INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

EXCLUSIV Un fost campion și golgeter din Liga 1 a intrat în afaceri! A jucat în preliminariile Ligii în acest sezon, dar face și costume, alături de Botezatu

Liviu Antal în fața unui magazin Viggo
Liviu Antal în fața unui magazin Viggo

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 decembrie 2017 10:00

Liviu Antal (28 de ani) evoluează în prezent pentru Zalgiris, vicecampioana Lituaniei. Fost campion și golgeter al României, fotbalistul a intrat și în afaceri. Manageriază alături Ionuț Marin și de Cătălin Botezatu firma Viggo, care produce costume pentru bărbați. A vorbit despre fotbalul lituanian, dar și despre noua pasiune pentru GSP.RO. 

- Salut, Liviu! Cum e în Lituania?
- Din păcate fotbalul nu e așa iubit cum e la noi, în Turcia sau Israel, unde am mai jucat. Lumea aici e preocupată mai mult de baschet, care e la un nivel mai ridicat. Nivelul fotbalului e sub cel din România, unde parcă se vede o ușoară creștere în ultmii doi ani. Avem din nou echipă în primăvara europeană, Steaua. Anul trecut a fost Astra. Deci sunt semne bune. Sper să revenim unde am fost cândva.

- Am văzut că ați pierdut campionatul pe final...
- Da, am avut 13 puncte avans.

- Cum s-a întâmplat?
- Am pierdut și meciul direct acum două runde. Dar nici nu mai putem vorbi despre meciul direct. Nu acolo am pierdut noi campionatul. Am avut prea multe puncte avans și ne-am bătut joc. Nu trebuia să se ajungă până la ultimul meci direct. Nu am gestionat deloc bine situația. Ne-am văzut campioni și uite ce s-a întâmplat.

- Nu se mai așteapta nimeni...
- Îți dai seama. În plus, am pierdut și finala Cupei cu o echipă care a retrogradat.

- Condițiile cum sunt în Lituania?
- Așa cum am spus, lumea nu e preocupată așa mult de fotbal. Nu e pe primul plan. Dar la Zalgiris, aici unde joc eu, lumea e foarte «profi». Avem condiții extraordinare. Se simte faptul că au fost în preliminariile Champions League.

"NU MĂ GÂNDESC LA PLECARE, DAR..."

- Ai în plan să pleci în iarnă de acolo?
- Momentan mai am un an de contract. Sincer, nu mă gândesc la asta. Am întâlnit aici oameni de cuvânt, care încearcă să ne ajute să câștigăm fiecare meci și să avem liniște, din toate punctele de vedere. Dar dacă va fi o ofertă mai bună, dintr-un campionat mai bun, nu aș spune nu. Voi vedea! Oricum e devreme să vorbesc despre plecare. Perioada de transferuri urmează, iar de oferte se ocupă Bogdan Apostu, agentul meu, în care am mare încredere.

- Ai avut și ceva probleme cu accidentările...
- Tocmai! Pentru a pleca trebuie să joc mai mult, mai bine. Să înscriu mai mult. Anul acesta au cam fost tot felul de accidentări pentru că jucam pe sintetic și m-a afectat destul de mult până m-am acomodat. E normal că mi-aș dori să joc din nou la cel mai înalt nivel, pentru că nu sunt atât de bătrân pe cât mă crede lumea (râde). Toți mă întreabă cât mai joc și eu le zic mereu că sunt abia la început. Lumea crede că am 30 de ani, pentru că sunt de mult timp la nivel înalt. Asta nu trebuie să o pui (râde).

- Ai mai reveni în România?
- Normal! E țara unde am devenit ceea ce sunt acum. Iubesc fotbalul românesc. Păcat că oamenii s-au îndepărtat puțin de fotbal și nu mai sunt prezenți pe stadioane. Dar eu cred într-o revenire, parcă o văd puțin. Văd o ușoară creștere, chiar dacă nu vom fi la CM. Rezultatele pe care le-a obținut Cosmin Contra ne dau încredere. Chiar am prieteni fotbaliști care mi-au spus numai lucruri frumoase despre el. Am încredere că poate readuce naționala la nivel înalt.

- Cine va câștiga campionatul? CFR, echipă la care ai jucat e acum lider...
- CFR a fost și va fi una dintre echipele mari ale României. A avut unele probleme, le-a depășit și acum se investește din nou în jucători de mare valoare. Are un lot valoros și un antrenor de top, așa cum e Dan Petrescu. E unul dintre cei mai buni pe care îi are România. Ușor nu le va fi să câștige titlul. Să nu uităm că e acolo și Steaua, care de asemenea are un lot fantastic. Plus un antrenor tânăr, care își dorește să câștige totul. Iar domnul Becali nu se va lăsa ușor. A cumpărat tot ce era mai bun și a făcut un lot foarte bun. Nu vreau să o scot din calcule nici pe Craiova. O echipă foarte bună, cu o bijuterie de stadion. Am văzut că lumea vine acolo la meciuri, așa că vor avea acest atu și un cuvânt greu de spus.

A INTRAT ÎN LUMEA MODEI 

- Ai intrat în afaceri. Vorbește-mi puțin despre noua pasiune!
- Pasiunea pentru stilul masculin a existat mereu. Dar înainte de a reuși în fotbal nu dispuneam de resursele financiare necesare pentru a achiziționa tot ce-mi doream. De aceea, propunerea prietenului meu Ionuț Marin de a investi în industria modei a venit de la sine. S-a concretizat totul imediat. Inițiativa a venit la momentul potrivit, adică acum 2 ani, când Ionuț părăsea conceptul multibrand EGO, pregătit să lanseze un proiect de suflet numit Viggo. Încrederea pe care mi-a insuflat-o m-a inspirat să accept. Am zis un «Da» hotărât. Sunt convins că a fost cea mai bună decizie. Simt asta când văd energia membrilor echipei, energie care se îndreaptă spre dezvoltarea acestui brand.

- Ce este Viggo? Poți dezolva?
- Brand-ul Viggo s-a născut în România și ne mândrim cu faptul că majoritatea produselor sunt realizate cu pasiune în cele mai renumite fabrici din țara noastră. Acolo unde producția locală nu atingea standardele de calitate impuse, am apelat la colaborarea cu fabrici din Italia. Piesele vestimentare lucrate cu dedicare folosesc cele mai fine materiale. Acest lucru e posibil prin relațiile stabile pe care Ionuț și Cătălin (n.r. Botezatu) le-au construit încă din perioada EGO. Relații cu cei mai apreciați producători de țesături din Anglia și Italia. Calitatea este astfel una dintre constantele de la care nu facem rabat pentru ca Viggo să devină sinonim cu semnătura succesului.

- Vindeți doar în țară?
- Nu, de curând am intrat și în Londra printr-un parteneriat semnat cu viggo.co.uk. Cred că este singurul brand românesc de modă masculină ce a reușit să treacă granița!

- Asta vei face și după retragere?
- Pfai, nu vreau să mă gândesc încă la asta. Va mai dura până agăț ghetele în cui (râde). Urmăresc cu admirație și respect realizările lui Cătălin Botezatu în domeniul modei la nivel național și internațional. Cei ce vor duce brandul mai departe sunt cu siguranță Ionuț și Cătălin, persoanele implicate activ în acest business. Ei formează de câțiva ani o echipă de succes în industria fashion din România. Cu siguranță asta va continua.

350.000 €este cota pe transfermarkt a lui Liviu Antal în acest moment

5 goluri 
a marcat Liviu Antal la Zalgiris în toate competițiile în 17 partide 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează