INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  MAINZ - FRANKFURT 1-1

Faliment Maxim » Victima sistemului folosit sau a propriei neputințe? Antrenorul l-a ignorat complet pe român

foto: Guliver/Getty Images
foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 28 octombrie 2017 09:16

Antrenorul lui Mainz 05, Sandro Schwarz, nu l-a băgat în seamă pe decarul său, Alexandru Maxim, nici în situația în care cei din teren erau tabula rasa, nereușind să creeze nimic, terminând la egalitate, 1-1, cu Eintracht Frankfurt.

E o adevărată provocare s-o urmărești cap-coadă pe Mainz-ul la lucru. Vineri seară, la 1-1 cu Eintracht Frankfurt, a fost o probă de răbdare. E o echipă mediocră, fără sare și piper. Incapabilă să gândească, să creeze. Să-și surprindă adversarul cu ceva. Unei asemenea trupe, un jucător cu calitățile lui Alexandru Maxim, cu sclipirile lui, n-ar fi trebuit să-i lipsească din teren. Dar antrenorul Sandro Schwarz nici nu l-a băgat în seamă.

3 milioane €cu tot cu bonusuri de performanță a costat-o pe Mainz transferul lui Maxim de la Stuttgart. Are 4 ani de contract

4 titularizăriare Maxim în 10 etape scurse din  Bundesliga. Un meci a lipsit, gripat, două le-a stat pe bancă și în trei a intrat pe parcurs

"Foarte slab"

Să fi fost mijlocașul de 27 de ani victima sistemului folosit, cum s-a mai întâmplat? Sau mai degrabă victima propriei neputințe? La mijlocul săptămânii, după acel 3-2 cu Holstein Kiel în Cupă, meci în care "tricolorul" s-a văzut înlocuit în minutul 65, tabloidul Bild observa: "Românul a început tare pe poziția numărului 10. Însă după o jumătate de oră «a picat», iar ulterior a dispărut din joc". Reporterul ziarului i-a dat nota 5, ceea ce la nemți, care au calificative de la 1, "clasă mondială", la 6, "nu și-a meritat banii", înseamnă "foarte slab".

0 assisturiare mjlocașul de 27 de ani în Bundesliga 2017-2018. La Stuttgart era punctul lui forte

E grav

Logic că vineri, Maxim nu putea emite pretenții să fie titular. Dar e grav dacă antrenorul n-a simțit nevoia să apeleze la el nici în condițiile în care cei din teren nu prea știau ce să facă cu mingea. În vară, când s-a transferat de la Stuttgart, Maxim a făcut-o tocmai pentru că la Mainz i se oferea posibilitatea de a juca și mai mult, și pe postul său preferat, coordonator. Perioada de pregătire a decurs excelent, însă când a început sezonul, Maxim s-a tăiat ca maioneza. Abia dacă-i găsești o partidă cu adevărat reușită. Poate cea cu Hamburg (3-2), în care a și marcat. Iar dac-o ține tot așa, îl paște un faliment. Maxim!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
iobag
iobag  •  28 Octombrie 2017, 11:08
Postat de haideusicfr pe 28 Octombrie 2017, 10:08

In orice caz e deasupra lui Stanciu si Chipciu la un loc. Aia nu sunt falimentari, ca nu joaca niciodata nimic. Nu mai vorbesc de Nationala. Baiatul asta a marcat gol decisiv pentru Romania.

Care gol decisiv, ala cu armenia? :)))

haideusicfr
haideusicfr  •  28 Octombrie 2017, 10:08

In orice caz e deasupra lui Stanciu si Chipciu la un loc. Aia nu sunt falimentari, ca nu joaca niciodata nimic. Nu mai vorbesc de Nationala. Baiatul asta a marcat gol decisiv pentru Romania.

redshow
redshow  •  28 Octombrie 2017, 09:41

Mimim e praf .. Echipa joaca in 10 cand e el pe teren

Vezi toate comentariile (4)
Comentează