”

Reha Kapsal, editorialist la cotidianul Fotomaç, îi reproșează „Împăratului” Terim că îi cere lui Olimpiu Moruțan să joace în bandă. Și luni a fost la fel. Pentru Kapsal, „dacă Moruțan ar intra pe teren ca număr 10, Galatasaray ar pasa mult mai ușor și mai eficient în zona mediană. Românul nu e o aripă rapidă, ci un mijlocaș tehnic, inteligent, de clasă. Ar ajuta mai mult echipa în spatele vârfului”.

+3 FOTO

Levent Tüzemen, tot de la Fotomaç, a văzut „prea multe pase greșite la Moruțan" și scrie că Terim ar fi fost mai inspirat dacă „ar fi început cu experimentatul Babel titular și ar fi apelat la Moruțan în timpul meciului, ca la Moscova cu Lokomotiv”. Joi, Olimpiu a oferit assistul la golul victoriei. Luni, el a evoluat din primul minut, fiind schimbat cu Babel după o oră.

VIDEO Valeriu Iftime a primit o adresă de la FCSB, dar rămâne sceptic: „Transferul lui Moruțan e o telenovelă cu final prost. Încercăm să aflăm suma reală”

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Veste proastă pentru Rădoi: Mitriță are ruptură și ratează meciul cu Islanda!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
minos3
minos3  •  27 Octombrie 2021, 12:02

Terim are dreptate. Majoritatea jucatorilor Galatei sunt modesti. Am vazut meciul cu Besiktas, in care cei de la Galata au fost clar depasiti. Nu este vorba de faptul ca au pierdut. Se poate intampla oricui. Ei insa nu au avut forta de a presa adversarii, nu au reusit sa fie peste acestia aproape deloc. Asta arata ca e o echipa modesta, care are, in mod clar, nevoie de intariri. Cei doi romani sunt peste media echipei. Si ei au fluctuatii in evolutii, dar sunt un plus al echipei, care se vede atunci cand intra. Pacat ca marea echipa de altadata a Galatei a ajuns o echipa de pluton. Sper totusi ca nu il vor lua pe Ivan, asa cum se zvoneste. Chiar si intr-un picior, orice atacant din lotul actual al Galatei este mult peste acest jucator capricios si care, desi are ca meserie golul, marcheaza putin.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează