INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DINAMO KIEV - FERENCVAROS 1-0

Președintele lui Dinamo Kiev se înclină în fața lui Lucescu » Îl compară cu Lobanovski și Mourinho: „Merită un mare zece”

Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev // foto: Facebook @ FC Dynamo Kyiv
Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev // foto: Facebook @ FC Dynamo Kyiv

Articol de - Publicat miercuri, 09 decembrie 2020 14:12 / Actualizat miercuri, 09 decembrie 2020 14:16

Igor Surkis e impresionat de Mircea Lucescu (75 de ani), care a calificat-o pe Dinamo Kiev în primăvara europeană: „Mister muncește neîntrerupt, 24 de ore pe zi, 24 de ore în care trăiește pentru fotbal, un antrenor cu o experiență uriașă, un profesionist dedicat total”.

Mircea Lucescu a trecut de bariera Ferencvaros și continuă în primăvara europeană. După ce a cucerit Supercupa Ucrainei, a calificat-o pe Dinamo Kiev în grupele Ligii, performanță așteptată de patru ani la clubul alb-albastru, și a ghidat-o spre locul 1 în campionat, încheie acum seriile CL pe locul 3, după Juventus și Barcelona, și va juca în „16-imile” Europa League.

Mircea Lucescu: „Le sunt recunoscător jucătorilor”

„Într-o grupă foarte dificilă, am înțeles de la început care e meciul decisiv. Acesta. Și astăzi, cel mai important a fost rezultatul pentru mine, orice altceva rămâne în spate”, a declarat antrenorul în vârstă de 75 de ani, evidențiindu-și jucătorii. 

„Îi felicit pe toți, le sunt recunoscător pentru ce am realizat. Îi pregătesc pe acești băieți de la începutul sezonului, au crescut odată cu echipa. Împotriva lui Ferencvaros, am avut opt ucraineni și doar trei străini, în timp ce adversarii au avut nouă străini și doar doi maghiari”.

„Și-a lăsat familia în România și locuiește la baza de pregătire”

Igor Surkis l-a asemănat pe Lucescu cu cel mai mare tehnician ucrainean. „Mister muncește neîntrerupt, 24 de ore pe zi, 24 de ore în care trăiește pentru fotbal, un antrenor cu o experiență uriașă, un profesionist dedicat total. Nu poate fi comparat decât cu Lobanovski”, a afirmat președintele kievenilor. 

Acesta este impresionat că „la vârsta lui, și-a lăsat familia în România și locuiește la baza de pregătire, deși i-am oferit un apartament. A refuzat, spunând că vrea să stea la centrul sportiv pentru a fi aproape de echipă, de jucători”.

Igor Surkis, despre Mircea Lucescu: „Merită un mare zece”

Surkis le-a spus jurnaliștilor locali și ce notă îi dă pentru ce a făcut până acum: „Merită un mare zece”. Pentru el, faptul că „Il Luce” a fost 12 ani la Șahtior nu e o problemă. „Luați-l pe Mourinho! A lucrat la Chelsea, Man. United și la Tottenham. În meciul contra lui Chelsea, a dat totul pentru a câștiga. Acesta este un antrenor profesionist. Precum Mourinho, precum Lucescu!”

Să nu uităm ce echipă tânără avem, apărătorii au 18-20 de ani. Presiunea, importanța acestui meci cu Ferencvaros s-a reflectat în toate acțiunile lor - Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Există încă un grup de fani ai lui Dinamo Kiev care fac zgomot și dau foc. Da, au opinia lor și trebuie să asculți și ce spun ultrașii. Dar să-i dăm antrenorului șansa să lucreze și să-l judecăm după rezultate. Aspirăm la Europa? Atunci să gândim european, nu ca în Evul Mediu - Igor Surkis, președinte Dinamo Kiev

Citește mai multe știri din Liga Campionilor:

Ce i-a spus Kylian Mbappe „centralului” Ovidiu Hațegan pe teren, în timpul protestului de la Paris

Barcelona - Juventus, meci cu scântei! „Centralul” partidei, jignit de un jucător blaugrana: „Ce rău ești, ticălosule”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează