INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SPANIA

Florin Andone pleacă de la Deportivo : "Nu mă văd jucând în Segunda" » Suma de transfer e incredibilă

Articol de - Publicat luni, 30 aprilie 2018 12:44

Deportivo La Coruna a retrogradat din prima ligă spaniolă, după ce a pierdut cu Barcelona, 2-4. Florin Andone va pleca de la echipă la finalul sezonului.

La Coruña putea să-l vândă pe atacantul de 25 de ani cu 13 milioane vara trecută. După ce galicienii au retrogradat, clauza de reziliere a scăzut de la 30 la 6 milioane. 

În august 2017, când Andone era intens curtat, inclusiv de cluburi din Premier League, Burnley oferind 13 milioane de euro, președintele lui Deportivo nu l-a lăsat să plece. Amintindu-le tuturor că atacantul în vârstă de 25 de ani are contract până pe 30 iunie 2021, iar clauza de reziliere este de 30 de milioane. Și nu a cedat nicio clipă.

Acum, când alb-albaștrii au retrogradat, galicienii vor trebui să-l vândă, pentru că "tricolorul" nu vrea să audă de Segunda. "Sincer, nu mă văd jucând acolo. Am fost un an în liga secundă, când eram la Córdoba, și adevărul este că nu mă văd înapoi. Iar asta nu înseamnă că sunt lipsit de respect față de jucătorii din Segunda. Ambiția mea e Primera, doar la ea mă gândesc", spunea Andone în Marca la începutul lui martie. 

Între timp, clauza de reziliere a scăzut dramatic, anunță postul de radio Onda Cero. De la 30 la 6 milioane. Sumă din care Depor va fi obligată să achite și 30 la sută Córdobei, fosta grupare a jucătorului, cumpărat în 2016 cu 4,7 milioane. 

De o lună, Andone pierduse încrederea antrenorului, după ce a contestat vehement decizia lui Seedorf de a-l înlocui. Nu a mai fost titular deloc în ultimele 6 runde. Iar duminică, la 2-4 cu Barcelona, a intrat în minutul 86.  Andone a fost golgeterul lui Depor în primul sezon, cu 12 reușite în LaLiga.

6 goluriși două assisturi a adunat Florin Andone la Depor în acest campionat

0 goluri și 0 pase decisive a reușit atacantul în 11 meciuri cu Seedorf antrenor

26 de minute a jucat Andone în ultimele 6 etape: de două ori, a rămas rezervă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
maxp
maxp  •  30 Aprilie 2018, 23:40
Postat de duffyduck pe 30 Aprilie 2018, 15:37

Sunt jucatori apropiati ca valoare. Nu mai zic ca la nationala ambii au 21 de meciuri, dar Stanciu 7 goluri (mijlocas) si Andone 1 singur (atacant). Jumatate din meciurile lui Andone in Spania sunt in ligile inferioare. In Spania, doar 6 echipe din 20 (sub 30%) au mai multe victorii decat infrangeri. In Belgia, 8 din 16 (50%). Apoi, nu se compara presiunea de la cluburi care in campionatele lor lupta la titlu sau grupe de Champions League, cu echipe care se lupta pentru salvarea retrogradarii. In fata lui Depor nu o sa joace nici o echipa cu 5 fundasi si 3 inchizatori, si nici nu o sa faca marcaj la Andone cum fac la Luis Suarez. 13 milioane e o suma exagerat de mare - cam cu atat il cumpara Roma pe Salah de la Celsea ... si hai sa respectam proportiile totusi!

Din punctul meu de vedere ai zis o groaza de prostii. Sigur, Andone are un numar foarte redus de goluri la nationala, din punctul meu de vedere lucru nici macar surprinzator avand in vedere cat il ajuta mijlocul echipei nationale (din care face parte si Stanciu). A avut cam multe ratari, ce-i drept. Golurile lui Stanciu la nationala sunt destul de neimportante, a prins o forma buna in care a marcat vreo 4-5 amicale la rand, cam alea sunt golurile lui Stanciu, eu nu-mi amintesc vreun meci oficial bun facut de el. Daca e sa-i comparam din alte puncte de vedere, sigur ca Stanciu e mult mai talentat, are un joc cu mingea superior. Dar e si mai absent in joc, mai inconstant si mai ineficace, Andone e mult mai bataios, mult mai motivat, mult mai serios. De asta e mai sus. Legat de presiunea din campionatele unde te bati la titlu... acolo te ajuta o echipa intreaga, Andone are un numar chair bun de goluri intr-un campionat tare, la o echipa ce e dominata de majoritatea echipelor si care isi creeaza 2-3 ocazii pe meci. De nivel nu mai vorbim, eu cred ca e mult mai mult ce realizeaza el. Stanciu si-a aratat limitele imediat unde nivelul a fost mai crescut, totusi departe de ce e in Primera Division. Nu calitatile sale au fost problema, asta e clar.

dubluv
dubluv  •  30 Aprilie 2018, 15:52

cam de Segunda e...

xnread
xnread  •  30 Aprilie 2018, 15:43

Da, poate are dreptate și cu siguranță cel desemnat ca jucătorul lunii decembrie în La Liga e cel mai valoros tricolor al momentului, lucru confirmat de formatorii de opinie sportivă de pretutindeni.:)

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close