INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  LUDOGOREȚ

EXCLUSIV Claudiu Keșeru, despre golul 100 în tricoul lui Ludogoreț: „Statistica mă motivează"

Articol de - Publicat marti, 16 aprilie 2019 11:19

"Bombardierul" din Bulgaria, Claudiu Keșeru, a mai bifat o performanță notabilă în carieră: a înscris golul 100 pentru Ludogoreț Razgrad, după ce a deschis scorul în partida de duminică cu Levski, din deplasare, câștigată cu 2-1.

"M-am culcat abia la 6:00 dimineața... Nu prea pot să dorm în nopțile de după jocuri. Adrenalina meciurilor, intensitatea lor. E complicat. Deși am dormit doar câteva ore, acum sunt ca nou", a mărturisit Keșeru în exclusivitate pentru Gazetă.

"Statistica rămâne după ce ne retragem"

"Mă simt împlinit, sunt fericit. Am bifat o nouă bornă importantă în carieră, de care sunt mândru. Când marchezi o sută de goluri pentru o singură echipă e ceva notabil. Știți bine că sunt mereu atent la cifre, la statistică, mă motivează chestia asta. Așa reușesc să ating anumite obiective.

Îmi place să-mi țin de unul singur contabilitatea, să văd tot felul de cifre și detalii. Am o sută de goluri la Ludogoreț și 228 în întreaga carieră! Am calculat aici toate golurile pe care le-am marcat începând din Liga a 2-a, atunci când jucam pentru Oradea. Am pus toate meciurile din campionat, Cupe, Supercupe, plus reușitele din cupele europene!", a explicat Claudiu.

3.500.000 €e cota pe care o are în acest moment Keșeru, conform transfermarkt.de, cu 500.000 de euro mai puțin decât cotația maximă pe care a avut-o după ce-a plecat de la FCSB, în februarie 2015

Fotbalistul de 32 de ani mai are un sezon de contract cu bulgarii și se gândește să înscrie cât mai mult și pe viitor: "Asta e meseria mea. Sunt atacant și trebuie să dau gol meci de meci. Uneori îmi iese, alteori trebuie să sufăr serios. Oricum, de fiecare dată mă bucur la fel de mult.

Mă simt excelent la Ludogoreț și vreau să marchez mult pentru că statistica rămâne după ce ne retragem din activitate. Mai e mult până acolo, ce-i drept! Am timp pentru o nouă bornă importantă. Acum mă gândesc doar la un nou titlu și să ajungem în grupele Champions League! E greu, dar nu imposibil!".

"Mi-aș fi dorit să vadă şi tata golurile pe care le-am reuşit. Din păcate, a murit când nici nu împlinisem 20 de ani. Oricum le vede, dar aş fi vrut să-i urmăresc reacţia. Când ajung acasă, simt nevoia să-i văd mândria pe chip. E ceea ce-mi lipseşte uneori, când merg la Oradea, deşi era critic cu mine. Indiferent cât de bine jucam sau nu. Asta am luat de la el: cu mine sunt destul de critic în analiză"
Claudiu Keșeru, atacant Ludogoreț

"Îmi studiez execuțiile și gesturile"

Puțină lume știe, dar Claudiu, în drum spre meciuri, se uită la reușitele lui din trecut și se motivează cu asta: "E ca un fel de terapie! Eu cred că pregătirea mentală e foarte importantă și fiecare dintre noi trebuie să știe chestiunea asta. Mă uit la reușitele mele, îmi place să fac asta pentru că mă motivează și-mi dă și mai mare încredere în mine.

În ultimii ani, de când tehnologia a avansat, mi-am păstrat majoritatea golurilor pe care le-am înscris. Și sunt momente când trăiesc partidele respective, îmi studiez execuțiile și gesturile. Partea mentală e foarte, foarte importantă. Te ajută să atingi un nivel mult mai înalt și mai competitiv în ceea ce faci!".

"Am simțit că am un potențial extrem de promițător în momentul în care am fost selecționat la naționala de juniori. Eram căpitanul reprezentativelor la care activam. Am început să joc, să dau goluri și la un an după aceste selecții a venit și pasul spre echipa mare! Atunci mi-am dat seama că pot ajunge un fotbalist important"
Claudiu Keșeru, atacant Ludogoreț

"Cel mai reprezentativ gol pe care l-am marcat în tricoul lui Ludogoreț a fost cel din grupele Champions League cu Arsenal! Am mai avut goluri care au rămas în memoria suporterilor, chiar și cel din corner, cu Levski Sofia, din sezonul trecut. Fiecare reușită a avut ceva special"
Claudiu Keșeru, atacant Ludogoreț

 Cele 100 de goluri ale lui Keșeru la Ludogoreț

 24

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
839680779446084
Nicolae Alin Neag  •  16 Aprilie 2019, 15:43

Bravo, mai dă încă 50 la bulgari și apoi poți merge în Arabia...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează