INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Florin Niță, anul confirmării la Sparta Praga și la naționala României! Fanii îl iubesc: „Ridicați-i statuie!”

Florin Niță e apreciat în Cehia de colegi, de antrenor și mai ales de suporteri, foto: Imago
Florin Niță e apreciat în Cehia de colegi, de antrenor și mai ales de suporteri, foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 29 octombrie 2021 13:48 / Actualizat vineri, 29 octombrie 2021 13:48

Portarul Spartei Praga, Florin Niță, e apreciat în Cehia de colegi, de antrenor și mai ales de suporteri. 

A depășit un sezon dificil, 2019-2020, când ajunsese pe banca de rezerve, și a devenit nu doar portarul numărul 1, ci și cel mai valoros fotbalist al echipei pragheze. Și cel care ajută mult naționala!

La 34 de ani, Florin Niță e în cea mai bună perioadă a carierei. Și la națională, și la Sparta. Numărul 1, nu doar pe tricou.

Ziariștii cehi se întrec în materiale despre el. Colegii îl apreciază, antrenorul Vrba, la fel. Iar suporterii praghezi îi scandează numele în fiecare meci.

Borussia Dortmund i-a găsit deja înlocuitor lui Haaland: un jucător cu mamă româncă!
BORUSSIA DORTMUND
Borussia Dortmund i-a găsit deja înlocuitor lui Haaland: un jucător cu mamă româncă!

Florin Niță, momentul de cumpănă: doi antrenori l-au ținut rezervă!

În ianuarie, se împlinesc patru ani de când joacă pe „Letna", după transferul de 1,35 milioane € de la FCSB, și a trecut și prin clipe dificile.

Blesk își amintește că, în toamna lui 2019, tehnicianul de atunci, Vaclav Jilek, l-a considerat pe el unul dintre vinovați pentru rezultatele mai slabe și nu l-a mai folosit. A devenit rezerva lui Milan Heca. Ulterior, Jilek a fost demis și înlocuit cu Vaclav Kotal în februarie 2020, dar Niță tot pe bancă era. 

În sezonul 2019-2020, a evoluat doar de 15 ori în toate competițiile. „Fanii își luaseră adio de la român. Dar Florin a rămas", scrie Blesk.

41 de partidefără gol primit are goalkeeperul în vârstă de 34 de ani la echipa pragheză

5 jocuriîn care a păstrat poarta neatinsă are Florin la națională (11 selecții, 10 goluri luate)

Florin Niță, anul confirmării la Sparta Praga și la naționala României! Fanii îl iubesc: „Ridicați-i statuie!”
Armenia a învins-o pe România, scor 3-2, în a 3-a etapă a preliminariilor Campionatului Mondial. Florin Niță a apărut fără voce la flash-interviul de la final.

Florin Niță are fan-club la Sparta

Din decembrie 2020, nimeni nu l-a mai scos din poartă. Kotal a fost și el dat afară, anul acesta. Pavel Vrba, numit în februarie 2021, i-a dat încredere totală, prelungindu-i contractul în aprilie încă două sezoane, până în 2023. Acum este liderul echipei, chiar dacă nu are banderola de căpitan.

Site-ul sport.cz îl numește „Dracula din Carpați", jurnalul Dnes îl vede „de departe cel mai valoros goalkeeper al campionatului", întărind cu declarația lui Michal Spit, antrenorul de portari: „Nu întâlnești prea des în viață pe cineva ca Florin Niță".

Și Blesk dezvăluie că portarul are un fan-club la Sparta, susținători care vin meci de meci cu un stea românesc cu numele lui. După jocul excelent la 1-0 cu Mlada, ales MVP-ul partidei, acești suporteri au strigat în arenă „Florin e un zeu" sau „Ridicați-i statuie!".

2021e anul în care Niță s-a afirmat definitiv. Și la Sparta, și la națională.

106 meciuria jucat Florin Niță la Sparta Praga în toate competițiile, din ianuarie 2018

Citește și: 

Povestea impresionantă a lui Florin Niță, portarul român lăudat de Manuel Neuer: „Ambalam cozonaci ca să am ce mânca”

Florin Niță e în top 5 portari din preliminariile CM 2022! » La ce capitol îl depășește și pe Jan Oblak

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
sportix
sportix  •  29 Octombrie 2021, 18:34

Felicitari, Nita! Sper sa castigi premiul de fotbalist al anului in Romania, pentru ca il meriti! Un baiat talentat si foarte muncitor, se vede ca nu a uitat de unde a plecat!

freddy
freddy  •  29 Octombrie 2021, 15:35
Postat de steaua1986. pe 29 Octombrie 2021, 14:39

Corect, n-ai zice ca a trecut pe la fcsb.

Zi si tu odata ceva pozitiv. Despre orice altceva in afara de sectia de fotbal pe care o sustii. Va intrebati de ce nu va suporta lumea. D-aia! Poluati fiecare articol cu parerile voastre legate de Steaua si FCSB.

tristan
tristan  •  29 Octombrie 2021, 14:43

Daca joaca bine la nationala era de așteptat să joace bine și la echipa de club...nu e nimic nou..toată lumea știe că Nita e un portar f bun...Mereu l am considerat mai bun ca și Tătărușanu.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează