INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

EXCLUSIV El este stranierul momentului! Ascensiunea lui Răzvan Marin explicată de omul care-l cunoaște cel mai bine + echipa pentru care visează să joace românul

Articol de GSP - Publicat joi, 01 februarie 2018 11:00

Răzvan Marin (21 de ani) traversează cel mai bun moment al carierei și a ajuns, după un an petrecut în Belgia, om de bază la Standard Liege și unul dintre preferații fanilor.

Mijlocașul central pe care Standard a plătit 1,8 milioane de euro este responsabil pentru majoritatea fazelor fixe ale echipei, având credit total din partea antrenorului Ricardo Sa Pinto.

Am stat de vorbă cu Petre Marin, fostul fotbalist al Stelei și tatăl lui Răzvan Marin. A urmărit pe viu prestația excelentă a fiului său din derby-ul cu Anderlecht, scor 3-3, meci în care Răzvan a oferit o pasă decisivă și a avut un rol important în marcarea altui gol:

- Salut, Petre! Despre Răzvan Marin vreau să vorbim...
- Ce să vă mai spun, e cel mai bun fotbalist român al momentului. Traversează cea mai bună formă (râde). Lăsând gluma la o parte, într-adevăr, este într-un moment foarte bun. A trecut peste perioada de acomodare, e clar că e pe drumul cel bun.

- Am văzut că este apreciat și de tribune, chiar se cere schimbarea numelui echipei după Răzvan. Cum se simte?
- Și-a câștigat respectul în fața fanilor prin modul său de a fi. Prin ceea ce face pe teren, în momentul în care dai totul pe teren, nu ai cum să nu fi apreciat de suporteri, mass-media și de toți ceilalți. El asta face, se poate observa că e 100% la fiecare meci. Concentrare maximă și dispus oricând la efort sau orice alt sacrificiu.

2.500.000 €este cota pe transfermarkt a lui Răzvan Marin, care are doar 21 de ani 

- Vă felicitați pentru alegerea făcută în iarna trecută?
- Am considerat că pentru Răzvan era pasul potrivit. Simțeam că era pasul de care avea nevoie, pe care trebuia să-l facă. Considerăm că am ales corect și potrivit pentru a fi pasul intermediar către un club foarte puternic.

- Unde ați văzut meciul cu Anderlecht?
- Sunt la el în Belgia, am fost la meci. A fost o atmosferă incredibilă. Suporterii lui Standard au creat o atmosferă de senzație, coregrafie, torțe, spectacol, ce să mai. Au demonstrat încă o dată că formează cea mai spectaculoasă galerie din Belgia?

- Cum se înțelege Răzvan cu Sa Pinto?
- O relație excelentă. A devenit om de bază la Standard. E foarte apreciat de antrenor. I se acordă credit maxim. Cred că ați văzut că execută cam toate loviturile libere, cornerele, bate și penalty-uri. Toți au încredere maximă în el. A câștigat acest respect pentru că a avut evoluții apreciate.

- Când va face următorul pas?
- Toți au numai cuvinte de laudă la adresa lui. Noi ne dorim să continue tot așa, să aibă evoluții apreciate, să înscrie cât mai mult, să ofere assist-uri. Contează mult aceste reușite performanțe. Iar dacă va veni o ofertă, analizăm împreună cu Pietro Chiodi, impresarul lui. Vom alege și atunci ce vom considera că e mai bine din toate punctele de vedere, nu doar financiar. Dar acum nu ne gândim la altceva decât ceea ce e la Standard. Cred că o să mai stea pe aici o perioadă, nu știu cât. Vom vedea. A declarat și el că și-ar dori să facă pasul într-un campionat de top, între primele 5 din Europa?

5 goluri 
a marcat Răzvan Marin în acest sezon pentru Standard Liege, 3 dintre ele în campionat, celelalte două în Cupa Belgiei 

- E vreunul special care credeți ca i s-ar potrivi?
- Cu cât e mai puternică echipa, cu atât e mai bine. E devreme să vorbim. Noi ne-am dori la Barcelona, e echipa pe care el o simpatizează din toate punctele de vedere. Îi place jocul și felul în care se gândește acolo. Dar mai e mult de muncă până să ajungi să joci la Barcelona, mai ales la nivelul în care sunt ei acum. Important este să fie o echipă care câștigă torfee, pentru că până la urmă cu aceste amintiri rămâi apoi.

- Răzvan e genul de jucător foarte serios, respectat de grup. Poate fi liderul naționalei?
- Îți dai seama că eu, ca părinte, mi-aș dormi cât mai multe de la el. Poate chiar să fie căpitanul naționalei. Vedem ce-i rezervă viitorul. Dacă va continua la fel, mai ales că, așa cum ai spus-o și tu, îndeplinește aceste condiții, are calitățile unui lider, de ce să nu fie? E serios și foarte atent la tot ceea ce face. Până la urmă orice echipă are nevoie de un lider, nu?

9 meciuri are Răzvan Marin la echipa națională a României, reușind un gol, chiar la meciul de debut, cu Armenia 

42 de meciuri 
a adunat Răzvan Marin la Standard Liege, pentru care a marcat deja de 7 ori. La Viitorul a strâns 85 de partide și 10 goluri 

razvan marin1111
1

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
344018929370831
Adrian Nistor  •  02 Februarie 2018, 08:53

felicitari Razvan! ma bucur f mult cand un roman reuseste prin forte proprii! tu ai toate calitatile pentru a-l face mandru pe tatal tau!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează