INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Florin Răducioiu, reverență pentru Mircea Lucescu: „Cel mai important om din viața mea! Fără el nu aș fi devenit fotbalist”

Articol de - Publicat vineri, 03 noiembrie 2023 21:39 / Actualizat sambata, 04 noiembrie 2023 09:27

Florin Răducioiu povestește pentru Gazeta Sporturilor cum a început cariera lui în fotbalul profesionist. Legendarul atacant este singurul fotbalist român care a evoluat în toate marile campionate ale Europei: Italia, Spania, Anglia, Germania și Franța.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Florin, cariera ta se leagă de Mircea Lucescu.
- Care m-a debutat la echipa mare. Mă răvășiți cu amintirile, dar e bine că ne bucurăm de trecut!

- Bătrân nu ești când uiți, ci când îți aduci aminte!
- Așa este. La 15 ani, nea Mircea m-a adus la prima echipă și atunci am intrat în anturajul echipei mari. Am și debutat cu Poli Timișoara, când eram foarte slab, foarte fricos... Mi-era o frică teribilă! Am jucat, cred, 15 minute și ăla a fost debutul meu la Dinamo. Datorită acestui om extraordinar și antrenor, Mircea Lucescu!

- El, practic, a fost omul care a avut cea mai mare încredere în tine?
- A fost antrenorul care a avut cel mai important rol în cariera mea. Cel mai important om din viața mea! Fără el nu aș fi devenit fotbalist de un bun nivel și chiar îi datorez multe din toate punctele de vedere.

Mircea Lucescu și Pep Guardiola. Foto: Imago
Mircea Lucescu și Henrikh Mkhitaryan. Foto: Instagram
Mircea Lucescu și Serhiy Sydorchuk, la Dinamo Kiev Foto: Imago
Mircea Lucescu și Mykola Shaparenko. Foto: Imago Images
Mircea Lucescu și Răzvan Raț
+34 FOTO

- El te-a luat și în Italia, nu?
- Da, un rol important l-a avut inclusiv la transferul meu de la Verona la Brescia, când făcusem un sezon dezastruos. În ciuda îndoielii și a criticilor pe care le aveau suporterii față de mine, dar și patronul Gino Corioni, care nu mă dorea, Lucescu a reușit să mă ducă acolo după un sezon dezastruos.

Citește și:

Marea împlinire a lui Mircea Lucescu după 44 de ani ca antrenor: „Am avut o șansă extraordinară să am succes pe unde am fost”
PRIETENII LUI OVIDIU
Marea împlinire a lui Mircea Lucescu după 44 de ani ca antrenor: „Am avut o șansă extraordinară să am succes pe unde am fost”
Ioan Ovidiu Sabău a dezvăluit ultima discuție cu Mircea Lucescu: „Era supărat pe mine! În primele luni de retragere, e teribil”
RETRAGERE
Ioan Ovidiu Sabău a dezvăluit ultima discuție cu Mircea Lucescu: „Era supărat pe mine! În primele luni de retragere, e teribil”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează