INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

EXCLUSIV Antrenamente suplimentare, ore în plus de muncă » Momentul adevărului pentru Dorin Rotariu: care e secretul menținerii

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 29 martie 2018 09:41

Dorin Rotariu, 23 de ani, dezvăluie cum s-a maturizat prin antrenamentele suplimentare din Belgia.

Dorin Rotariu s-a schimbat radical de când a plecat de la Dinamo, în urmă cu 14 luni. Şi mai mult s-a schimbat după vara trecută. A avut o primăvară decentă la FC Bruges, dar în vacanţa ce-a urmat a călcat pe bec.

N-a fost nimic nepermis, doar că nu s-a ţinut cum trebuie de programul impus pentru concediu de clubul cu care era sub contract. Iar când au efectuat testele de la startul pregătirilor, cei de la Bruges au depistat "detaliul" cu ajutorul aparaturii de înaltă performanţă.

2 ore în plus, 7 zile din 7

Roti locuieşte mai departe în frumosul oraş, o adevărată "Veneţie a Nordului", dar după ce n-a fost inclus în lotul celor de la Bruges în primele luni ale ediţiei 2017/2018 - un adevărat şoc pentru fotbalistul de 22 de ani -, a fost trimis pachet la Mouscron, echipă antrenată la acea vreme de Mircea Rednic.

Face zilnic naveta până la formaţia unde e împrumutat, aproximativ o jumătate de oră pe autostradă, dar şi mai important este programul său de extra-antrenamente. "Cel puţin două ore în plus zilnic, şapte zile din şapte", a povestit Roti într-un interviu acordat Gazetei în urmă cu câteva zile. A pus masă musculară pe el, se şi vede că a căpătat un fizic modelat de pregătire temeinică.

5 goluri în 10 meciuri în 2018

E şi mai tare pe picioare, mai sigur pe el, iar golul de marţi seară, al victoriei cu Suedia (1-0), este o confirmare personală şi a rechemării lui la prima reprezentativă. Dribling scurt şi şut letal la colţul stâng, o execuţie fatală a celui care a ajuns să joace atacant la Mouscron, o trupă de play-out în Belgia.

A continuat să fie om important pentru echipa din exil şi după plecarea lui Rednic şi sosirea lui Frank Defays. Are 4 goluri şi două assist-uri în 2018 în 9 meciuri, plus o reuşită în meciul naţionalei de la Craiova, primul său gol în tricoul României la a 5-a selecţie! În Israel (1-2) a fost doar spectator.

"Și psihic stau foarte bine"

Cum este noul Roti în 5 idei expuse chiar de el:

  •  "Te simţi cineva atunci când marchezi pentru ţara ta. Chiar dacă este un meci amical. Contează pentru grup, pentru staff, pentru suporteri, pentru jurnalişti, pentru ţară. Mă bucur că am învins, în primul rând"
  • "A trebuit să mă schimb din toate punctele de vedere ca să revin. Vara trecută eram un jucător, acum sunt alt jucător, cu fiecare zi vreau să fiu alt jucător, în bine! Psihic, stau foarte bine. Fizic, muncesc tot mai mult"
  • "Am devenit realist cu jocul meu, sunt conştient că nu mă mai aşteaptă nimeni, iar timpul nu are răbdare cu mine. Dacă nu voi munci suplimentar, nu va veni nimeni să-mi spună: «Stai liniştit, te aşteptăm oricât ai nevoie, vei avea multe şanse!». Nu, acum e timpul meu, acum trebuie să fac ceva. Iar mâine şi mai mult, şi mai mult"
  •  "Am văzut meciurile de la Mondialul din 1994 pe youtube, o generaţie fantastică a noastră. Trebuie să fim mândri de cei care au dus România sus şi să încercăm să avem rezultate pe măsura lor"
  • "Am învins o echipă care merge la Mondial, o formaţie agresivă, de luptă, dar şi noi am vrut mult să batem. Am arătat agresivitate, am făcut faţă nivelului. Au fost teste foarte bune, şi cu Israel, şi cu Suedia". 

    2,2 milioane de euroa primit Dinamo în iarna 2017 pentru transferul lui Rotariu la FC Bruges

8 golurişi 3 assist-uri are mijlocaşul pentru Mouscron, în 24 de partide

1gol şi 3 pase decisive a reuşit Dorin în primăvara lui 2017 pentru FC Bruges

"Domnul Contra ne cere să fim agresivi, mai ales pe un teren precum cel de la Craiova. A fost un joc de luptă, de angajament, am fost mai buni"

"În 2018, am bifat două victorii de moral, şi cu Israel, şi cu Suedia. Suntem pe un drum bun, important e să ne menţinem"Dorin Rotariu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  29 Martie 2018, 10:48

adevarul e ca la cate bagaje a fost pus sa care la echipa nationala..e normal sa fi pus pe el ceva masa musculara.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează