INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

EXCLUSIV Întâmplare savuroasă cu Marius Șumudică în Turcia: "M-au pus să pozez așa, apoi vuiau ziarele de ceea ce am făcut" + de ce spune că românii sunt disperați

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 31 mai 2018 14:43

Marius Șumudică (47 de ani) a oferit un interviu în exclusivitate pentru ediția tipărită de azi a Gazetei Sporturilor. Fostul antrenor al lui Kayseri a disecat experiența de aproape un an din Turcia, declarându-se totodată dezamăgit de ce a găsit la reîntoarcerea în România. 

- Domnul Şumudică, dacă aţi trage linie acum, cu ce aţi rămas după aproape un an petrecut în Turcia, la Kayserispor?
- Am căpătat o mare experienţă. Am jucat contra unor nume mari ca antrenori, Leonardo, Safet Susici, Paul Le Guen, Igor Tudor, Fatih Terim, Senol Guneş, oameni bine pregătiţi. Când mi-am dat demisia eram singurul antrenor străin din Turcia. Am plecat fiindcă mi-am dat seama că era greu şi-n viitor să mă bat pentru cupele europene.

- E mai greu decât în România?
- Incomparabil. Presiunea e uriaşă din partea publicului. Patronul nu era interesat, nu mă întreba de sănătate, dar gândeşte-te că doar la Kayseri aveam 4 ziare de sport, zeci de mii de oameni la stadion în tribune.

- Presa mai rea sau mai bună acolo?
- Oameni pregătiţi, nu se face meserie pe genunchi, dar îşi văd interesul. În sensul că m-a pus unul să pozez ca un soldat, când am avut meci cu Beşiktaş, apoi să fac cu mâinile ca şi cum aş fi un vultur, eu neştiind că acela e simbolul adversarilor, iar a doua zi vuiau ziarele de ceea ce am făcut.

"Oamenii sunt atât de disperaţi în România"

- Cum aţi regăsit România?
- Ca oameni? Disperaţi!

-Adică?
- Mă uitam într-o dimineaţă, mergeam la dentist, erau oamenii fiecare cu câte o sacoşică, se înghesuiau la metrou, în autobuze, fiecare cu grijile lui, fără a avea siguranţa zilei de mâine. Foarte puţini sunt fără griji la noi în ţară. În Turcia nu e aşa, oamenii sunt mai relaxaţi.

- Cum v-aţi simţit în Turcia?
- Iubit şi stimat.

Vezi și:  EXCLUSIV Interviu incitant cu Șumudică: "Vă spun ce ofertă am refuzat azi. M-am săturat să trag la șaibă, vreau high-class!"

Interviul cu Șumudică poate fi citit integral doar în Gazeta de azi (ediția tipărită - la chioșc, ediția digitală - AICI) 

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
159169914524071
Stefan Ziare  •  31 Mai 2018, 16:33

Ai nimerit-o maxim cu partea cu disperarea. 2018 ani d.H. calcati in picioare cu scurte perioade de exceptie, si in continuare ne pastram drumul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează