INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

S-a răzgândit Boloca? Presa italiană anunță că ar putea răspunde afirmativ convocării la naționala României » Edi Iordănescu nu vrea, însă, să-l mai cheme!

Daniel Boloca la Sassuolo  // Foto: Imago
Daniel Boloca la Sassuolo // Foto: Imago

Articol de , - Publicat luni, 25 septembrie 2023 17:58 / Actualizat luni, 25 septembrie 2023 18:56

Daniel Boloca (24 de ani), transferat în vară de Sassuolo de la Frosinone cu 10 milioane de euro, e considerat deja ca o afacere reușită de echipa neroverde. „Totul te face să crezi că se va întoarce foarte curând la naționala pentru care a debutat în noiembrie trecut”, scrie Canale Sassuolo.

Transferul lui Daniel Boloca de la Frosinone, nou promovată în Serie A, la o echipă de prima jumătate a clasamentului este văzută, la numai o lună de la mutarea la Sassuolo, ca o afacere reușită de clubul neroverde. 

Mijlocașul român este deja titular incontestabil și a făcut contra lui Juventus cel mai bun joc din acest sezon. O prestație care, conform Canale Sassuolo, i-ar putea aduce o nouă convocare la națională.

Pe cine am pierdut! Daniel Boloca, printre cei mai buni la Sassuolo: „Extraordinar. Aleargă, luptă și se impune”
ITALIA
Pe cine am pierdut! Daniel Boloca, printre cei mai buni la Sassuolo: „Extraordinar. Aleargă, luptă și se impune”

Edi Iordănescu nu-l va mai chema la lot pe Daniel Boloca

„Piemontez din naștere, dar cu sânge de român. Boloca a debutat la naționala mare în noiembrie 2022 și totul te face să crezi că se va întoarce acolo foarte curând”. 

Numai că surse din anturajul selecționerului susțin că nu se pune problema revenirii mijlocașului la „dubla” cu Belarus și Andorra din preliminariile Euro 2024. Ar putea figura între cei convocați în această toamnă sau în viitorul apropiat.

Daniel Boloca a făcut-o mai mult pentru părinți!

Daniel a bifat la națională doar 6 minute, contra Sloveniei, și a revenit supărat în Italia, unde anunța că vrea să joace pentru squadra azzurra. Roberto Mancini, selecționerul Italiei la acea vreme, l-a chemat la un trial, să se antreneze sub comanda lui. 

„Am avut o primă experiență în echipa națională a României pentru că părinții mei sunt români. Și am făcut-o mai mult pentru ei, dar am avut probleme cu limba pentru că nu o vorbesc, nici nu o înțeleg. De aceea am avut dificultăți în a mă integra”, a fost ultimul mesaj transmis de Boloca.

Daniel Boloca s-a răzbunat pe Juventus!

„Boloca nu se poate numi o surpriză, ci o afacere a lui Sassuolo. Preluând sarcinile lui Frattesi, plecat la Inter, Daniel s-a adaptat repede și are capul pe umeri. Și după plecarea lui Maxime Lopez, Boloca a jucat mereu titular, strălucind în momentele cele mai dificile. 

Cu Napoli a comis penaltyul de 0-1, dar în rest a fost cel mai bun. Cu Frosinone, fosta echipă, a primit aplauze și a confirmat. Împotriva lui Juventus? Daniel avea o revanșă de luat, după ce acum șapte ani a fost dat afară de Bătrâna Doamnă”, continuă sursa citată mai sus.

„Daniel Boloca aleargă cât pentru trei”

Cele 90 de minute bifate sâmbătă au scos în evidență că „joacă cu siguranța unui veteran, aleargă cât pentru trei, nu se pierde în atingeri inutile când se află în posesia mingii și citește fazele cu o secundă mai devreme decât adversarii. Se completează perfect cu Henrique și lasă impersia că n-am văzut încă totul din partea lui”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Atac la Bellingham! Diego Simeone, după derby-ul câștigat cu Real Madrid: „A fost un atac brutal”

Fostul star al lui Tottenham, injurii la adresa arbitrului de la derby-ul londonez, după ce a fost fața campaniei contra abuzului: „Un arbitru de tot rahatul!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (23)
Ioano13
Ioano13  •  27 Septembrie 2023, 14:14

Îl aplaud pe Iordanescu pentru atitudine. Nu mai trebuie chemat. La echipa națională vii pentru ca ai contiința apartenenței la o natiune, indiferent unde trăiești. Dar, părinții fotbalistului, ocupați cu spălatul wc-urilor și a bolnavilor bătrâni, au omis sa-l învețe limba materna pe acest geniu fotbalistic si se consideră în afara acestor reguli de bun simț. E treaba lor. Ar trebui stabilit foarte clar: cine nu știe limba și cine are oscilații de atitudine trebuie exclus definitiv din planurile echipei naționale. PS. Cum Doamne am supraviețuit milenii, noi, ca natiune , și acum , de 30 de ani, începem sa ne ciuruim, sa ne pierdem, sa ne rătăcim?

7kay
7kay  •  27 Septembrie 2023, 11:14
Postat de demostene1 pe 25 Septembrie 2023, 21:10

boloca nu vine la nationala sa ii ajute pe altii. o sa stea retras pe treaba lui din moment ce nu intelege mentalitatea romaneasca. nu e vreun lider care sa se impuna si sa il controleze pe puscas, alibec sau altii mai tineri

Nu la asta mă refeream. Mă refeream că prin randamentul lui , poate să atragă și alți fotbaliști care pot sa reprezinte Romania. De ex. Coubiș va reveni la națională dacă vede că lucrurile merg bine. Nu este un jucător care deocamdată să se fi afirmat, dar poate să fie de un nivel foarte ridicat. ( scuze , ți-am dat raport fără să vreau)

muzzi1
muzzi1  •  27 Septembrie 2023, 06:18
Postat de cirus11 pe 25 Septembrie 2023, 19:43

Cand te gandesti cati romani care sunt plecati prin Vest nu si-au invatat copiii macar sa inteleaga romana... Oricum, Boloca asta sa stea acolo in Italia, sunt convins ca o sa vina si convocarea la nationala Italiei, la cat de valoros este... apoi probabil si transferul la Real Madrid... ca vai, trebuia sa fie direct titular la nationala noastra.

cea mai mare prostie sa nu iti inveti copilul romaneste, macar sa poata sa duca o conversatie simpla! am intalnit multi care zic ca oricum, nu se mai intorc in Romania si copiii nici atat, dar uite ca viata iti zice ca mai ai nevoie! mai mare rusinea sa duci copiii in vacanta la bunici si sa stai traducator intre ei, ca nu se inteleg unii cu altii! si totusi, e atat de simplu,nici eu nu am crezut la inceput! in primii ani de viata copilul repeta ce aude! cumpara-i un pachet de desene animate in romaneste si ai rezolvat problema! italiana, nemteste sau mai stiu eu au timp sa o invete in scoala!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează