INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Man a înscris mai repede decât Mutu în Serie A! Italienii, seduși de Dennis: „Acest gol trebuie să-i motiveze pe toți”

Dennis Man
Dennis Man

Articol de - Publicat duminica, 04 aprilie 2021 14:18 / Actualizat duminica, 04 aprilie 2021 14:46

Dennis Man (22 de ani), umărul 98 al Parmei, a punctat prima oară după 432 de minute în campionatul italian, cu peste o oră mai iute ca Mutu (510), care a reușit 103 goluri în Serie A.

Era minutul 88 pe "Stadio Ciro Vigorito". Benevento avea 2-1, și Parma căuta cu disperare golul egalării. Și Dennis Man a înscris. După pasa lui Cornelius, a evitat blocajul stoperului advers Tuia cu o fentă din corp, șutând perfect, cu stângul, la colțul scurt, la semiînălțime. 2-2. În prelungiri, lovitura sa de cap putea fi echivalentă cu trei puncte. Mingea a trecut pe lângă poartă.

Dennis Man: al 4-lea meci titular, al 3-lea complet

"Acest gol, frumos și decisiv, are parfumul revanșei. Poate că și Man, la fel ca noi, a spus un «în sfârșit» eliberator", a scris Sandro Piovani în Gazzetta di Parma. Dennis a străpuns aerul cu pumnul, vindicativ. A fost primul său gol în Serie A la al 10-lea meci, după 432 de minute jucat. Mai iute decât Adrian Mutu (510), românul cu cele mai multe reușite în campionatul italian (103), dar numai al 6-lea într-o ierarhie a stranierilor noștri care au punctat cel mai repede în atât de dificila elită peninsulară. Mihăilă l-a depășit cu 25 de minute.

A fost a patra etapă la rând în care numărul 98 e titular și a treia ca integralist la Parma. Și golul său valorează un punct. Primul punct câștigat datorită lui.

Gazzetta di Parma: „Un gol de clasă. Nu e ușor să găsești luciditatea”

Același jurnalist de la Gazzetta di Parma spune că "există speranța ca întâiul gol al lui Man în Serie A să însemne mai mult decât acest 2-2 cu Benevento. Din mai multe motive. În primul rând, execuția: un gol de clasă, cu un șut din voleu deseori dificil de controlat. Apoi, datorită momentului: într-un meci al salvării, după ce ești condus de două ori, nu e ușor să găsești luciditatea pentru anumite finalizări. În fine, e inutil de amintit că Man a venit la Parma ca bijuteria din mercato. Așteptările sunt foarte mari și, până acum, nu convinsese până la capăt".

„Man jucat în viteză. A început să respecte o temă tactică”

"Tricolorul" încă are nevoie de timp, crede Piovani, "pentru a descoperi toate secretele Seriei A, acele detalii care pot influența o evoluție". A remarcat că, împotriva lui Benevento, "Man a încercat mereu să joace în viteză, fără să le mai dea timp adversarilor să intervină. Și a început să respecte o temă tactică, bine integrat în echipă, în ambele faze, ofensivă și defensivă".

Pentru ziaristul emilian, "golul lui Man trebuie să-i motiveze pe toți, coechipieri și fani. O demonstrație că «noi credem încă în salvare»". Parma e pe locul 19, penultimul, cu 20 de puncte, patru sub Torino, prima deasupra liniei în acest moment. Când mai sunt încă nouă etape de jucat. Nouă finale. Prima, pe 10 aprilie, acasă. Cu AC Milan.

Timp pentru primul gol în Serie A (minute)

1. F. Răducioiu119Bari
2. A. Stoian146Pescara
3. M. Lăcătuș265Fiorentina
4. G. Hagi308Brescia
5. V. Mihăilă407Parma
6. D. Man432Parma
7. D. Mateuț449Reggiana
8. A. Mitriță461Pescara
9. G. Pușcaș473Benevento
10. A. Mutu510Verona

7a fost nota lui Dennis Man în Gazzetta dello Sport și Gazzetta di Parma; doar 6,5 în Corriere dello Sport

Nu doar golul, ci toate mișcările pe teren. Mai întâi ca aripă, apoi tot mai aproape de poartă. A ratat doppietta, în final
- Gazzetta dello Sport, cotidian italian

Îl aleseserăm omul meciului chiar înainte să marcheze, datorită implicării și a raidurilor sale care au încercat să ofere vivacitate unui atac obosit. Sprint, tehnică și mai multă determinare. Și, în final, acel gol frumos. Păcat că nu a înscris și la ultima ratare, cu capul. Ar fi fost chiar o zi de neuitat
- Gazzetta di Parma, cotidian italian

„Mihăilă, mai mult fum decât substanță”

După două goluri în două meciuri la rând, la 3-3 cu Fiorentina și 2-0 cu Roma, Vali Mihăilă nu a mai fost titular la Parma. A jucat doar 26 de minute la 1-2 cu Genoa și 12 sâmbătă, la 2-2 cu Benevento. "Mihăilă intră și impune accelerările sale", a notat Gazzetta dello Sport. Nota 6. Gazzetta di Parma a fost mai severă: "Nici măcar un sfert de oră nu înseamnă mult pentru el. A combinat puțin. Mai mult fum decât substanță". Și nota 5,5.

VIDEO. Ciprian Marica despre transferul lui Man la Parma

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Daniel Isăilă, numit antrenorul lunii în Emirate » Bani Yas a pierdut primul loc în campionat

Ovidiu Hațegan revine în Champions League! Va arbitra un meci de foc în sferturi

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
mishu_74
mishu_74  •  05 Aprilie 2021, 14:51

va rog io, saptamana viitoare scrieti si de mine in gazeta ca si io ma duc la serviciu. si stau pana cand se termina ziua de lucru. si-mi fac si treaba, da? a ajuns stire, faptul ca un fotbalist a dat un gol. dar vai, ce sa vezi, a marcat primul sau gol mai repede ca Mutu. mcpmdr. apoi dati o lista unde Mutu figureaza abia pe locul 10 ca timp pana a inscris primul gol. bai, voi sunteti reali? pe bune intreb. :)))))

gicapuia
gicapuia  •  04 Aprilie 2021, 19:51

Ca de obicei ati luat-o razna! A dat si el un gol si e gata de transfer la Juve! A ouat o margica ! Ati uitat ca acum o sapatamina cu Armenia a pierdut mingea si si-a pus mainile in sold ca o precupeata ta in piata de zarzavaturi . Apoi vin la TV si ne scuipa in fata vorbe goale ce ar vrea sa fie lectii de patriotism ! Si dvs domnilor gazetari si ei ne luati drept prosti !

doar..titi
doar..titi  •  04 Aprilie 2021, 18:06
Postat de fairplayromania pe 04 Aprilie 2021, 16:22

După atentia pe care o aveţi asupra lui Man e foarte clar ca este dat cu împrumut pina la vară si trebuie lăudat ca sa fie vindut. Mihăilă are 10 clase peste el. Oricum nimeni nu tine cont de opinia impusă de cioban.

e o prostie !!doar romanii ''evidentiaza'' pasa slaba a unuia sau altui jucator !!ca orice tanar ...si mihaila si man au avut , au si vor avea inerente fluctuatii de forma !!ei NU SUNT CONCURENTI ...EI SUNT COLEGI!!cu posturi si calitati DIFERITE !!ce ar fi de scos in evidenta ??faptul ca sunt doua valori ...si poate viitorul nationalei !! grea boala ura ..SI INVIDIA !!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează