INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

Din Liga 1 spre Ligue 1 » Trei foști jucători din campionatul românesc sunt la un pas de o mare performanță!

Habibou, Lopez și Zoubir s-au fotografiat împreună pentru Gazeta +3   FOTO
Habibou, Lopez și Zoubir s-au fotografiat împreună pentru Gazeta

Articol de - Publicat vineri, 19 mai 2017 00:00

Foștii fotbaliști din Liga 1 Habib Habibou, Abdellah Zoubir și Cristian Lopez fac echipă la Lens și sunt aproape de promovarea în Ligue 1.

Liga 1 a furnizat în ultimii ani câteva nume interesante, care în prezent reușesc să facă performanțe la diferite cluburi din Europa, însă cazul de față este unul special.

Lens, una dintre echipele de mare tradiție din Franța, a "reușit" să înregimenteze trei nume care au marcat într-o oarecare măsură fotbalul românesc din ultimii ani.

Este vorba de atacanții Habib Habibou și Cristian Lopez, dar și despre mijlocașul Abdellah Zoubir. Cei trei se numără printre vedetele formației înființate în 1906, care în acest moment se află pe locul 6 în L2, la doar 2 puncte de promovare.

Deși joacă în eșalonul secund, echipa a rămas foarte iubită în oraș, iar publicul este unul fanatic. Deși arena "Bollaert-Delelis" are o capacitate cu 4.000 de locuri mai mult decât populația orașului, 38.223, formația care îmbracă tricouri galben-roșii evoluează în fiecare etapă cu peste 25.000 de fani în tribune.

În acest mediu au reușit să se dezvolte și să devină unii dintre cei mai importanți jucători din Ligue 2 foștii fotbaliști din Liga 1. Primul care a ajuns la Lens a fost Abdellah Zoubir, urmat de Cristian Lopez și Habib Habibou. Iată poveștile celor trei și legăturile acestora cu prima ligă din România.

1. Abdellah Zoubir

Mijlocașul ofensiv de origine marocană s-a născut în Franța, în urmă cu 25 de ani, și a evoluat în eșaloanele secunde din Hexagon până în 2013, când a avut o experiență de un an în Scoția, la Hibernians.

Întors la Istres, în Franța, Zoubir a intrat în atenția celor de la Petrolul și, după ce jucătorul a rămas liber de contract, prahovenii i-au pus pe masă o înţelegere pe care fotbalistul din compartimentul median a acceptat-o.

Nu a atras privirile la început, însă la scurt timp Abdellah a devenit unul dintre jucătorii interesanți din Liga 1. Impresiona prin tehnică și viteză, chiar dacă nu apărea foarte des la finalizare. Reușea să scoată oameni din joc prin dribling și astfel fabrica ocazie după ocazie pentru Petrolul.

În cele 41 de meciuri jucate pentru "lupi", francezul a punctat de 5 ori și a pasat decisiv de 4 ori. La un moment dat, Steaua s-a interesat de Zoubir, dar fotbalistul a ales să se întoarcă vara trecută în Franța, unde Lens i-a făcut o ofertă foarte bună.

Răsplata a fost una pe măsură: a marcat de 4 ori și a furnizat 8 assisturi în cele 32 de meciuri jucate pentru noua sa echipă. În prezent are o cotă de piață de 900.000 de euro.

2. Cristian Lopez

Atacantul spaniol de 27 de ani a fost adus în Liga 1 de CFR Cluj, în vara lui 2015. Vârful avea un CV interesant: a crescut la Real Madrid, a bifat 3 cluburi englezești de ligi inferioare și jucase bine la Burgos, în Spania.

La CFR a devenit în scurt timp titularul de drept al postului de atacant și a reușit să marcheze de 18 ori și să paseze decisiv de 4 ori în cele 51 de meciuri pentru feroviari. A fost supranumit "Arcașul", datorită stilului original de a celebra golurile.

A prins 6 meciuri și în acest sezon la CFR, timp în care a reușit să puncteze de 4 ori, lucru ce i-a făcut pe francezii de la Lens să plătească 500.000 de euro în schimbul său.

Cristian s-a adaptat imediat și a punctat de 11 ori în cele 27 de meciuri din acest sezon, fiind golgeterul echipei. Valoarea actuală estimată a vârfului este de 900.000 de euro.

3. Habib Habibou

Atacantul de 29 de ani a jucat pentru Steaua timp de 6 luni, în 2008, când a fost împrumutat de la formația belgiană Charleroi. Vârful de 1,92 metri nu a fost păstrat până la urmă, însă acest lucru s-a dovedit în timp a fi o greșeală.

Vârful a ajuns să evolueze pentru echipe precum Leeds, Gent, Rennais sau Gaziantepspor. După o experiență mai puțin plăcută la Rennais, a ajuns în această iarnă la Lens pentru a reintra în formă. A reușit să facă acest lucru și în primele 10 meciuri a marcat de 6 ori!

60de goluri a marcat Habibou în campionatele Belgiei și Franței

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
onduku
onduku  •  19 Mai 2017, 09:59
Postat de steaua_nu_e_fcsb pe 19 Mai 2017, 09:18

Pe vremea cand evoluam in Romania am jucat in cel mai bizar meci din cariera mea. Stiam ca Becali a cumparat echipa adversa! Jucatorii din fata mea nici macar nu alergau! Greseau toate pasele pe care le primeau! Incredibil! Chiar si suporterii nostri ne huiduiau, desi conduceam cu 5-0. Chiar si asa, tot am ratat obiectivul.

Mai poti minti?

steaua_nu_e_fcsb
steaua_nu_e_fcsb  •  19 Mai 2017, 09:18

Pe vremea cand evoluam in Romania am jucat in cel mai bizar meci din cariera mea. Stiam ca Becali a cumparat echipa adversa! Jucatorii din fata mea nici macar nu alergau! Greseau toate pasele pe care le primeau! Incredibil! Chiar si suporterii nostri ne huiduiau, desi conduceam cu 5-0. Chiar si asa, tot am ratat obiectivul.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează