INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DEPORTIVO LA CORUÑA

Florin Andone și-a spus oful în AS » Suferă după ce a rămas la Deportivo: "Știu că sunt cuvinte dure, dar spun ceea ce simt. Nu pot să mint sau să mă ascund"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 17 noiembrie 2017 16:54

Florin Andone a acordat un interviu în cotidianul spaniol AS în care recunoaște că regretă decizia de a rămâne la Deportivo la Coruña în vară, deși a avut numeroase oferte.

- Cum revii după meciurile de la națională?
- Bine. Fizic sunt bine, pentru că am intrat pe parcurs în ambele meciuri și nu am prins multe minute. Sunt concentrat pentru meciul cu Malaga, care e foarte important pentru noi.

- Te doare că nu mergi la Mondial?
- Mi-ar fi plăcut să fiu acolo. E o competiție foarte frumoasă. Am fost trist, pentru că am luptat mult și toată țara avea speranțe, dar nu am reușit.

- Te vezi titular cu Malaga?
- Nu știu, depinde de antrenor. În ultima vreme nu prea am intrat în planurile lui. Cu Cristobal am jucat puțin, nici 30 de minute pe meci. Nu știu ce intenționează, dar eu sunt pregătit dacă e nevoie de mine.

- Antrenorul a vorbit cu tine?
- Nu.

- În sistemul lui joacă un singur atacant...
- Da, așa este. În această echipă suntem doi atacanți pursânge, Lucas și eu, iar antrenorul joacă momentan cu el. Trebuie să muncesc și să-mi aștept rândul.

"e o situație incomodă"

- Asta a zis și Lucas de curând, când a vorbit despre tine...
- Nu am altă variantă. E un moment dificil. Am multe sezoane în spate, de la 18 ani, în care nu am trăit așa ceva. Am 4-5 sezoane consecutive în care am jucat constant. Acum nu mai sunt protagonist, joc puțin, stau pe bancă mult... e o situație incomodă. Nu mă așteptam să nu conteze pe mine, după tot ce s-a vorbit în vara asta. Aveam multe speranțe pentru a face un sezon bun, mai bun ca cel trecut, să ajut echipa... pentru asta am rămas. Am avut oferte foarte bune și nu am vrut să plec, dar am vrut să joc și să mă simt important.

- Regreți unele lucruri?
- Da, multe. Dar nu trebuie să fiu trist și să plâng, nu e o soluție. Voi munci și voi da totul pentru a se conta din nou pe mine peste o lună și jumătate vom vedea ce va fi.

- Va fi o perioadă-cheie pentru tine în iarnă?
- Nu știu dacă va fi cheie sau nu, dar vreau să joc. Am multe echipe care mă caută. Când e bine, e normal, dar când e rău ești recunoscător că lumea are încredere în tine. Dacă aici nu sunt apreciat și nu găsesc această încredere... Cred că anul trecut am câștigat-o prin goluri, am fost golgeter, am jucat cele mai multe meciuri din lot... nu știu ce s-a întâmplat. Poate este și vina mea. Dar faptul că am fost lăsat deoparte atât de repede nu-mi place. Știu că sunt cuvinte dure, dar spun ceea ce simt. Nu pot să mint sau să mă ascund.

- Clubul a respins o ofertă de 20 de milioane pentru tine...
- Mereu mi-au dat încredere. Știu că președintele se bazează pe mine și mi-ar plăcea să-mi duc contractul la capăt, poate chiar mai mult. Sunt fericit la Depor, îi place orașul, fanii mă iubesc... Nu vreau să-mi fac iar bagajele, vreau să rămân, dar vreau și să joc. Am 24 de ani și nu accept să fiu rezervă. Știu că sunt multe lucruri la mijloc, că antrenorul decide. Nu spun că sunt eu mai bun ca toți și nu mă refer la Lucsa, dar nu voi sta un an întreg rezervă. Dacă aveam 33 de ani, da, dar la 24 nu. Ideea mea e să-mi câștig locul într-o echipă, vreau să fiu titular și să ajut.

"e complicat când joci un sfert de oră"

- E vorba doar de partea sportivă, nu de cea economică?
- Desigur. Am avut oferte exorbitante, nu pentru club, pentru mine. Puteam câștiga mai mult decât dublu dar nu am forțat. În vară am vorbit cu Mel și Barral și le-am zis: "Eu vreau să rămân. Simt că am încrederea voastră, că sunt important". Dar acum mă îndoiesc că am luat cea mai bună decizie atunci.

- Îți afectează moralul toate astea?
- E complicat, o presiune în plus când joc. Nu evoluasem mai deloc, am fost titular cu Eibar, am făcut 0-0 și apoi au venit 4-5 meciuri fără să mai joc. E ca și cum ar fi fost vina mea, ca și cum eu am fost mult sub colegii mei... Nu sunt protagonist, nu am minute... Vreau să profit când intru, dar e complicat când joci un sfert de oră. În 90 de minute da, poți să zici că n-ai avut o zi bună.

- Accepți să joci în bandă?
- Toată viața am jucat atacant central. Nu sunt împotriva ideii de a încerca alt post, dar nu promit că o voi face bine, pentru că nu am această experiență. Nu cred că m-au adus pentru a juca în bandă.

- Președintele știe ce simți?
- Am vorbit cu el acum 3 săptămâni, l-am întâlnit întâmplător la un eveniment. I-am zis ce ți-am spus și ție. Eu vreau să continuu la Depor, dar lucrurile trebuie să se schimbe. Nu mă simt bine, nu sunt fericit cu mine însumi. Încerc să mă izolez, dar în zilele de meci aproape că nu pot, îmi vine să plâng. Cu Las Palmas n-am jucat nici un minut după 49 de meciuri... Să treci de la a fi titular indiscutabil și de la o mulțime de echipe care te vor la a nu juca deloc. Mă simt foarte rău.

66este minutul în care Andone a intrat cu Turcia. Cu Olanda a jucat de la pauză

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
1638805399689278
Viorel Vîrlănuță  •  18 Noiembrie 2017, 12:10

@polistul68, pot să-ți spun același lucru despre tine, că n-ai habar de fotbal, cel puțin eu am jucat în tinerețea mea la un club de mare tradiție, chiar dacă numai la juniori, dar am ochi pentru jucători, în cazul lui Andone după părerea mea el este o non valoare la fel ca și Torje, doar tu ai văzut calități la acest jucător ! Din ceea ce am analizat eu în mai multe meciuri inclusiv din Spania, acest jucător se ascunde de minge, nu vrea să fie șef, vrea doar să sape șanțuri să muncească ca salahor și așa cum bine spunea Cornel Dinu, acest gen de jucători sunt buni pentru șantier, nu pentru fotbal ! Marii atacanți cer mingea în afara careului, nu fug de ea și așteaptă o învălmășeală în careu, doar, doar o nimeri și Andone plasa porții !

polistul68
polistul68  •  18 Noiembrie 2017, 10:56

Esti pe langa subiect amice....avem noi atacanti mai buni ca Andone ? Un atacant fara mingi utile nu face nimic...Andone e tot timpul demarcat,ia bine"fata" dundasilor, creaza spatii, trage om dupa el....ok, nu e Benzema, dar Romania Nu are atacant mai bun....

polistul68
polistul68  •  18 Noiembrie 2017, 10:56
Postat de Viorel Vîrlănuță pe 17 Noiembrie 2017, 21:00

Păi jucătorul ăsta cu ifose de vedetă este foarte slab pe postul lui, avem în România cel puțin 10 atacanți din prima ligă peste valoarea ”marelui” Andone, săracu” nu știe decât să împingă cu coatele, la fel ca în poză și când are mingea, ori o pierde aiurea, ori o dă în praznic ! Locul lui era în divizia B spaniolă, și-au cam luat țeapă Deportivo când l-au luat din B unde se simțea în largul lui !

Esti pe langa subiect amice....avem noi atacanti mai buni ca Andone ? Un atacant fara mingi utile nu face nimic...Andone e tot timpul demarcat,ia bine"fata" dundasilor, creaza spatii, trage om dupa el....ok, nu e Benzema, dar Romania Nu are atacant mai bun....

Vezi toate comentariile (8)
Comentează