INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ESPANYOL - ATHLETIC BILBAO 2-1

E momentul lui! Gâlcă are 4 victorii în ultimele 6 etape. Condiția pentru a rămâne la Espanyol și sezonul viitor

Gerard Moreno, atacantul lui Espanyol, cade faultat din spate de Etxeita. Penalty! Nu s-a dat! // FOTO Guliver/GettyImages
Gerard Moreno, atacantul lui Espanyol, cade faultat din spate de Etxeita. Penalty! Nu s-a dat! // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 21 martie 2016 00:00

Gâlcă are 4 victorii în ultimele 6 etape și va rămâne la Espanyol sezonul viitor dacă termină în Top 10. Acum e pe 12.

Începutul anului a fost dureros pentru Costel. Espanyol intrase într-un vîrtej negativ absolut: fără victorie opt etape la rând, pierzând de șase ori între 30 decembrie și 13 februarie!

Inclusiv acele teribile 0-6 cu Real și 0-5 cu Sociedad, când numai propriii jucători l-au salvat pe antrenor de demitere! "Până la moarte cu Mister", au afirmat ei, susținându-l total.

Erau groggy și s-au trezit

De la jumătatea lunii trecute, miracol! O întoarcere completă a destinului: patru succese în șase runde, o singură înfrângere, pe 3 martie. De atunci, niciun alt eșec. 2-1 cu Rayo, 1-1 la Granada și, ieri, 2-1 cu Athletic Bilbao. Cea mai importantă echipă învinsă de Gâlcă în La Liga, pe care o stopează după 4 victorii consecutive.

Într-o zi însorită în capitala Catalunyei, alb-albaștrii ar fi putut deschide rapid scorul dacă arbitrul Prieto le-ar fi dat un penalty clarisim (15). Dar deși a văzut piedica lui Xabi Etxeita la Gerard Moreno, le-a refuzat lovitura de pedeapsă. Și, cinci minute mai târziu, a fost 0-1, gol Eraso.

Două goluri în 3 minute

După pauză, transformare. În 3 minute (50-53), catalanii au avut 3 ocazii singuri cu portarul. Toate ratate. Apoi, Costel a mers pe cartea Caicedo. Și, dintr-odată, șansele de gol au fost concretizate. În alte 3 minute (54-57), 2-1. Diop, cu capul din 10 metri la un corner, și Caicedo, după o pătrundere în forță.

Espanyol a urcat pe 12 (35p) în clasament și e la 7 puncte deasupra zonei retrogradării cu 8 etape înainte de final. Dacă încheie La Liga în Top 10, antrenorul rămâne la Barcelona încă un sezon. Și mai are doar un punct până la locul 10.

"Îmi place Gâlcă, nu e antrenor rău. Are o clauză potrivit căreia dacă se clasează printre primele zece echipe, contractul i se prelungește automat un sezon"
Dani Sanchez Llibre, ex-președinte Espanyol

"N-am jucat bine în prima parte, dar am crescut odată cu trecerea timpului. Și am avut forța să întoarcem rezultatul"
Costel Gâlcă, antrenor Espanyol

"21 martie e Ziua mondială a Sindromului Down și vreau să dedic victoria acestui eveniment"
Costel Gâlcă, aplaudat în picioare de ziariștii de la conferință

18 punctea câștigat Gâlcă la Espanyol în 3 luni (golaveraj 16-30); în prima parte a sezonului, Sergio, precedentul antrenor, a obținut 17 puncte (15-26)

Villarreal - Barcelona 2-2: Serie întreruptă

După 9 victorii în șir în toate competițiile, Barca a fost oprită ieri de Villarreal. A condus cu 2-0 (Rakitici și Neymar, din penalty; însă acel 11 metri a fost primit ușor, iar Pique nu a luat "roșu" după un henț ca ultim apărător), și totuși a fost egalată.

Două goluri în 6 minute (57-63), ultimul fiind un autogol al lui Mathieu, de-abia intrat. Catalanii, 39 de meciuri fără eșec, au acum 9 puncte avans față de Atletico.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează