INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SUSPENDARE

EXCLUSIV Român suspendat 12 luni pentru trucare de meciuri! GSP a investigat acest caz în urmă cu câteva luni

Articol de - Publicat joi, 07 septembrie 2017 14:20

Gazeta Sporturilor scria în urmă cu 4 luni despre investigația deschisă de Federația Irlandeză în privința mai multor meciuri ale echipei Athlone Town.

Azi, Dragoș Sfrijan, fotbalist român care evoluează la Athlone, cel mai vechi club din Irlanda, a fost suspendat 12 luni pentru trucare de meciuri. Fotbalistul trecut pe la Berceni, Brașov, Foresta Suceava și Dunărea Galați era anchetat împreună cu portarul leton Igor Labuts după ce Federația a fost sesizată de firma Sportradar în privința sumelor și oscilațiilor bizare în comportamentul de pariere la mai multe partide ale acestei echipe.

IMPLICAREA LUI ERIC MAO, FOST patron LA CLINCENI 

În primăvara acestui an, Athlone Town a fost preluată de un grup de investitori misterioși avându-l în spate pe cetățeanul chinez Eric Mao, un personaj menționat de UEFA ca fiind implicat în mafia asiatică a pariurilor.

sfrijan poza
Pe vremea când juca la Rapid Suceava, Dragoș Sfrijan a evoluat și într-un meci aflat în rechizitoriul procurorilor italieni din dosarul de trucare de meciuri Dirty Soccer. Sursă: Facebook

Grupul de investiție a plătit 500.000 de dolari pentru 70 la sută dintre acțiuni.

600.000 $ 
este câștigul obținut de mafia pariurilor în urma unui singur meci disputat de Athlone, echipa lui Sfrijan. Suma depășește costul preluării clubului 

Mao a deținut în ultimii ani mai multe cluburi din țările baltice, Portugalia, Irlanda, iar în ianuarie 2016 a intrat și în România, la clubul de Liga 2 Academica Clinceni.

În urma preluării clubului de așa zisul investitor chinez au apărut mai multe suspiciuni de trucare de meciuri dovedite în cele din urmă de Departamentul de Integritate de la FRF. E cazul meciului dintre Clinceni și Bucovina Pojorâta, când portarului Andrei Marinescu i s-a cerut să trucheze partida disputată pe 23 martie 2016, care în cele din urmă a fost câștigată de ilfoveni cu 5-1.

DRAGOMIR A FOST SUSPENDAT 

Alexandru Dragomir, un fost fotbalist la Dinamo, Dinamo II, Ceahlăul sau Otopeni adus în club ca reprezentant al lui Eric Mao, a fost în cele din urmă suspendat 3 luni de Comisia de Disciplină a FRF și a primit o penalitate sportivă de 25.000 de lei.

Înainte de a ajunge la Irlanda, Dragoș Sfrijan a jucat câteva luni la Berceni, unde l-a avut antrenor pe Mugur Bolohan, fostul fotbalist la Dinamo care a fost numit antrenor la Clinceni în 2016, imediat după preluarea clubului de către aranjorul de meciuri Eric Mao.

Gazeta a investigat legăturile dintre cazul de corupție din Irlanda și fotbalul românesc, iar descoperirile au fost menționat de importante publicații precum Der Spiegel, Asia Times precum și de presa irlandeză.

Citește cele 3 episoade publicate de GSP:

EXCLUSIV Mafia chineză a pariurilor a ajuns în România! Anping: rețeaua dubioasă implicată la cluburi din cel puțin 4 țări. Un fotbalist român, suspect în Irlanda + Reacția UEFA

EXCLUSIV Un club și o primă de instalare oferite mafiei pariurilor de un primar » Hotărârea 11 bis: finanțarea publică a finanțatorului privat

UPDATE Primarul care a dat clubul mafiei chineze a pariurilor, dar nu crede în "blaturi" » Menționat de surse, Marius Vizer reacționează: "Nu mai am nicio legătură cu fotbalul, nu-i cunosc". Raidul poliției austriece în hotelul românilor

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează