INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GRANVILLE (D5) - MARSEILLE 0-1

Eroul cu cască și-a încheiat aventura » Românul Marius Mușină, din D5, a fost titular în meciul de cupă cu Marseille

Stoperul român (la pământ) îl faultează pe Alessandrini (OM) // FOTO AFP +1   FOTO
Stoperul român (la pământ) îl faultează pe Alessandrini (OM) // FOTO AFP

Articol de - Publicat sambata, 05 martie 2016 00:00

Românul Marius Mușină, ziua zidar, seara fotbalist, a părăsit Cupa cu echipa sa de amatori, revelația competiției.

Marius Mușină, 34 de ani, un fundaș central ce n-a urcat niciodată mai sus de liga a 3-a în țară, e de zece ani în Hexagon. "Cel mai bun prieten m-a chemat aici să dau probe și le-am trecut", povestește fostul junior al Gloriei Bistrița.

87 de minute contra lui Batshuayi

A rămas la US Granville din ianuarie 2006 și de-abia acum s-a remarcat, după un deceniu printre amatori, la micuța echipă din Normandia (locul 2 în D5).

O revelație peste noapte în Cupa Franței, doborând pe traseu doi adversari din liga secundă și fiind eliminată cu mare dificultate în "sferturi" de Olympique Marseille.

0-1, meci în care Mușină l-a ținut 87 de minute pe Batshuayi, internaționalul belgian al lui OM. 21.000 de spectatori au venit joi seară la Caen pentru el și colegii săi.

"Până la ora 5 e pe șantier"

În ultimele luni, televiziunile franceze i-au descoperit pe jucătorii lui Granville. Pentru a-l intervieva pe Marius, reporterii s-au cățărat pe un bloc în construcție. "Joc și muncesc în același timp", le-a spus el zâmbitor.

"E cel mai în vârstă din lot, un stoper dificil de păcălit. Își începe ziua la opt dimineața, pe șantier. Și, până la ora cinci, e zidar. Seara, renunță la cască și la salopetă, se echipează și e fotbalist", l-a prezentat France 3.

Un fotbalist ieșit la lumină și fericit: "În sfârșit am fost și eu cunoscut. La 34 de ani".

"Marius Mușină, 34 de ani, zidar, se gândea să-și încheie cariera în liniște, în anonimat. Iar el se retrage în plină lumină"
Matthias Jouan, căpitan Granville

"Am început fotbalul la Gloria Bistrița, în 1988. Am jucat acolo până la tineret, unde am fost coleg cu Sânmărtean"
Marius Mușină, jucător Granville, pentru frf.ro

"Anul trecut, când am fost căpitan, am pierdut la un punct promovarea. După, m-am accidentat rău la claviculă și am revenit mai greu în acest sezon"
Marius Mușină, jucător Granville, pentru frf.ro

"După retragere, voi rămâne aici, mai ales că am și cetățenie franceză. Nu uit că sunt român, dar mi-am făcut familie în Franța"
Marius Mușină, jucător Granville, pentru frf.ro

6a fost nota primită de Marius Mușină în L'Equipe ieri, la o zi după înfrângerea cu Marseille

10meciuri a jucat Granville în acest sezon de Cupa Franței, pierzând în "sferturi" în fața lui OM

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gizeh
gizeh  •  05 Martie 2016, 11:10

Un ... 'amator'... care face cinste. Bravo, Marius !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează