INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

EXCLUSIV Mircea Lucescu rupe tăcerea după plecarea din Turcia: „Nu am fost demis, am deja mai multe oferte” + Unde poate ajunge „Il Luce”

Articol de - Publicat luni, 11 februarie 2019 19:27

Mircea Lucescu (73 de ani) a oferit lămuriri cu privire la plecarea de pe banca naționalei Turciei. 

E oficial. Mircea Lucescu nu mai este selecționerul Turciei. O aventură începută pe 2 august 2017, când a semnat contractul pe doi ani, s-a încheiat ieri, 11 februarie, după un an și jumătate. Perioadă în care a refăcut naționala "ienicerilor", promovând mulți jucători tineri. Dar tot atunci Semiluna a retrogradat în cea de-a treia divizie a Ligii Națiunilor.

"Gestul meu a fost normal. Corect"

"Eu mi-am terminat misiunea aici. Am construit o formație nouă, tânără, am redus media de vârstă de la 29 la 23,5 ani și era momentul să ne despărțim", afirmă antrenorul, dezmințind zvonul presei din Istanbul, ce susținea că a fost concediat: "Nici nu am fost demis, nici nu mi-am dat demisia. A fost o înțelegere, o discuție serioasă pe care am avut-o de mult timp legată de viitorul naționalei. Eu am dorit să vină un selecționer nou, care să stea pe toata durata preliminariilor pentru Euro 2020. Mie oricum mi se încheia contractul în vară. Cred că gestul meu a fost normal, corect față de viitorul tehnician".

"Sau poate chiar mă retrag"

Ce va face Luce acum? În toamna lui 2017, le-a mărturisit jurnaliștilor locali: " Turcia este ultima mea provocare. Apoi, mă voi retrage". Dar acum el e tentat să continue: "Am mai multe oferte. Vreau o echipă de club". La 73 de ani, visează la o altă aventură în fotbalul european. Încă una. "Sau poate chiar mă retrag", a lansat tehnicianul. Mărind și mai mult misterul.

Titlu cu record de puncte la Beșiktaș

La oficializarea rezilierii contractului, Lucescu a mai spus: "Turcia va avea mereu un loc special în inima mea". Nu ar fi exclus să rămână la Istanbul.

O variantă atrăgătoare ar fi Beșiktaș. Şenol Güneş va fi noul selecționer și, potrivit cotidianului Sabah, președintele Fikret Orman ar plănui să-l aducă pe Luce din vară.

Ar fi o întoarcere la "vulturii" alb-negri. I-a mai antrenat între 2002 și 2004, cucerind titlul chiar de la primul sezon. Un an cu un singur eșec și cu 85 de puncte, record în Süper Lig.

Vezi și: 

EXCLUSIV Mircea Lucescu asmute ”câinii” pe antrenorul lui Dinamo! Întâlnirea anti-Rednic a avut o concluzie clară: „Ne vom implica noi să-l punem la punct!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (37)
250193019237729
Constantin Ceban  •  12 Februarie 2019, 10:34

Ce a facut la saxter Donetsk? Este un ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andrei.f
andrei.f  •  12 Februarie 2019, 10:09

Nu a fost demis, a primit un şut *** !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

remarque
remarque  •  12 Februarie 2019, 09:29
Postat de Marius Crișan pe 12 Februarie 2019, 04:21

Esti putin cam idiot .. Mircea Lucescu este cel mai titrat antrenor roman. A mers la națională turciei intr-o perioada neagra pentru ei. Fotbalul este la pământ in campionatul turciei si fotbaliștii turci la fel. Este o echipă in reconstrucție totală.. dar ce-ti spun tie. Esti prea idiot ca sa înțelegi. Mult prea idiot .. probabil ai moștenit asta

Cel mai titrat nu inseamna cu cele mai bune rezultate? Stefan Kovaci a castigat doua cupe CCE, o supercupa a Europei si Cupa Intercontinentala, toate cu Ajax Amsterdam, l-a antrenat pe Krujf, a castigat doua campionate si o cupa a Olandei, a castigat capionatul Romaniei si Cupa Romaniei cu Steaua, a antrenat nationala Frantei. Care din performantele lui Lucescu sunt peste cele ale lui Kovaci? O fi campionatul Turciei sau al Ucrainei peste cel al Olandei? Cupa UEFA peste CCE? Si Jenei are rezultate peste Lucescu. Iar Boloni e singurul in afara de Kovacs care a castigat un campionat din Vest. Acolo unde se joaca fotbal adevarat. Dupa etalonul tau si Olaroiu e titrat. :P

Vezi toate comentariile (37)
Comentează
Close