INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  IRLANDA

Daniel Mândroiu sau Danny Mandroiu » Cine e jucătorul cu tată român dorit de Celtic

Daniel Mândroiu, 23 de ani, jucătorul născut în Dublin cu tată român și mama irlandeză, foto: Imago
Daniel Mândroiu, 23 de ani, jucătorul născut în Dublin cu tată român și mama irlandeză, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 17 noiembrie 2021 10:02 / Actualizat miercuri, 17 noiembrie 2021 10:49

Daniel Mândroiu, 23 de ani, jucătorul născut în Dublin cu tată român și mama irlandeză, a cucerit titlul cu Shamrock Rovers și în ianuarie s-ar putea transfera la Celtic Glasgow. 

O știre a atras atenția ieri dimineață. The Scottish Sun anunța că, în ianuarie, Celtic Glasgow vrea să transfere un jucător de la Shamrock Rovers. Numele lui era important: Danny Mandroiu. Sau Daniel Mândroiu, pentru că tatăl său este român.

Alexandru Cicâldău, curtat de Atalanta, una dintre cele mai tari echipe din Serie A!
STRANIERI
Alexandru Cicâldău, curtat de Atalanta, una dintre cele mai tari echipe din Serie A!

Daniel Mândroiu, golgeter și MVP

La 23 de ani, tânărul născut la Dublin e aproape de mutarea carierei. Mai are un sezon de contract la Shamrock (în Irlanda se joacă în sistem primăvară-toamnă) și Celtic e foarte aproape de a ajunge la un acord. Managerul Ange Postecoglou insistă pentru el.

Mijlocașul ofensiv e cel mai bun jucător al lui Rovers, golgeterul echipei, al doilea cel mai prolific jucător al ligii locale, pe care tocmai a câștigat-o. E campionul Irlandei, după ce, în octombrie, a fost ales MVP-ul lunii.

„Bombă” în Liga 1: CFR Cluj își pregătește intrarea în insolvență! Avem toate detaliile
CFR CLUJ
„Bombă” în Liga 1: CFR Cluj își pregătește intrarea în insolvență! Avem toate detaliile

Convocat la naționala mare: „Creativ"

Internațional de juniori al verzilor, la U16, U19 și U21, Dan e și pe agenda selecționerului echipei mari, Stephen Kenny. L-a convocat la cele două amicale din iunie, cu Andorra și Ungaria, dar nu l-a folosit deloc. 

Kenny l-a remarcat pe 8 mai, când a marcat în prelungiri golul victoriei lui Shamrock, 2-1 cu St. Patrick's: „Acea reușită m-a impresionat. Oamenii spun că îi lipsește latura defensivă a jocului, însă atunci a făcut presing, a recuperat mingea cu un tackling, a sprintat 40 de metri și a înscris. Așa vezi ce tip de fotbalist este sau ar putea fi". 

Selecționerul apreciază mai mult „abilitatea lui foarte ridicată cu mingea la picior. Un pasator creativ, capabil să înscrie multe goluri cu șuturi din afara careului". Consideră că „l-a ajutat perioada petrecută la Brighton ca junior. Acum, stă mai bine fizic și mental. Și e mai matur". Ar putea debuta în curând la naționala de seniori.

Daniel Mândroiu, cel mai bun tânăr din campionat

Mândroiu a fost fericit după titlul cu Shamrock. 

„Ador să câștig trofee, să dau goluri. Nu-mi vine să cred ce bun a fost primul meu an aici", declara el presei locale. 

Managerul lui Rovers, Stephen Bradley, le povestea jurnaliștilor că „în decembrie 2020, înainte să-l luăm noi, mai avea două oferte și i-am zis: «Vino aici și lasă-ne să te ajutăm să crești ca fotbalist!». A acceptat, a tras tare și priviți-l ce bun e! First class! E cel care leagă totul în joc".

La fel de ridicat a fost nivelul său și în 2019. În prima stagiune la Bohemians, a fost golgeterul roș-negrilor (11), desemnat cel mai valoros tânăr jucător al ligii și inclus în echipa campionatului. Al doilea an la Dublin a fost plin de accidentări (doar 9 meciuri și 3 goluri), trecând și printr-un moment neplăcut.

„Mândroiu, incert din cauza mahmurelii"

Pe 7 august 2020, în dimineața partidei cu Dundalk (2-1), pe site-ul oficial al lui Bohemians a apărut: „Mândroiu, incert din cauza mahmurelii". 

Ulterior, după o mulțime de mesaje acide ale fanilor, clubul a șters știrea, cerându-și scuze. El a comentat atunci pe Twitter: „Ceea ce s-a scris e neadevărat. Sunt accidentat. Sunt sigur că veți auzi acest lucru și de la Bohemians, dar am vrut să clarific totul pentru reputația mea". Poate acel episod l-a convins să plece. Și a ales Rovers.

A trecut și la juniori prin clipe grele. La 15 ani, a părăsit St. Kevin's Boys, clubul de juniori din Dublin unde crescuse. Era curtat de Brighton și Southampton. A ales Brighton, chiar dacă mama lui, Sarah, irlandeză, n-a vrut inițial să-l lase să plece. 

„Am plâns o săptămână, poate mai mult. Nu era pregătit, era doar un copil, dar el îmi tot spunea că asta e ceea ce vrea și am cedat", a dezvăluit ea site-ului britanic The42. Adolescentul a avut probleme de adaptare, îi era dor de casă. Sarah le-a mulțumit celor de la Brighton că „l-au sprijinit într-o perioadă grea. L-au ajutat atunci și cu terapia la psiholog".

„Băiatul meu s-a întors acasă"

În decembrie 2018, Dan a revenit la Dublin, semnând cu Bohemians, iar mama a fost cea mai bucuroasă: „Băiatul meu s-a întors acasă". Acum, la 23 de ani, s-ar putea transfera la Celtic. E gata să facă acest pas mare. De la alb-verzii din Dublin la alb-verzii din Glasgow. 

20 de goluri(15 reușite, 5 pase decisive) a influențat Danny Mândroiu în 34 de meciuri jucate la Shamrock în campionatul din acest an

Nu m-am îndoit nicio clipă de talentul lui Danny și am spus întotdeauna că va juca pentru naționala Irlandei. Are un dar de la Dumnezeu. O atingere grozavă a mingii
- Alan Caffrey, antrenorul lui Mândroiu la juniori

Citește și: 

S-au terminat grupele preliminariilor din Europa » Cunoaștem toate echipele calificate la turneul final și cele care merg la baraj

Încă două acuzații de viol împotriva lui Benjamin Mendy de la Manchester City! Când începe procesul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
121329733671539
Constantin Chidu  •  17 Noiembrie 2021, 21:38
Postat de adrianna. pe 17 Noiembrie 2021, 14:01

Ce cetatenie are jucatorul nascut in Dublin?

din moment ce e nascut in Dublin e clar ca e japonez

adrianna.
adrianna.  •  17 Noiembrie 2021, 14:01

Ce cetatenie are jucatorul nascut in Dublin?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează