INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RUSIA

VIDEO Eric Bicfalvi și golul său memorabil fac înconjurul planetei și după un an: 6 milioane de vizualizări! „Mi-aș părăsi familia pentru așa un gol”

Eric Bicfalvi evoluează din 2017 la Ural
Eric Bicfalvi evoluează din 2017 la Ural

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 iunie 2019 10:48

Eric Bicfalvi, 31 de ani, românul celor de la Ural, e vedetă în aceste zile pe social media. Motivul? Un gol reușit în august 2018, în partida Ural - Dinamo Moscova 1-1. 

Videoclipul cu golul reușit de Eric Bicfalvi a fost repostat pe Twitter, a devenit rapid viral și a fost urmărit de peste 6 milioane de oameni, în timp ce presa internațională se înclină în fața românului.

Cunoscutul site britanic joe.co.uk  a mers pe urmele lui Bicfalvi și a realizat un amplu interviu cu fotbalistul român, care a încercat să-și explice superexecuția din urmă cu un an. „Reușita pentru trofeul Puskas pe care lumea aproape a ratat-o” e titlul articolului respectiv.

„Sunt norocos. Am marcat câteva goluri frumoase în cariera mea, dar pe acesta îl consider și eu cel mai frumos. Pentru că e vorba de tehnica individuală, dar și de prima atingere. Aceasta a contat cel mai mult. Am știut ce voi face din primul moment când am văzut că vine mingea spre mine. Să lovesc cu capul sau să recentrez era exclus, am înțeles că trebuia să încerc ceva special”, e o parte din relatarea făcută de Bicfalvi.

Golul care a câștigat trofeul Puskas în  2018 i-a aparținut lui Mo Salah:

Comentariile de pe rețelele de socializare la redescoperirea golului sunt savuroase:

  • „Cine naiba a reușit așa ceva?”
  • „Aș vrea să mă căsătoresc cu acest gol!”
  • „Mergea să fie nominalizat, dacă nu chiar să câștige”
  • „E rudă cu Bergkamp?”
  • „Mi-aș părăsi familia pentru așa un gol”
  • „Manchester United tocmai a anunțat că dă 200 de milioane de lire pe el”
  • „Unul dintre cele mai bune goluri din toate timpurile”

Bicfalvi, În stilul lui Bergkamp

Golul incredibil marcat de Bicfalvi a fost în minutul 54 al partidei dintre Ural și Dinamo Moscova, din august 2018, încheiată la egalitate, scor 1-1.

Mijlocașul român a preluat senzațional, după o diagonală a bulgarului Nikolai Dimitrov, și-a păcălit adversarul direct, și a reluat din prima, fără speranțe pentru Anton Shunin!

Execuția seamănă cu golul marcat de Dennis Bergkamp într-un meci cu Newcastle, considerat de fanii Premier League cel mai frumos din istoria competiței. Olandezul a preluat însă cu stângul și a reluat cu dreptul. Bicfalvi a folosit numai piciorul drept ca să înscrie.

Vezi și:

EXCLUSIV Marius Șumudică, despre plecarea lui Răzvan Lucescu la Al Hilal: „Merge la Real Madrid din Asia”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  30 Iunie 2019, 14:20

@luker a contat și unde s-a dat golul! Una este să faci astfel de lucruri în premier league și alta în campionatul rusesc

luker
luker  •  30 Iunie 2019, 12:22

Slabut golul lui Salah.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează