INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTER MILANO

Denis Alibec vrea să raspundă cu goluri la criticile dure ale lui Mircea Sandu: "N-am fiţe!" ;)

Denis Alibec, Alibec, Romania
Denis Alibec, Alibec, Romania

Articol de - Publicat vineri, 21 mai 2010 00:00

Atacantul de 19 ani a marcat de două ori în Inter - Bayern, 2-0, preludiul de tineret al finalei Champions League. Se visează din toamnă la echipa mare a milanezilor şi jură că la "naţionala" de juniori n-a venit niciodată cu nasul pe sus.

De-a lungul a nici 12 ore, Denis Alibec, 19 ani, a pendulat între postura de exemplu negativ la "naţionala" de juniori şi statutul de erou al lui Inter Primavera. Întîi bruftuluit de Mircea Sandu pentru "fiţele" de la lot, apoi răspunsul jucătorului cu o doppietta în preludiul Champions League, cu Bayern.

- Denis, ai luat caimacul meciului de la Madrid cu cele două goluri reuşite miercuri seara!
- Îţi dai seama că sînt foarte fericit, mai ales că meciul s-a văzut pe TV şi în toată Europa. A fost o experienţă unică pentru mine şi aştept momentul în care voi înscrie chiar în Champions League.

- I-ai luat pe nepregătite pe nemţi cu reuşita aceea din minutul 2!
- A fost o neatenţie din partea lor, pe care am speculat-o. Dar cred că mai frumos a ieşit golul doi! Am avut nişte emoţii tot meciul de nici nu le pot descrie! Nu ne-am bucurat însă foarte tare după victorie, fiindcă am pierdut campionatul la nivelul nostru şi lumea era încă destul de afectată.

"M-a vorbit cineva de «bine»!"
- Rămîneţi la Madrid să vedeţi şi finala cea mare?
- Nu, ne-am întors deja la Milano. O să vedem la televizor cum bate Inter! Dacă Sneijder prinde o seară bună, nu poate fi decît victorie! El parcă are cheia echipei, simte jocul într-un mod incredibil!

- Cum se simt în club criticile astea că Inter a ajuns în vîrf cu un stil foarte economicos?
- Mie nu mi s-a părut deloc aşa! S-a obţinut pe merit calificarea în finală. Nu poţi fi cel mai bun dacă eşti doar economicos, cum se vorbeşte. Mai trebuie şi altceva în plus, iar Interul a demonstrat multe calităţi pînă să ajungă aici.

- Ştii cam ce se vorbeşte în ţară despre tine în ultimele zile?
- Da. Mi-a spus şi mie mama despre declaraţiile preşedintelui federaţiei. Nu e treaba mea să-i comentez părerile. Eu vreau doar să răspund pe gazon. Recunosc însă că m-au surprins un pic cuvintele domnului Mircea Sandu. Dar probabil că la dînsul au ajuns cine ştie ce vorbe "de bine" transmise de cineva de pe la lot. Habar n-am însă cine ar putea să fie!

"Cum să refuz «naţionala»?"
- Simţi că s-ar putea să nu mai fii convocat la loturi după povestea asta?
- Depinde numai de antrenori. În ce mă priveşte, voi veni cu drag la orice convocare. Fără fiţe, pe care nu le-am avut niciodată! Nu mi-am pus nici o secundă problema să nu mă mai prezint la "naţională". E o discuţie inutilă.

- Cu greutatea cum mai stai? De tine s-a lipit eticheta de jucător supraponderal.
- N-a existat niciodată o problemă reală pe acest subiect. Ştiu că povestea a pornit mai demult dinspre cineva de la Farul, dar, de cînd sînt la Milano, n-a fost vreo discuţie pe tema greutăţii mele. Sînt diferenţe foarte mari între ce se întîmplă aici şi cum stau lucrurile în ţară. La Inter, ce e la echipa mare, aia e şi la Primavera la nivel de condiţii, motivaţie, performanţă: echipament, alimentaţie, antrenamente, atenţie faţă de jucători. E un alt sistem!


"M-ar bucura mult ca Mourinho să rămînă la Inter, fiindcă deja mă cunoaşte şi poate aş avea o şansă în plus să ajung la echipa mare în sezonul viitor"
Denis Alibec

"Am fost convocat pînă acum de trei ori la prima formaţie. Am stat în vestiar între Sneijder şi Quaresma. Am ambiţia de a reveni alături de toţi ceilalţi mari jucători ai lui Inter"
Denis Alibec

"Şi-a făcut şi Denis două tatuaje şi a intrat în vizor. Să fie judecat după ce face pe teren! Mi se pare grav ca un jucător să bea, să fumeze, să se drogheze, să piardă nopţile prin baruri. Nu e cazul la Denis!"

Emilia Alibec, mama jucătorului

"O aberaţie!"
Mama lui Denis Alibec, Emilia, evită să intre în comentarii referitoare la declaraţiile lui Mircea Sandu legate de fiul său: "E opinia dînsului, dar mie mi se pare o aberaţie! Am fost şi eu la Inter, am văzut cum sînt trataţi jucătorii, dacă sînt probleme se discută direct cu fotbalistul sau cu părinţii, nu în public. Dar Denis apare dintr-odată ţap ispăşitor, cu toate că probleme de performanţă cu juniorii, mult mai adînci, sînt la toate nivelurile".

Becali: "L-am tras de urechi!"
Impresarul fotbalistului, Giovanni Becali, spune că l-a muştruluit pe Alibec: "L-am tras de urechi şi eu, şi părinţii, şi unchiul lui. Rezultatul l-aţi văzut miercuri seară, cu Bayern! Era normal ca Mircea Sandu să fie supărat cînd a aflat că prin autocar se ascultau manele după un meci". Şi despre viitorul atacantului: "Urmează să discutăm dacă Denis mai rămîne un sezon la Inter Primavera sau va fi împrumutat la o echipă de Serie A, să crească. El trebuie să se pună la punct şi cu limba italiană, pe care o înţelege, dar, după un an, încă n-o vorbeşte prea bine".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
aveon
aveon  •  21 Mai 2010, 13:03
Postat de pe 21 Mai 2010, 09:55

cel mai bun produs junior din tara, si e plecat de la FARUL, retineti minte DENIS ALIBEC, CU FARUL PANA LA MOARTE SI DINCOLO DE EA...

o sa retinem minte

 •  21 Mai 2010, 11:30

Ce tare e giovanni! De parca el n-ar fi un manelist vestit! :))

 •  21 Mai 2010, 11:23

...un exemplu de incredere in viitorul fotbalului romanesc pe care mircea sandu il are si fata de tinerele sperante...un nesimtit care prin declaratia sa taie aripile unui tinar,intrebarea este:dar tu ce ai facut ptr accesti tineri mircea sandu?...unde a jucat el,intrun fotbal patat de aranjamente si echipe ale partidului,politiei,armatei...ce a facut el in fotbal...decit figuratie de birou si aranjamente la uefa...nu esti in lumea asta,poate raluca te ajutacu o linie...inainte sa tragi tu linie

Vezi toate comentariile (8)
Comentează