INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GRECIA

EXCLUSIV Răzvan Lucescu urmărește îndeaproape cariera unui antrenor celebru: "Ajunsese să nu mai suporte, nu mai avea viață"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 27 decembrie 2018 19:34

Răzvan Lucescu (49 de ani), cel mai bun antrenor român din 2018, urmărește îndeaproape evoluția carierei lui Pep Guardiola și remarcă similitudinile dintre ei. 

"Îmi mai plac cărțile despre viețile antrenorilor, preferata mea e cea a lui Guardiola. Bine, am citit mai multe mișto despre el: a fost una faină scrisă în perioada Bayern Munchen, o alta în care explica de ce a plecat de la Barcelona. A fost o fază tare care mi se aplică și mie.

Pep povestea de adrenalina pe care o elibera după o victorie mare la Barcelona, doar că nu avea mult timp de respiro fiindcă trebuia să pregătească următoarea confruntare. Iar în timpul ăsta veneau jucătorii la ușă și ciocăneau: «Mister, sunt nemulțumit, de ce n-am jucat, ce trebuie să fac?». Ajunsese ca după 4 ani să nu mai suporte, nu mai avea viață.

Toți suferă când nu joacă. Mai mult vin să spună: «Ce trebuie să fac să joc? Fac eu ceva rău?». Iar ei caută prin aceste dialoguri să-l facă pe antrenor cumva să promită că-i va folosi. Eu prefer să spun verde în față, totuși într-un mod în care să nu-și piardă motivația, însă nu să promit ceva ce nu pot", a declarat Lucescu pentru Gazeta Sporturilor.

"Nu sunt genul să mă văd în vreo personalitate istorică. Mi-a plăcut Winston Churchill, dar sunt un pic subiectiv fiindcă am văzut de curând un documentar deosebit despre el" Răzvan Lucescu, antrenor PAOK Salonic

"Omul se dezvoltă prin experiențe de viață. Nu mi le-am programat. Am zis să-mi trăiesc viața, să încerc. Și nu regret nimic. Chiar dacă a fost ceva negativ, am zis "asta e" și-am învățat o lecție"
Răzvan Lucescu, antrenor PAOK Salonic

Vezi și: 

SUPERLATIVELE GSP 2018 » INTERVIU EXCLUSIV. Răzvan Lucescu, antrenorul anului: "Visez că mă trezesc ușurat, nici măcar fericit, după ce devin campion"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
1566178743642986
Vlad Hartea  •  28 Decembrie 2018, 10:51

Oare se similitudini a vazut Razvan Lucescu intre el si Guardiola ??????????

luker
luker  •  28 Decembrie 2018, 02:28

Ii merge bine lu ***. Sa il vedem mai spre Vest daca reuseste ceva.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1056403804392940
Felix-daniel Pinga  •  27 Decembrie 2018, 23:13

Despre Churchill trebuia sa citești o carte.. asta se numește subcultura. In ce-i privește pe antrenori, ii recomanda jocul echipelor și rezultatele, nu biografia

Vezi toate comentariile (3)
Comentează